Γενικά

Στο νούμερο 85 της παγκόσμιας κατάταξης μετά το «China Smash» ο Γκιώνης

Η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης εξέδωσε την Τρίτη τους δεύτερους πίνακες αξιολόγησης του Οκτωβρίου 2024, οι οποίοι περιλάμβαναν τα αποτελέσματα από το «China Smash».

Το ένα από τα τρία κορυφαία ατομικά τουρνουά πινγκ πονγκ φέτος, το «China Smash», ολοκληρώθηκε την Κυριακή στο Πεκίνο κι ανάμεσα στους συμμετέχοντες είχε και τον Παναγιώτη Γκιώνη χάρη στην καλή θέση του στο world ranking. Ο σπουδαίος Έλληνας αθλητής αποκλείστηκε στον πρώτο προκριματικό γύρο του μεγάλου event, αλλά ήξερε ότι θ’ αλλάξουν τα βαθμολογικά του δεδομένα. Εν τέλει, πήρε 10 βαθμούς κι είναι στο νούμερο 85 της 41ης εβδομάδας.

Από ελληνικής πλευράς, η προσπάθεια του Γκιώνη στην κινεζική πρωτεύουσα ήταν η μόνη στο τελευταίο χρονικό διάστημα σε αξιολογημένη διοργάνωση. Στα προκριματικά ο τοπ αμυντικός είχε χάσει σε δυνατή αναμέτρηση από τον Γάλλο Τιμπό Πορέ. Πήρε 10 βαθμούς, όμως δεν είχε όφελος στην κατάταξη, αφού μετρούσαν κι οι μεταβολές για άλλους αθλητές που μετείχαν στο «China Smash».

Στον νέο πίνακα πήγε στο νούμερο 85 με συνολικά 287 βαθμούς όταν την προηγούμενη βδομάδα ήταν στο Νο 83.

Γενικά, είναι αξιοσημείωτο ότι μετά το τουρνουά στο Πεκίνο ολόκληρη η πρώτη πεντάδα στους άνδρες έχει Κινέζους. Επανήλθε σε αυτή ο Μα Λονγκ, φιναλίστ στον τελικό του «China Smash» (Νο 4), ενώ ανέβηκε στην τρίτη θέση ο νικητής, ο νεαρός Λιν Σιντόνγκ.

Επίσης, ο δις «ασημένιος» Ολυμπιονίκης στο Παρίσι, Τρουλς Μέρεγκορντ, του Ολυμπιακού μπήκε ξανά στην κορυφαία δεκάδα μετά το πλασάρισμα στις θέσεις 5-8.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x