Euro

Δανία: Να επαναλάβει τον θρίαμβο του 2021 με τον Έρικσεν παρόντα αυτήν τη φορά!

Όλα όσα θέλετε και πρέπει να γνωρίζετε για την εθνική ομάδα της Δανίας ενόψει του Euro 2024.

Το «παρών» για δέκατη φορά στην ιστορία της σε τελική φάση Euro δίνει στα γήπεδα της Γερμανίας η Δανία! Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 1992, επιδιώκει φέτος να επαναλάβει τον πρόσφατο θρίαμβό της στο Ευρωπαϊκό του 2020, όταν και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από τη μετέπειτα φιναλίστ, Αγγλία.

Με τον Κάσπερ Χιούλμαντ στην τεχνική τους ηγεσία εδώ και 3,5 χρόνια, οι «De Rod-Hvide» έχουν δημιουργήσει ένα εξαιρετικό μείγμα νεαρών και βετεράνων ποδοσφαιριστών, που παίζει ωραίο και συμπαγές ποδόσφαιρο.

Συμμετέχοντας σε έναν θεωρητικά βατό όμιλο με Αγγλία, Σερβία και Σλοβενία, και με δεδομένο πως οι 4 καλύτερες ομάδες που θα τερματίσουν τρίτες στη φάση των ομίλων εξασφαλίζουν εισιτήριο για τον επόμενο γύρο, η πρόκριση στα νοκ άουτ θεωρείται… μονόδρομος!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τη δική της σημασία παρουσιάζει η παρουσία του Κρίστιαν Έρικσεν στην αποστολή, ο οποίος και είχε σοκάρει τον ποδοσφαιρικό πλανήτη το 2021, όταν στην πρεμιέρα της Δανίας στο Euro με αντίπαλο τη Φινλανδία, κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο στο 41ο λεπτό. Τα όσα εκτυλίχθηκαν σε εκείνο το ματς θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στο μυαλό των φιλάθλων, με τον Δανό μεσοεπιθετικό να βγαίνει εν τέλει νικητής από αυτή την τρομακτική διαδικασία.



Η αποστολή:



Τερματοφύλακες: Κάσπερ Σμάιχελ (Άντερλεχτ), Φρέντερικ Ρούνοφ (Ουνιόν Βερολίνου), Μαντς Χέρμανσεν (Λέστερ).

Αμυντικοί: Αντρέας Κρίστενσεν (Μπαρτσελόνα), Σίμον Κιάερ (Μίλαν), Γιόαχιμ Άντερσεν (Κρίσταλ Πάλας), Γιανίκ Βέστεργκααρντ (Λέστερ), Βίκτορ Νέλσον (Γαλατάσαραϊ), Αλεξάντερ Μπα (Μπενφίκα), Γιόακιμ Μέλε (Βόλφσμπουργκ), Ράσμους Κρίστενσεν (Ρόμα), Βίκτρο Κρίστιανσεν (Μπολόνια).

Μέσοι: Κρίστιαν Έρικσεν (Μάντσεστερ Γ.), Τόμας Ντιλέινι (Άντερλεχτ), Μόρτεν Χιούμαλντ (Σπόρτινγκ Λ.), Πιέρ-Εμίλ Χόιμπιεργκ (Τότεναμ), Κρίστιαν Νόργκααρντ (Μπρέντφορντ), Ματίας Γένσεν (Μπρέντφορντ), Μικέλ Ντάμσγκααρντ (Μπρέντφορντ).

Επιθετικοί: Γιάκομπ Μπρουν Λάρσεν (Μπέρνλεϊ), Αντρέας Σκοβ Όλσεν (Κλαμπ Μπριζ), Άντερς Ντράιερ (Άντερλεχτ), Κάσπερ Ντόλμπεργκ (Άντερλεχτ), Ράσμους Χόιλουντ (Μάντσεστερ Γ.), Γιόνας Βιντ (Βόλφσμπουργκ), Γιουσούφ Πόουλσεν (Λειψία).


Πώς προκρίθηκε:

Συμμετείχε στον 8ο προκριματικό όμιλο, τερματίζοντας πρώτη στην ισοβαθμία με τη Σλοβενία, συγκεντρώνοντας 22 βαθμούς σε σύνολο 10 αγώνων (7-1-2). Μάλιστα, ολοκλήρωσε την παρουσία της με σύνολο τερμάτων 19-10, έχοντας οκτώ διαφορετικούς σκόρερ και πρώτο «κανόνι» της τον Ράσμους Χόιλουντ με 7 τέρματα!

