Γιώργος Χελάκης

Μόνο όταν παίρνει την μπάλα ο Λούα Λούα…

Η νίκη του Παναθηναϊκού στη Νέα Σμύρνη αφήνει τα πράγματα σ’ αυτή την αγωνιστική όπως τα βρήκε από την προηγούμενη. Με βάση τις υποχρεώσεις των προπορευόμενων, έβγαινε το συμπέρασμα ότι τις μεγαλύτερες δυσκολίες θα αντιμετώπιζε ο ΠΑΟΚ στην Ξάνθη και τις λιγότερες ο Ολυμπιακός στην έδρα του με τον Ατρόμητο. Όμως, για μία φορά ακόμα, φάνηκε καθαρά πόσο μπορεί να απέχει η θεωρία από την πράξη.

Η νίκη του Παναθηναϊκού στη Νέα Σμύρνη αφήνει τα πράγματα σ’ αυτή την αγωνιστική όπως τα βρήκε από την προηγούμενη.

Με βάση τις υποχρεώσεις των προπορευόμενων, έβγαινε το συμπέρασμα ότι τις μεγαλύτερες δυσκολίες θα αντιμετώπιζε ο ΠΑΟΚ στην Ξάνθη και τις λιγότερες ο Ολυμπιακός στην έδρα του με τον Ατρόμητο. Όμως, για μία φορά ακόμα, φάνηκε καθαρά πόσο μπορεί να απέχει η θεωρία από την πράξη.

Ο Ολυμπιακός ιδρωκόπησε για να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης. Βοήθησε κι ο διαιτητής Γιάχος, που δεν σφύριξε το πέναλτι στην ανατροπή του Σαγκανόφσκι από τον Μέλμπεργκ. Ο Θρύλος θέλει αλλά δεν μπορεί. Η μεσαία γραμμή τον προδίδει κατ’ εξακολούθηση. Για να βγάλει φάση της προκοπής πρέπει να κάνει ατομική προσπάθεια ο Λούα Λούα. Διαφορετικά η ανάπτυξή του είναι αργή και προβλέψιμη. Ο Ντάτολο είναι ένας καλός παίκτης σε μια θέση που δεν υπάρχει άλλος. Πιθανόν να χρειάζεται κι άλλο χρόνο για να προσαρμοστεί. Η πάσα στον Νταρμπισάιρ είναι δική του. Νωρίτερα όμως ο Λούα Λούα έχει αναστατώσει την άμυνα των Περιστεριωτών και του έχει κάνει την πάσα.

Χωρίς τον Ντουντού, ο Ολυμπιακός έχει ένα αργό και αντιπαραγωγικό κέντρο. Η ομάδα δεν πείθει, ξεφουσκώνει στο δεύτερο ημίχρονο και αναγκάζει τον Νικοπολίδη και τους δύο σέντερ μπακ να κάνουν υπερωρίες.

Ο Παναθηναϊκός στη Νέα Σμύρνη ήταν μέτριος. Κουρασμένος, ανέμπνευστος και μάλλον αιφνιδιασμένος από τις επιθετικές ορέξεις του Πανιωνίου. Όμως, η όμορφη κίνηση και το καταπληκτικό σουτ του Σισέ τον έβγαλαν από πιθανά αδιέξοδα.

Αν και η μηχανή του δούλεψε στο ρελαντί, η υποχρέωση βγήκε χωρίς απώλειες σε βαθμούς και τραυματισμούς. Μεγάλη υπόθεση ενόψει των τριπλών υποχρεώσεων σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Γιουρόπα Λιγκ.

Οι δύο βαθμοί διαφορά είναι οι ελάχιστοι δυνατοί, αλλά εφόσον δεν λιγοστεύσουν στα εκτός έδρας παιχνίδια, οι "πράσινοι" θα διατηρούν το ψυχολογικό και αγωνιστικό πλεονέκτημα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x