Γιώργος Χελάκης

Δύσκολο καλοκαίρι για Θρύλο και ΑΕΚ

Στην παλιά ελληνική ταινία όπου ο Κώστας Χατζηχρήστος υποδύεται τον Ζήκο, την παράσταση κλέβει μια χαρακτηριστική ατάκα του ηθοποιού Νίκου Φέρμα «εμάς μας λείπουν ενενήντα εννιά δραχμές για να βάλουμε στην άκρη ένα κατοστάρικο». Μια κουβέντα που αποτυπώνει εύγλωττα την οικονομική κατάσταση και τηρουμένων των αναλογιών, ταιριάζει για τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.

Στην παλιά ελληνική ταινία όπου ο Κώστας Χατζηχρήστος υποδύεται τον Ζήκο, την παράσταση κλέβει μια χαρακτηριστική ατάκα του ηθοποιού Νίκου Φέρμα «εμάς μας λείπουν ενενήντα εννιά δραχμές για να βάλουμε στην άκρη ένα κατοστάρικο». Μια κουβέντα που αποτυπώνει εύγλωττα την οικονομική κατάσταση και τηρουμένων των αναλογιών, ταιριάζει για τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Οι δύο ΠΑΕ βρίσκονται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Το καλοκαίρι που έρχεται πρέπει να βρουν τρόπους ώστε να μην μεγαλώσει η απόσταση που ήδη φαίνεται να τους χωρίζει από τον Παναθηναϊκό. Τα δεδομένα είναι λίγο- πολύ γνωστά.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν έχει δανειακές υποχρεώσεις, υπολογίζει σε επιπλέον εξασφαλισμένα έσοδα είκοσι εκατ. ευρώ από τη συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και οι μέτοχοί της εμφανίζονται διατεθειμένοι να βάλουν λεφτά από την τσέπη τους και να κάνουν γενναία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ η κατάσταση – αν και με διαφοροποιήσεις – παρουσιάζεται εξαιρετικά προβληματική.
Στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο μπορεί να κλείνουν οι οικονομικές πληγές του παρελθόντος, αλλά η νέα προωθητική δύναμη που αναμένεται από τον κ. Λαυρεντιάδη καθυστερεί!

Στην ΠΑΕ πρέπει να μπουν αυτή την εβδομάδα δέκα εκατ. Ευρώ, που αντιστοιχούν στην ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Αν δεν ολοκληρωθεί η συμφωνία με τον κ. Λαυρεντιάδη, θα πρέπει να τα βάλει ο Κόκκαλης. Το καλοκαίρι πρέπει να βάλει κι άλλα για να κάνει μεταγραφές, έχοντας υπόψη ότι έχουν προεισπραχτεί τα λεφτά από το τηλεοπτικό συμβόλαιο και τους χορηγούς. Δύσκολοι καιροί, αν αναλογιστεί κανείς πως έχουν ελαχιστοποιηθεί τα περιθώρια για νέο δανεισμό και δεν γίνεται να υπολογιστούν έσοδα από τη συμμετοχή στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Κατά συνέπεια ή θα ανοίξει ο δρόμος για να περάσει σε θέση πρωταγωνιστή ο κ. Λαυρεντιάδης ή η ΠΑΕ θα συνεχίσει να κινείται σε ρυθμούς λιτότητας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε αγωνιστικό επίπεδο.

Στην ΑΕΚ δεν έχουν να υπολογίζουν σε κάποιον «Λαυρεντιάδη». Ο κ. Αδαμίδης, που σκέφτεται πρακτικά, δεν φαντασιώνεται την επιστροφή Μελισσανίδη όπως ο φίλα προσκείμενος αθλητικός Τύπος. Θα προχωρήσει με συμμάζεμα των οικονομικών, «έξυπνες» αγορές και ακριβές πωλήσεις. Στόχος να μην ανοίξει κι άλλο η ψαλίδα, να νοικοκυρευτεί η ΠΑΕ, μήπως και στο μέλλον βρεθεί «σωτήρας» με φερεγγυότητα που δεν θα συγκρίνεται μ’ αυτήν της αλήστου μνήμης του Μπόμπ Κοζώνης.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, το καλοκαίρι που έρχεται απειλεί να μεταβάλει το χάρτη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στη χώρα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x