Βόλεϊ

Το ντέρμπι της τετράδας

Φοίνικας και Κηφισιά συμπλήρωσαν πέρυσι την 4άδα. Στην φετινή 4η αγωνιστική της Volleyleague θα μονομαχήσουν γνωρίζοντας καλά η μια την άλλη, μετά από 3 φιλικά και ένα επίσημο ματς για το Λιγκ Καπ.

Ένα ακόμα ντέρμπι περιλαμβάνει η τέταρτη αγωνιστική της Volleyleague, με τον Φοίνικα να υποδέχεται την Κηφισιά στη Σύρο το Σάββατο (15/11) στις 19.00.

Οι δύο ομάδες… γνωρίζονται καλά, αφού έχουν δώσει δύο φιλικά το προηγούμενο διάστημα, με τους Συριανούς να έχουν νικήσει τα δύο απ’ αυτά, ενώ αναμετρήθηκαν και στο Λιγκ Καπ με τον Φοίνικα να επικρατεί 3-2 σετ.

Η ομάδα του Ζάρκο Παβλίσεβιτς αντιμετωπίζει πρόβλημα μετά την ξαφνική αποχώρηση του Γιαν Πλάνιτς -που δεν υπολογιζόταν όμως για το βασικό σχήμα, αφού ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση- ενώ θέλουν τη δεύτερη νίκη στο δεύτερο εντός έδρας ματς.

Την σημαντικότητα της εντός έδρας νίκης τόνισε και ο Δημήτρης Χαραλαμπίδης. Ο κεντρικός των Συριανών σχολίασε το παιχνίδι της Κηφισιάς, τονίζοντας:

«Είναι δύσκολος αγώνας. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας για να βρούμε ρυθμό. Έχουμε παίξει τέσσερα ματς με την Κηφισιά αλλά από τότε έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα στον αντίπαλο μας. Η Κηφισιά από πέρυσι έχει ανεβάσει επίπεδο. Παίζει σταθερά καλό βόλεϊ, χωρίς να κάνει λάθη. Σίγουρα θα μας δυσκολέψει. Εμείς πρέπει να κάνουμε αυτό που κάνουμε και στις προπονήσεις και με τη βοήθεια του κόσμου να πάρουμε τους 3 βαθμούς. Ο Πλάνιτς ήταν βασικό κομμάτι της ομάδας. Είναι μία απώλεια αλλά το γεγονός ότι αγωνίζονταν ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος βασικός ακραίος μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε την απουσία».

Ανεβασμένη η Κηφισιά
Η νίκη επί του Παναθηναϊκού έχει ανεβάσει την ψυχολογία της Κηφισιάς, που θα ταξιδέψει στη Σύρο χωρίς τον τραυματία Γιάννη Μαντέκα, ο οποίος θα απουσιάσει τουλάχιστον ένα δεκαήμερο λόγω βαρύ διαστρέμματος.

Ο Κώστας Αρσενιάδης έχει ετοιμάσει την ομάδα του για το ματς και τόνισε: «Είναι ένα ακόμα ντέρμπι. Θέλουμε να κάνουμε καλό και ξεκούραστο ταξίδι ώστε να μπορέσουμε να μπούμε με όλες μας τις δυνάμεις στον αγώνα. Ο Φοίνικας έχει καλή έδρα. Όλες οι ομάδες είναι κοντά και όλα τα αποτελέσματα είναι ανοικτά. Είναι νωρίς να αξιολογήσω τον Φοίνικα σε σχέση με πέρυσι. Δεν ξέρω για πιο λόγο έφυγε ο Πλάνιτς. Είναι ένα μείον για τον Φοίνικα αλλά στα προηγούμενα παιχνίδι τον περισσότερο χρόνο τον είχαν Λάππας, Παπαδόπουλος. Κι εμείς δεν έχουμε τον Μαντέκα, αλλά αυτά συμβαίνουν στις ομάδες. Έχουμε ετοιμάσει την τακτική μας και στοχεύουμε στη νίκη».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x