Βόλεϊ

Αποχωρεί η Γκάμοβα

Έφτασε η στιγμή να αποχωρήσει από τα τάραφλεξ η Εκατερίνα Γκάμοβα, η οποία ανακοίνωσε την Τετάρτη πως εγκαταλείπει την ενεργό δράση, έχοντας αποχωρήσει πριν μερικές μέρες και από την Ντιναμό Καζάν.

Η διεθνής Ρωσίδα βολεϊμπολίστρια γνωστοποίησε πως έφτασε η ώρα να φύγει από τα φιλέ στα 35 της, λόγω των πολλών τραυματισμών που αντιμετώπισε και μετά από μακρόχρονη και σπουδαία καριέρα με αμέτρητους διεθνείς και εγχώριους τίτλους.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους οπαδούς, τους προπονητές, την οικογένειά μου και να ανακοινώσω το τέλος της αθλητικής καριέρας μου. Πήρα την απόφαση τις τελευταίες ημέρες, συζητώντας με τον προπονητή μου.

Η απόφασή μου είναι οριστική και αμετάκλητη. Είχα πει ότι ίσως μπορούσα να βοηθήσω την εθνική ομάδα στην προσπάθειά της στο Ρίο, αλλά η υγεία μου δεν το επιτρέπει. Νομίζω ότι είναι καλύτερα να σταματήσω τώρα. Φυσικά, είναι μια δύσκολη στιγμή για μένα, αλλά έχω μια οικογένεια που πάντα με υποστηρίζει», τόνισε η ίδια.

Η Γκάμοβα ήταν η MVP στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα του 2010 και του 2014. Έχει κατακτήσει 8 πρωταθλήματα και 2 Κύπελλα Ρωσίας, ένα νταμπλ και ένα Σούπερ Καπ Τουρκίας, 1 Τσάμπιονς Λιγκ και 1 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων σε συλλογικό επίπεδο.

Με την εθνική Ρωσίας το 2000 και το 2004, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε Σίδνεϊ και Αθήνα. Το 2006 και το 2010 πήρε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Το 1999 και το 2001 αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Το 1999 και το 2002 πήρε το χρυσό στο Γκραν Πρι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x