Γιώργος Χελάκης

Νίνης, ο μικρός, ο μεγάλος, ο μέγας!

Τούτη τη φορά, ο ρόλος του ηγέτη, του οργανωτή, αφέθηκε στα δικά του πόδια. Ο Σωτήρης Νίνης έκανε πράγματα από εκείνα που είδε ο Μουνιόθ πριν από τέσσερα χρόνια και τον πήρε από την πιτσιρικαρία της Παιανίας, φέρνοντάς τον στους μεγάλους.

Τούτη τη φορά, ο ρόλος του ηγέτη, του οργανωτή, αφέθηκε στα δικά του πόδια.

Ο Σωτήρης Νίνης έκανε πράγματα από εκείνα που είδε ο Μουνιόθ πριν από τέσσερα χρόνια και τον πήρε από την πιτσιρικαρία της Παιανίας, φέρνοντάς τον στους μεγάλους.

Από εκείνα που έκανε με την Εθνική Νέων και πρώτος απ’ όλους τα σημείωσε στο μπλοκάκι του ο Νίκος Νιόπλιας.

Χωρίς φόβο και πάθος, ο χαρισματικός Σωτήρης, τα έκανε στο «Ολίμπικο» απέναντι στους πολυδιαφημισμένους άσους της Ρόμα. Μπορεί να φανεί υπερβολικό, αλλά τέτοιο ξεπάτωμα άμυνας σε τέτοιο ευρωπαϊκό επίπεδο από πιτσιρικά, δύο παίκτες το έχουν κάνει την τελευταία δεκαετία. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κι ο Λιονέλ Μέσι.

Δεν κάνω ποδοσφαιρική σύγκριση, αλλά ορισμένα πράγματα καλό είναι να λέγονται με το όνομά τους. Ο Νίνης θα δείχνει το ταλέντο όσο «ξεφεύγει» από τα τυποποιημένα συστήματα που προτάσσουν ανάμεσα σε άλλα και αμυντικά καθήκοντα.

Στο πρώτο ματς με τη Ρόμα, ο Κλαούντιο Ρανιέρι είδε ένα μικρόσωμο πιτσιρικά που προσπαθούσε να περιορίσει τις κατεβασιές του Ρίισε. Στο «Ολίμπικο» έπαθε τέτοια ζημιά που δεν ήξερε τι έβλεπε.

Ο Νίνης, ελεύθερος κι ωραίος πίσω από τον Σισέ, έκανε «μια χόρτα» τον Ντε Ρόσι και τον Μπρίγκι.

Μαζί με τον Σισέ ζάλισαν την άμυνα των «τζιαλορόσι» και οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στη μεγάλη πρόκριση.

Τιμή και σεβασμός στο καθηκοντολόγιο των προπονητών και την προσήλωση που ζητούν στα συστήματά τους. Ο Νιόπλιας, που γνωρίζει τον Νίνη όσο κανένας άλλος προπονητής, ας του αφήσει ελεύθερο το πεδίο δράσης.

Και το καλοκαίρι, στου Πατέρα την ποδιά θα σφάζονται παλικάρια….

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x