Σχηματισμός:

Ο 52χρονος προπονητής της Δανίας, Κάσπερ Χιούλμαντ αρέσκεται στο να παρατάσσει την ομάδα του με σύστημα 4-3-3 με έναν κόφτη και δύο χαφ πιο ψηλά, ενώ πολλές φορές το σύστημα μπορεί να γυρίσει και στο κλασικό 4-2-3-1.

Σμάιχελ – Μέλε, Κιάερ, Άντερσεν, Κρίστενσεν – Χόιμπιεργκ, Γένσεν, Έρικσεν – Όλσεν, Ντάμσγκααρντ, Χόιλουντ.



Το αστέρι:

Μπορεί η πρώτη του χρονιά στο Νησί και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μην ξεκίνησε καθόλου καλά, ωστόσο, στο φινάλε της, ο Ράσμους Χόιλουντ ανέβασε «στροφές», κλείνοντας τη σεζόν με 16 γκολ σε 43 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Ο 21χρονος επιθετικός αποτελεί το παρόν και το μέλλον της Δανίας, η οποία στηρίζει πολλά πάνω του, τόσο στο φετινό Euro, όσο και στις επόμενες διεθνείς διοργανώσεις.

Αξίζει να δεις:

Ένας παίκτης που μπορεί να «λάμψει» με τη φανέλα της Δανίας στα γήπεδα της Γερμανίας είναι σίγουρα Αντρέας Σκοβ Όλσεν. Ο 24χρονος δεξιός εξτρέμ – μπορεί να παίξει και στις δύο πτέρυγες – πραγματοποίησε τρομερή σεζόν στο Βέλγιο με την πρωταθλήτρια Κλαμπ Μπριζ, ολοκληρώνοντας τη σεζόν με 26 τέρματα και 8 ασίστ σε 50 συμμετοχές! Με «όπλο» την ταχύτητα και την τεχνική του, μπορεί να κάνει «ζημιά» σε πολλές άμυνες, την ώρα όπου την περίπτωσή του τσεκάρουν πολλά ευρωπαϊκά κλαμπ.

Euro 2024: Το προφίλ της Δανίας

Προπονητής:

Ο Κάσπερ Χιούλμαντ βρίσκεται στο τιμόνι της εθνικής ομάδας της Δανίας από τον Αύγουστο του 2020, έχοντας οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του μέχρι τα ημιτελικά του Euro 2020, αλλά και στη φάση των ομίλων στο Μουντιάλ του 2022. Ο 52χρονος τεχνικός χαίρει της εμπιστοσύνης της Ομοσπονδίας, έχοντας φτιάξει άλλωστε ένα καλό και συμπαγές σύνολο όλα αυτά τα χρόνια.



Πιθανότητες κατάκτησης:

Σύμφωνα με τις στοιχηματικές, η Δανία βρίσκεται στη 10η θέση των φαβορί για την κατάκτηση του Euro 2024, κοντά στις 41 μονάδες. Το να τερματίσει πρώτη στον όμιλό της δίνει 5.00, αφού υπάρχει και η Αγγλία, ενώ, το να βρεθεί στην προνομιούχο δυάδα και την πρόκριση στην επόμενη φάση πληρώνει με 1.75.

Το πρόγραμμα του 3ου ομίλου:

Σλοβενία-Δανία (16/06, 19:00) - «MHPArena», Στουτγκάρδη
Δανία-Αγγλία (20/06, 19:00) - «Deutsche Bank Park», Φρανκφούρτη
Δανία-Σερβία (25/06, 22:00) - «Allianz Arena», Μόναχο

Προηγούμενες συμμετοχές στο Euro:

9 (1964, 1984, 1988, 1992, 1996, 2000, 2004, 2012, 2020)

Υψηλότερη θέση:

Η Δανία είχε κατακτήσει το Euro του 1992 στα γήπεδα της Σουηδίας. Το 1964, το 1984 και το 2020 είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά.

Θέση στην Ευρωπαϊκή Κατάταξη:

Σε επίπεδο UEFA βρίσκεται στην 11η θέση, ενώ στο ranking της FIFA τη συναντάμε στην 21η θέση με 1.602,72 βαθμούς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x