Stoiximan Super League

Υπήρχαν και χειρότερα…

Η Κέρκυρα δεν ήθελε να χάσει και ο Πλατανιάς ήθελε να νικήσει στην έδρα του. Τελικά οι «Φαίακες» άντεξαν στην ισχυρή πίεση των «ερυθρόλευκων» και μοιράστηκαν την ισοπαλία (1-1) στα Περιβόλια.

Μια ακόμα επιβλητική παράσταση έδωσε στο γήπεδό του ο Πλατανιάς, όμως η Κέρκυρα άντεξε, με τις δύο ομάδες να μένουν τελικά στο 1-1 στην 25η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Το προβάδισμα που έδωσε στους «Φαίακες» το γκολ του Φάμπιο στο 28’ τους άνοιξε το δρόμο για την επιστροφή στις νίκες, μετά από εννιά εκτός έδρας μονομαχίες που δεν κατάφεραν να φτάσουν σ’ αυτήν.

Ο Πλατανιάς όμως, «καιγόταν» για τους τρεις βαθμούς και με το γκολ του Τέτε στο 49’ διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Ο βαθμός που κατέκτησαν στο γήπεδό τους δεν απομάκρυνε τους Κρητικούς απ' τα προβλήματα, αφού συνεχίζει στην 14η θέση της βαθμολογίας, στο +5 απ' την επικίνδυνη ζώνη, ενώ η Κέρκυρα συνεχίζει άνετα, με τον... πολύτιμο εκτός έδρας βαθμό να την κρατάει στη δέκατη θέση.

Το ματς:


Ο Πλατανιάς έχει επιβεβαιώσει αρκετές φορές την δυναμική του εικόνα στα Περιβόλια. Και αυτή τη φορά μπήκε έτοιμος να το ξανακάνει. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού στο πρώτο ημίωρο, με την τεράστια ευκαιρία γι’ αυτούς να χάνεται στο 10’ όταν η κεφαλιά του Τόρες σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Κουτζαβασίλη.

Στο 28’ όμως οι ισορροπίες άλλαξαν, μαζί με την εικόνα στο υπόλοιπο του ημιχρόνου. Στην πρώτη επίσκεψη της Κέρκυρας μπροστά στην εστία του Ολιμπά και κόντρα στη ροή του ματς, ο Καϊκούτ πλάσαρε, όμως ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε. Στην επαναφορά η μπάλα έφτασε στον Φάμπιο, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ σε κενή εστία.

inner

Το γκολ ανέβασε εμφανώς την ψυχολογία της Κέρκυρας, που πήρε τον έλεγχο του ματς, ενώ ο Πλατανιάς έμεινε… μουδιασμένος, χωρίς και πάλι να δημιουργούνται τρομερές ευκαιρίες μπροστά απ’ τις δύο εστίες. Η επιθετική μονοτονία «έσπασε» λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα για το πρώτο μισό, με τον Μιλούνοβιτς να βρίσκεται προ κενής εστίας με την μπάλα, όμως δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

inner

Ο Πλατανιάς έγινε ξανά το «αφεντικό» του αγωνιστικού χώρου με την έναρξη του δεύτερου μισού. Ανέκτησε τον έλεγχο της μπάλας και περιόρισε σημαντικά τους Κερκυραίους, με την πρώτη ευκαιρία να μετατρέπεται σε γκολ. Ο Γκαβιλάν εκτέλεσε κόρνερ και ο Τέτε με κεφαλιά έκανε το 1-1 τρία λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου.

Η τρομερή πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι «έκλεισε» την Κέρκυρα στην περιοχή της, με τον Τόρες να χάνει σημαντικές ευκαιρίες στο 54’ και στο 79’, ενώ ο Μιλούνοβιτς στο 68’ απείλησε ξανά. Οι συνεχόμενες αλλαγές που κράτησαν οι δύο προπονητές για το… φινάλε, κράτησαν στα χαμηλά το τέμπο, με τις δύο ομάδες να μένουν τελικά στο «Χ».

inner





Οι συνθέσεις:


Πλατανιάς (Χριστόπουλος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Ιτούα, Αγκιλέρα, Ζαραδούκας, Τέτε, Μαχαμάτ, Μιλούνοβιτς (75’ Γκόμες), Κάσιο (68’ Γουνδουλάκης), Γκαβιλάν, Τόρες (81’ Γιακουμάκης)

Στον πάγκο οι: Κοκκάλας, Αποστολόπουλος, Μενδρινός, Δημήτρης.

Κέρκυρα (Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Κουμπούτια, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο, Γκαζαριάν (90+1’), Ναγιάρ (46’ Γκόμες), Ανδρεόπουλος, Σιόντης, Καϊκούτ (73’ Λεάλ), Φάμπιο, Μαρκόβσκι

Στον πάγκο οι: Σέτκους, Βενέτης, Κρητικός, Μανωλάς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x