Τένις

15ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης Κωφών: Χάλκινο μετάλλιο οι Χατζηφωτίου-Κουρεμένος στους Seniors

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Έλληνες αθλητές στο 15ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης Κωφών που διεξήχθη στο Βίλατς της Αυστρίας, 22-29/6.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Αντισφαίρισης Κωφών, η χώρα μας κατέκτησε μετάλλιο στην κατηγορία Seniors, με τους Δημήτρη Κουρεμένο και Φώτη Χατζηφωτίου στο διπλό των ανδρών στη 15η διοργάνωση στο Βίλατς της Αυστρίας.

Τόσο ο Δημήτρης Κουρεμένος, όσο κι ο Φώτης Χατζηφωτίου, τόνισαν ότι είναι ικανοποιημένοι με την όλη τους παρουσία στη διοργάνωση και μετά τη νίκη τους υπογράμμισαν ότι, με σκληρή δουλειά και αυτοθυσία, τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, εμπνέοντας, έτσι, κι άλλους αθλητές.
Ο Κουρεμένος ευχαρίστησε την οικογένεια του Χατζηφωτίου για τη θερμή υποστήριξή τους, καθώς και την τεχνική του ομάδα, την προπονήτρια Βασιλική Μπαλάσκα και την υποστήριξη της ομάδας από την Αθανασία Ρούνη.

Στην πέμπτη θέση ο Σαμαρτσίδης
Πέμπτος στην Ευρώπη κατετάγη ο Γρηγόρης Σαμαρτσίδης, ο οποίος, αν κι αντιμετώπισε κάποια προβλήματα υγείας, με το που έφτασε στην Αυστρία μπήκε στην πεντάδα στο απλό ανδρών, αντιμετωπίζοντας δυνατά και έμπειρα ονόματα στον χώρο.

Νίκησε στην πρεμιέρα, στο ταμπλό των «32» τον Γάλλο Pierre Peytavin De Garam με 2-0 σετ (6-0, 6-0), χωρίς να χάσει game. Νίκη και στο δεύτερο παιχνίδι του επί του Γερμανού Σεμπάστιαν Σάφερ με 2-0 σετ (7-6 (11), 6-2) και πέρασε στους «8» της διοργάνωσης.

Στη συνέχεια, όμως, «έπεσε» πάνω στο Νο1 της διοργάνωσης, τον Τσέχο Γιάροσλαβ Σμέντεκ, κι ηττήθηκε με 2-0 σετ (6-1, 6-0), παρά τον πολύ καλό αγώνα του, αλλά δεν κατάφερε να μπει στα μετάλλια και κατετάγη πέμπτος, αφήνοντας, όμως εξαιρετικές εντυπώσεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x