Βόλεϊ

Πάτησε τη Ράντνικ Μπιγιελίνα και εξασφάλισε την πρόκριση ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα 3-1 σετ της Ράντνικ Μπιγιελίνα στο πρώτο παιχνίδι του 1ου προκριματικού γύρου του Champions League, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Την πρόκριση στον δεύτερο γύρο των προκριματικών του Champions League εξασφάλισε το βράδυ της Τετάρτης (25/10) ο Ολυμπιακός!

Δίχως να ζοριστούν ιδιαίτερα, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 3-1 σετ (25-10, 25-18, 18-25, 25-21) της Ράντνικ Μπιγιελίνα από το Μαυροβούνιο στο πρώτο παιχνίδι του πρώτου προκριματικού γύρου του κορυφαίου ευρωπαϊκού διασυλλογικού θεσμού στο Βελιγράδι της Σερβίας.

Κάπως έτσι, οι Πειραιώτες μπήκαν νικηφόρα στη φετινή σεζόν, και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στο αυριανό (26/10, 19:00) παιχνίδι με αντίπαλο την οικοδέσποινα Παρτίζαν, το οποίο και θα κρίνει την πρωτιά του ομίλου, αφού αμφότερες έχουν προκριθεί στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League βόλεϊ Ανδρών, μιας και η Ράντνικ Μπιγιελίνα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της με δύο ήττες.

Το ματς:

Ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο ματς, μπαίνοντας με… άγριες διαθέσεις στο πρώτο σετ και «χτίζοντας» από νωρίς μια μεγάλη διαφορά. Με τον Τράβιτσα να βρίσκει πόντους από το σερβίς, οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 4-1, με τους Ιντάλγκο και Ζουπάνη να αναλαμβάνουν δράση για το +6 και το 13-7. Με το… πόδι πατημένο στο «γκάζι», οι Πειραιώτες έτρεξαν ένα επιμέρους σκορ 6-1 (19-8), φτάνοντας εύκολα στην κατάκτηση του πρώτου σετ με το εντυπωσιακό 25-10.

Κάποια αβίαστα λάθη στο σερβίς, αλλά και μερικές κακές επιλογές στην επίθεση που οδήγησαν σε μπλοκ, επέτρεψαν στην Ράντνικ Μπιγιελίνα να προηγηθεί με 5-4 και λίγο αργότερα με 7-5. Σε εκείνο το σημείο του αγώνα, οι παίκτες του Αντώνη Βουρδέρη ανέβασαν την απόδοσή τους και χάρη στο καλό τους σερβίς, αλλά και τα αποτελεσματικά μπλοκ, πήραν τους δώδεκα από τους 16 επόμενους πόντους για το υπέρ τους 17-11. Η τριάδα των Ιντάλγκο, Τράβιτσα και Ζουπάνη συνέχισε να βρίσκει εύκολους πόντους, με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν και το δεύτερο σετ με σκορ 25-18.

Έχοντας «αγκαλιάσει» τη νίκη μετά το υπέρ του 2-0 με αποτέλεσμα να επέλθει χαλαρότητα, αλλά και το γεγονός πως η κούραση έκανε την εμφάνισή της, ο Ολυμπιακός μπήκε αρκετά νωθρά στο τρίτο σετ. Η ομάδα από το Μαυροβούνιο εκμεταλλεύτηκε τα μαζεμένα λάθη στην άμυνα και το κακό μπλοκ των «ερυθρόλευκων», διατηρώντας καθ' όλη τη διάρκεια του σετ μια καλή διαφορά, φτάνοντας ακόμα και στο +8 (11-19). Παρά την αντίδραση της ελληνικής ομάδας προς το φινάλε του ματς, η ανατροπή δεν ήρθε ποτέ, και έτσι η Ράντνικ Μπιγιελίνα μείωσε σε 2-1 σετ (18-25).

Δίχως τη διάθεση να μπλέξουν σε περιπέτειες, οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν καλά στο τέταρτο σετ με αποτέλεσμα να προηγηθούν με 6-4. Διαδοχική πόντοι του Παγιένκ έστειλαν τον Ολυμπιακό στο στο +3 (11-8), με τους Μαυροβούνιους στη συνέχεια, όχι μόνο να ισοφαρίζουν σε 11-11, αλλά και να παίρνουν το προβάδισμα με 14-12. Σε εκείνο το κρίσιμο σημείο μίλησε η ποιότητα των Ιντάλγκο και Γκουστάβο Μπονάτο, οι οποίοι με καλές επιλογές κοντά στο φιλέ, έδωσαν επιθετικό ρυθμό στον Ολυμπιακό, φτάνοντας έτσι στην κατάκτηση του σετ με 25-18.

Τα σετ: 25-10, 25-18, 18-25, 25-21.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x