Stoiximan Super League

Όλα του Τάτου… δύσκολα!

Έπειτα από κάθε είδους επαγγελματική επιτυχία ...έρχεται και το ανάλογο τίμημα. Είτε προαγωγή πάρει κάποιος, είτε αύξηση, αυτό που ακολουθεί τη χαρά της επιβράβευσης είναι οι ευθύνες. Όταν αυτές βαρύνουν, τότε είναι που πρέπει να αποδείξει ο οποιοσδήποτε ότι έχει το… στομάχι για να τις σηκώσει. Σε αυτή την καθόλου ευχάριστη θέση -να πρέπει να πείσει ότι μπορεί- βρίσκεται ο Ανδρέας Τάτος.

Έπειτα από κάθε είδους επαγγελματική επιτυχία ...έρχεται και το ανάλογο τίμημα. Είτε προαγωγή πάρει κάποιος, είτε αύξηση, αυτό που ακολουθεί τη χαρά της επιβράβευσης είναι οι ευθύνες.

Όταν αυτές βαρύνουν, τότε είναι που πρέπει να αποδείξει ο οποιοσδήποτε ότι έχει το… στομάχι για να τις σηκώσει. Σε αυτή την καθόλου ευχάριστη θέση -να πρέπει να πείσει ότι μπορεί- βρίσκεται ο Ανδρέας Τάτος.

Ο Αύγουστος που πέρασε, με την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό και με την κλήση του στην Εθνική, ήταν ο καλύτερός μήνας της καριέρας του.

Ο Σεπτέμβριος, όμως, ο Οκτώβριος και όλοι οι υπόλοιποι που ακολουθούν, μέχρι να ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν, θα είναι δύσκολοι.

Δύσκολοι, γιατί όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα πάνω του. Κι αν ακόμα υπάρχει μία σχετική ελαστικότητα και επιείκεια προς το πρόσωπό του, πιο μετά, προς τα βάθη της σεζόν, κι αν υπάρξουν κι άλλες εμφανίσεις ανάλογες με αυτή της Τρίπολης, το πράγμα θα αγριέψει…

Ο Ατρόμητος, με την ένταξη του Μήτρογλου στο δυναμικό του, δεν έχει λύσει το μεγαλύτερο περυσινό του πρόβλημα που ήταν το γκολ. Ναι, μεν, αποκτήθηκε ένα οπλοπολυβόλο πολυτελείας, όμως για να δουλέψει, θέλει «γέμισμα» και στην Τρίπολη η ομάδα του Γιώργου Δώνη είχε ξεμείνει από σφαίρες…

Οι φορές που η μπάλα μεταφέρθηκε με καλές προϋποθέσεις από την άμυνα στην επίθεση των Περιστεριωτών ήταν μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού. Κι αν τα «βέλη» έπεσαν πάνω στον Ελίνι Δημούτσο, που κλήθηκε να αντικαταστήσει τον απαραίτητο Γκαρσία και ήταν φανερά εκτός κλίματος, για την απουσία δημιουργικότητας στο παιχνίδι του Ατρομήτου φέρει σημαντικές ευθύνες και ο Ανδρέας Τάτος.

Το ταλέντο του δεν το αμφισβήτησε κανείς. Άλλωστε και ο πρόεδρος του Ατρομήτου είχε δηλώσει πως πρόκειται για τον καλύτερο παίκτη με την μπάλα στα πόδια. Αυτό που του λείπει όμως είναι η σταθερότητα και η τόλμη.

Όλοι περιμένουν από αυτόν περισσότερα πράγματα από… μερικές καλές εμφανίσεις. Όταν η ομάδα του παρουσιάζει τέτοια εικόνα, καλείται, πλέον, να τη σηκώσει στις πλάτες, να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες και να βρει λύσεις ώστε να την «ξεμπλοκάρει». Επίσης, δεν θα ήταν κακό να δείξει περισσότερη εμπιστοσύνη στο πόδι του και να το δοκιμάζει πιο συχνά.

Αν δεν συγκεντρωθεί και δεν ηρεμήσει για να κάνει το παιχνίδι του, τότε, όπως έχουμε δει να συμβαίνει σε αρκετές παρόμοιες περιπτώσεις, ο δρόμος για το λιμάνι είναι πολύ εύκολο να χαθεί. Με λίγα λόγια, αν θέλει να παίξει στον Ολυμπιακό, θα πρέπει πρώτα να ξεχάσει ότι επισήμως είναι παίκτης του και να προσφέρει στον Ατρόμητο αυτά που μπορεί...

Κώστας Τσούγκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x