Βόλεϊ

ΠΑΟ-ΑΕΚ για… φινάλε

Με το μεγάλο ντέρμπι των αήττητων Παναθηναϊκού και ΑΕΚ να ξεχωρίζει θα πέσει την Κυριακή η αυλαία της έκτης αγωνιστικής της Α1 βόλεϊ γυναικών.

Δεύτερο σερί ντέρμπι θα δώσει ο Παναθηναϊκός, αυτή τη φορά κόντρα στην ΑΕΚ, στο μεγάλο ματς που θα «κλείσει» την έκτη αγωνιστική της Α1 βόλεϊ γυναικών.

Οι δύο ομάδες έχουν ως στόχο να συνεχίσουν το αήττητο που έχουν στις μέχρι τώρα αναμετρήσεις, με τους γηπεδούχους να προέρχονται από την μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού στο κλειστό του Ρέντη και τις «κιτρινόμαυρες » να έρχονται από ρεπό.

«Την Κυριακή παίζουμε το δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι απέναντι σε μια ομάδα, που δείχνει πολλά περισσότερα καλά στοιχεία στο παιχνίδι της, φέτος από ότι περίμεναν οι πιο πολλοί και είναι όπως και εμείς αήττητη στο πρωτάθλημα», δήλωσε ο Γιώργος Ρούσης και συμπλήρωσε: «Η ΑΕΚ είναι πιο σοβαρή από ποτέ και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας. Στόχος μα είναι να μείνουμε η μοναδική αήττητη ομάδα μετά το πέρας αυτής της αγωνιστικής. Το παιχνίδι δεν είναι εύκολο και είμαι ευτυχισμένος που θα γίνει στην έδρα μας, που σε κάθε αναμέτρηση είναι κατάμεστη από τον κόσμο μας»

Από την άλλη ο Μανώλης Ρουμελιώτης σχολίασε: «Είναι ένα δύσκολο ματς σε μια δύσκολη έδρα. Μπορεί να είναι ντέρμπι κορυφής έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση στη βαθμολογία, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί. Εμείς είμαστε το αουτσάιντερ, όπως και στα περισσότερα ματς τη φετινή περίοδο, θέλοντας όμως να διατηρήσουμε την ίδια μαχητικότητα που μας διακρίνει από την αρχή της περιόδου και κα κυνηγήσουμε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα μας…»

Το πρώτο -χρονικά - σερβίς θα γίνει στις 13.30 στο Ρέθυμνο, όπου ο ΟΠΕΡ θα αντιμετωπίσει την Ηλιούπολη, με τον Νίκο Ζιώγα να τονίζει πως μόνος στόχος είναι η νίκη.

«Είναι ένα από τα παιχνίδια που υπολογίζαμε από πριν την έναρξη του πρωταθλήματος ότι θέλουμε να πάρουμε βαθμούς και πιστεύω ότι είμαστε στην κατάσταση που θέλουμε για να πετύχουμε το στόχο μας. Η Ηλιούπολη έχει κερδίσει τα ματς που ήθελε μέχρι τώρα, έχει την ασφάλεια των 9 βαθμών και λιγότερο άγχος, ωστόσο πιστεύω ότι θα πετύχουμε το στόχο μας».

Η Δήμητρα Λυκογιάνη από την άλλη θα παρατάξει την Ηλιούπολη με την Πατεράκη να θεωρείται αμφίβολη λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό και την Έντουαρντς να έχει ψύξη κι όπως δήλωσε: «Είναι ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι αλλά είναι πολύ νωρίς καθώς είμαστε ακόμη στην 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Αν καταφέρουμε να κερδίσουμε θα είναι ένα μεγάλο βήμα, αλλά ο ΟΠΕΡ στην έδρα του είναι δυνατός και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια».

Στις 15.00 ο Πανναξιακός θα υποδεχτεί τους Μακεδόνες, λίγες μέρες μετά την πρώτη του Ευρωπαϊκή εμπειρία. Η ομάδα της Νάξου επέστρεψε την Παρασκευή απ’ την Λευκορωσία, όπου αντιμετώπισε την Μινσκ και θα παραταχθεί χωρίς την Αφροδίτη Λαδένη.

«Επιστρέψαμε στη βάση μας μετά το ταξίδι στο Ρέθυμνο και στο Μινσκ και μετά από ένα αρκετά κουραστικό ταξίδι. Προερχόμαστε από ένα πολύ δυνατό ματς με την ομάδα του Μινσκ, αλλά έχουμε μπροστά μας ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα γιατί θέλουμε να συνεχίσουμε νικηφόρα την πορεία μας στο πρωτάθλημα», δήλωσε ο Ζόραν Κόβαζιτς.

Χωρίς προβλήματα ταξίδεψε στη Νάξο η αποστολή των Μακεδόνων -που την προηγούμενη εβδομάδα πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη- με τον Μανώλη Σκουλικάρη να σημειώνει: «Ο στόχος μας για το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι να κάνουμε πρωτίστως μια καλή εμφάνιση και να πάρουμε ότι περισσότερο. Ο Πανναξιακός θα έχει την κούραση από το Ευρωπαϊκό του παιχνίδι, αλλά είναι μια ομάδα διαφορετικού επιπέδου από τη δική μας».

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Κυριακής:
Ρεθύμνου, 13.30, ΟΠΕΡ – Ηλιούπολη (Βλαχάκης-Κανακάκης, Κοκοτσάκης)
Νάξου, 15.00, Πανναξιακός – Μακεδόνες (Μεταξά-Τσάκας, Μαυρικίδης)
Πανελληνίου, 16.30 (Novasports 3), Παναθηναϊκός – ΑΕΚ (Μαρκάτης-Μιχαήλογλου, Τριανταφύλλου)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x