Γιώργος Χελάκης

Το «αίνιγμα» που δεν μπορεί να λύσει ο Νιόπλιας

Ο Νίκος Νιόπλιας σωστά σχολίασε μετά το τέλος του ματς! Δύο ευκαιρίες, δύο γκολ! Ο ΠΑΟΚ έκανε καλή εμφάνιση στην Τούμπα απέναντι στον Παναθηναϊκό. Δεν το φοβήθηκε, δεν κλείστηκε αλλά ατύχησε να δει τον Ίβιτς ολότελα μπλοκαρισμένο από τον Σιμάο.

Ο Νίκος Νιόπλιας σωστά σχολίασε μετά το τέλος του ματς! Δύο ευκαιρίες, δύο γκολ!

Ο ΠΑΟΚ έκανε καλή εμφάνιση στην Τούμπα απέναντι στον Παναθηναϊκό. Δεν το φοβήθηκε, δεν κλείστηκε αλλά ατύχησε να δει τον Ίβιτς ολότελα μπλοκαρισμένο από τον Σιμάο.

Εδώ ο Νιόπλιας εκτίμησε σωστά από πού προέρχεται η κινητήρια δύναμη του Δικεφάλου και φρόντισε να την αδρανοποιήσει. Διαβάζοντας το παιχνίδι με τη βοήθεια της στατιστικής θα διαπιστώσουμε ότι ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας και δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες. Έχασε, όμως, κι αυτό δεν το θεραπεύει καμιά υπεροχή στις στατιστικές κατηγορίες.

Να είσαι συγκριτικά καλύτερος και να χάνεις, θέλει ιδιαίτερη προσοχή και μελέτη.

Ο Παναθηναϊκός έχασε από ατομικά λάθη. Το πρώτο έκανε ο Τζόρβας υπολογίζοντας λάθος το φαλτσαριστό χτύπημα του Γκαρσία. Το δεύτερο έκανε ο Σαριέγκι που κάλυπτε τον Μουσλίμοβιτς στην βαθειά μπαλιά του Λίνο.

Έτσι φτάσαμε στο «δύο ευκαιρίες και δύο γκολ» που είπε ο Νιόπλιας.

Δεν ξέρω, αν στο κέντρο της άμυνας βρισκόταν το… «Χάμερ» που ήταν να έρθει αλλά δεν ήρθε, το αποτέλεσμα στην Τούμπα θα ήταν άλλο. Ωστόσο, όταν δηλώνεις από την αρχή της χρονιάς ότι σε ενδιαφέρει ο τίτλος, και μόνο αυτός, παίρνεις τα μέτρα σου.

Όταν τον Χειμώνα ο προπονητής ζητεί σέντερ-μπακ αλλά δεν έρχεται τέτοιος παίκτης, υπάρχει θέμα. Οι ολιγωρίες σε τέτοιες περιπτώσεις κοστίζουν ακριβά.

Με εξαίρεση το παιχνίδι με την Καβάλα, ο Παναθηναϊκός χάνει βαθμούς σε παιχνίδια που παίζει καλύτερα. Και στην Τούμπα επιβεβαιώθηκε αυτή η κατάσταση. Όμως, σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι τέτοια. Κι όσο ο Νιόπλιας δεν βρίσκει τη θεραπεία, τόσο οι φιλοδοξίες του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού θα φουντώνουν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x