Τένις

Τσιτσιπάς-Ντάνιελ: Πρεμιέρα στο Wimbledon για τον Στέφανο!

Τον Ιάπωνα και νούμερο 84 στην παγκόσμια κατάταξη, Τάρο Ντάνιελ, αντιμετωπίζει σήμερα το μεσημέρι (14:30) ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στην πρώτη του αναμέτρηση για το φετινό Wimbledon!

Ρίχνεται στη «μάχη» του Wimbledon ο Στέφανος Τσιτσιπάς!

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ξεκινάει τις υποχρεώσεις του στο Grand Slam του Λονδίνου από τον 2ο γύρο του και θα τεθεί αντιμέτωπος με τον 31χρονο Ιάπωνα, Τάρο Ντάνιελ, ο οποίος βρίσκεται στο νούμερο 84 της παγκόσμιας κατάταξης. Λίγο μετά τις 14:30 είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει η αναμέτρηση στο Court 18.

Ο Στέφανος έρχεται από τις δύο διαδοχικές νίκες του κόντρα σε Λάγιοβιτς και Κόρντα, στο φιλικό τουρνουά του Boodles, δείχνοντας καλά στοιχεία στην προετοιμασία του ενόψει Wimbledon. Τώρα, καλείται να παρουσιαστεί βελτιωμένος σε σύγκριση με την τελευταία επίσημη παρουσία του, στο τουρνουά του Χάλε, όπου αρχικά πέρασε το εμπόδιο του Σκουίρ, αλλα στη συνέχεια ηττήθηκε με 2-0 σετ από τον Στρουφ, γνωρίζοντας τον πρόωρο αποκλεισμό. Αυτή θα είναι η έβδομη συμμετοχή του Τσιτσιπά σε Wimbledon, με τις καλύτερες πορείες του να έρχονται το 2018 και πέρσι, όταν έφτασε μέχρι τη φάση των «16». Στις τρεις υπόλοιπες εμφανίσεις του (2017, 209 και 2021) αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο.



Σημερινός του αντίπαλος ο Ντάνιελ, ο οποίος συμμετέχει για 6η φορά στο Wimbledon, χωρίς όμως να έχει περάσει ούτε μία φορά από τον πρώτο γύρο. Στο νούμερο 84 της παγκόσμιας κατάταξης, έχει 15 νίκες και 19 ήττες στα 34 παιχνίδια που έχει δώσει για τη φετινή σεζόν, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα αγωνίστηκε στη Μαγιόρκα, όπου ηττήθηκε στο πρώτο του παιχνίδι, με 2-0 από τον Ρομπέρτο Μαπουτίστα Αγκούτ.

Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει εκείνον που θα προκριθεί από το Ρουσουβουόρι-ΜακΝτόναλντ, ενώ οι δύο τενίστες έχουν κοντραριστεί μία και μοναδική φορά στο παρελθόν, το 2018 στο Τόκιο, με τον Τσιτσιπά να παίρνει την άνετη νίκη με 2-0 σετ (6-1, 6-3).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x