Euro 2024

Αυστρία-Τουρκία: Αμφίρροπη σύγκρουση στο φινάλε της φάσης των «16»!

Στη Λειψία αναμετρώνται οι Αυστρία και Τουρκία -σε μια πολύ αμφίρροπη μάχη- με τον νικητή να συμπληρώνει το «παζλ» των προημιτελικών του Euro 2024. Σέντρα στις 22:00.

Με την αναμέτρηση ανάμεσα σε Αυστρία και Τουρκία το βράδυ της Τρίτης (2/7, 22:00) στη Λειψία, ολοκληρώνεται η φάση των «16» του Euro 2024.

Σε μια εκ των πιο αμφίρροπων (εάν όχι η πλέον αμφίρροπη) -τουλάχιστον πριν τη… σέντρα- «συγκρούσεων» της συγκεκριμένης φάσης. Ο νικητής, δε, του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά, το Σάββατο (6/7, 22:00) στο Βερολίνο, τον αντίστοιχο του Ρουμανία-Ολλανδία (2/7, 19:00).

Ο αγώνας θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ1 και ραδιοφωνικά από τον bwinΣΠΟΡ FM 94,6, ενώ θα υπάρχει live ενημέρωση από το sport-fm.gr.

Από τη μία, λοιπόν, η Αυστρία. Εκ των, αρκετών, ευχάριστων εκπλήξεων της φετινής διοργάνωσης (μαζί με την Ελβετία οι πιο... δυνατές μικρομεσαίες). Η ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ αφενός έχει κερδίσει τη συμπάθεια με τις εμφανίσεις της, αφετέρου κατάφερε να τερματίσει πρώτη (6β.) σε όμιλο (4ο) με Γαλλία (5β.) και Ολλανδία (4β., τελευταία η Πολωνία με έναν πόντο). Εάν και ξεκίνησε με ήττα (0-1) -με αυτογκόλ- από τους «μπλε», εν συνεχεία έκανε το 2/2, απέναντι κατά σειρά σε Πολωνία (1-3) και «Οράνιε» (2-3). Μάλιστα, στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι, δέχθηκε δις την ισοφάριση, ωστόσο -πέρα από ποιότητα- έδειξε και χαρακτήρα.

Πλέον, επιδιώκει την πρόκριση στους «8» για πρώτη φορά στην ιστορία της. Εκεί, όπου είναι πολύ πιθανό να πέσει εκ νέου πάνω στην Ολλανδία, έχοντας την πρόσφατη γλυκιά ανάμνηση από το μεταξύ τους ματς.



Από την άλλη, η Τουρκία. Το σύνολο του Βιντσέντσο Μοντέλα τερμάτισε στη 2η θέση του 6ου γκρουπ, υστερώντας στην ισοβαθμία με την Πορτογαλία λόγω του εις βάρος του 3-0 στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής. Είχε αρχίσει με το 3-1 επί της Γεωργίας, για να επικρατήσει στο φινάλε με 2-1 επί της Τσεχίας (σε ένα πολύ σκληρό ματς με 18 συνολικά κάρτες, ρεκόρ σε Euro, 16 κίτρινες και δύο κόκκινες). Μια ομάδα με αρκετή ποιότητα και νιάτα, αλλά και τους φιλάθλους της να δημιουργούν καυτή ατμόσφαιρα σε κάθε αναμέτρηση που εκείνη έχει δώσει στο τουρνουά (άλλωστε στη Γερμανία κατοικεί μεγάλος αριθμός Τούρκων).

Απέναντι στην Αυστρία -κόντρα στην οποία θεωρείται αουτσάιντερ- θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στα προημιτελικά της διοργάνωσης για τρίτη φορά στην ιστορία της. Κορυφαία της διάκριση η 3η θέση στο Euro του 2008.



Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, για την Αυστρία συνεχίζει εκτός ο στόπερ Τράουνερ που τραυματίστηκε στον αγώνα με την Πολωνία, ενώ συμπλήρωσε κάρτες ο εξτρέμ Βίμερ. Επέστρεψε στις προπονήσεις ο αριστερός μπακ, Φιλίπ Μουένε, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από ίωση τις προηγούμενες μέρες.

Πολύ σημαντική για την Τουρκία η απουσία του αρχηγού της, Χακάν Τσαλχάνογλου, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους… πολλούς που κιτρινίστηκαν στο ματς με την Τσεχία. Εκτός για τον ίδιο λόγο και ο μέχρι πρότινος κεντρικός αμυντικός του Παναθηναϊκού, Σαμέτ Ακαϊντίν, ενώ αντίθετα επιστρέφει από τη δική του τιμωρία ο στόπερ Μπαρντακτσί.

Οι πιθανές συνθέσεις:

Αυστρία (Ραλφ Ράνγκνικ): Πεντς – Πος, Βέμπερ, Λίνχαρτ, Πρας – Σέιβαλντ, Γκρίλιτς – Λάιμερ, Μπαουμγκάρτνερ, Ζάμπιτσερ – Αρναούτοβιτς.

Τουρκία (Βιντσέντσο Μοντέλα): Γκιουνόκ – Μουλντούρ, Ντεμιράλ, Μπαρντακτσί, Καντιόγλου – Οζκάν, Γικτσέκ – Γκιουλέρ, Κοκτσού, Γιλντίζ – Γιλμάζ.

Να σημειωθεί ότι στο πρόσφατο φιλικό των δύο ομάδων, τον περασμένο Μάρτιο, η Αυστρία είχε διαλύσει 6-1(!) την Τουρκία στη Βιέννη. Ισορροπημένη, ωστόσο, γενικότερα η μεταξύ τους ιστορία. Σε σύνολο 14 συναντήσεων, η γειτονική μας χώρα έχει επτά νίκες έναντι έξι της αντιπάλου της, ενώ μόλις ένα παιχνίδι ολοκληρώθηκε ισόπαλο.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Πορτογάλος Αρτούρ Σοάρες Ντίας, ενώ VAR ο συμπατριώτης του, Τιάγκο Μαρτίνς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x