Euro

Οι δεδομένοι και οι εκπλήξεις: Αυτοί είναι οι ακριβότεροι παίκτες του Euro 2024!

Το sport-fm.gr καταγράφει τους δώδεκα ακριβότερους ποδοσφαιριστές που θα συμμετάσχουν στο προσεχές Euro.

Το Euro της Γερμανίας είναι προ των πυλών και ανάμεσα στα στοιχεία που έχει ενδιαφέρον να καταγραφούν, είναι οι υψηλότερες αξίες ποδοσφαιριστών που εντοπίζονται στα ρόστερ των 24 ομάδων που μετέχουν στο τουρνουά.

Με τη βοήθεια του Transfermarkt, το sport-fm.gr ξεχώρισε τους δώδεκα παίκτες που, σύμφωνα με το πασίγνωστο σάιτ, έχουν την υψηλότερη αγοραστική αξία.

Κι αν μερικοί είναι αναμενόμενα στη λίστα, είναι και κάποιοι που ενδέχεται να ξαφνιάσουν κόσμο!

Κιλιάν Εμπαπέ & Τζουντ Μπέλιγχαμ (180 εκατ. ευρώ)



Πιθανότατα δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι δύο συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές μοιράζονται την κορυφή. Σίγουρα στη Μαδρίτη τρίβουν τα χέρια τους, με τον Γάλλο σταρ να έρχεται να ενισχύσει το ήδη τρομακτικό ρόστερ της Ρεάλ, με τον Άγγλο να έχει αφιχθεί στο Μπερναμπέου έναν χρόνο πριν και να κάνει θραύση από την πρώτη του κιόλας σεζόν, κατακτώντας πρωτάθλημα και Champions League.

Η αξία των δύο -προσεχώς- συμπαικτών υπολογίζεται στα 180 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που είχε δαπανήσει η Παρί Σεν Ζερμέν για να αποκτήσει τον Εμπαπέ από τη Μονακό το 2018 – μετά από μονοετή δανεισμό.

Φιλ Φόντεν (150 εκατ. ευρώ)


Το χρυσό παιδί της Μάντσεστερ Σίτι προέρχεται από την καλύτερη σεζόν του με τη φανέλα των μόνιμων, μια, πρωταθλητών Αγγλίας και θα προσπαθήσει να συνδράμει τον Μπέλιγχαμ για να έρθει επιτέλους η πολυπόθηση επιτυχία με τα «τρία λιοντάρια».

Μετά από 27 γκολ και δώδεκα ασίστ σε 53 ματς φέτος με τους «πολίτες», ο 24χρονος μεσοεπιθετικός είδε την αξία του να εκτοξεύεται στα 150 εκατομμύρια ευρώ και συμπληρώνει την πρώτη τριάδα της λίστας.



Μπουκάγιο Σάκα (140 εκατ. ευρώ)


Ακόμη ένας... Μίδας στην εθνική ομάδα της Αγγλίας! Ο εξτρέμ της Άρσεναλ μπορεί να μην έχει φτάσει ακόμα στο πολυπόθητο πρωτάθλημα με τους «κανονιέρηδες», ωστόσο προέρχεται από μία ακόμη τρομερή σεζόν, που του επέτρεψε να εκτοξεύσει την αξία του.

Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής μέτρησε φέτος 20 τέρματα και 14 ασίστ με τους Λονδρέζους και είδε το Transfermarkt να τον ανεβάζει στα 140 εκατομμύρια ευρώ.

Φλόριαν Βιρτς (130 εκατ. ευρώ)


Τι κι αν έκλεισε μόλις πρόσφατα τα 21 του χρόνια; Ο νεαρός Γερμανός έχει εξελιχτεί ήδη στον έμπειρο ηγέτη της Λεβερκούζεν, με την οποία άγγιξε φέτος το αήττητο τρεμπλ!

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός των «ασπιρινών» μέτρησε φέτος 18 γκολ και 20 ασίστ σε 49 αγώνες με την υπερομάδα του Τσάμπι Αλόνσο και εκτοξεύτηκε στα 130... χαρτιά, αποτελώντας έτσι τον ακριβότερο ποδοσφαιριστή που βρίσκει κανείς στο ρόστερ της διοργανώτριας Γερμανίας.



Τζαμάλ Μουσιάλα, Ρόδρι & Ντέκλαν Ράις (120 εκατ. ευρώ)


Τριπλή... ισοβαθμία έχουν στα 120 εκατομμύρια ευρώ, με έναν παίκτη από την Bundesliga και δύο από την Premier League.

Ο Μουσιάλα έχει εξελιχτεί σε λίρα εκατό για την Μπάγερν Μονάχου, σε μία ζόρικη μεταβατική περίοδο για το κλαμπ και οι Γερμανοί περιμένουν πολλά από αυτόν, με τον Ρόδρι να είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της εθνικής ομάδας της Ισπανίας στη λίστα – όντας σταθερά βασική μονάδα της καλοκουρδισμένης μηχανής του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο δε Ράις, αποστόμωσε γρήγορα όσους θεώρησαν πολλά τα 116 μύρια της Άρσεναλ το προηγούμενο καλοκαίρι, έχοντας εξελιχτεί σε αναπόσπαστο κομμάτι των Λονδρέζων.



Χάρι Κέιν (100 εκατ. ευρώ)


Ο μοναδικός 30άρης της λίστας. Ο Άγγλος γκολτζής της Μπάγερν Μονάχου οργίασε στην πρώτη του σεζόν εκτός Αγγλίας, σταματώντας στα 44 γκολ και τις δώδεκα ασίστ σε 45 συμμετοχές... Κι όμως, τα τρομερά αυτά νούμερα δεν ήταν αρκετά για να πανηγυρίσει έστω έναν τίτλο με τους Βαυαρούς!

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο Βρετανός φορ είναι ο μόνος στη λίστα αυτή που βρίσκεται σε πτωτική πορεία, λόγω ηλικίας, καθώς μέχρι πρότινος άξιζε 110. εκατ. ευρώ, ενώ στο παρελθόν είχε φτάσει μέχρι και στα 150.

Ορελιέν Τσουαμενί, Ράφαελ Λεάο & Εντουάρντο Καμαβινγκά (90 εκατ. ευρώ)


Δύο νεαροί πρωταθλητές Ευρώπης και μία... σφήνα από την Ιταλία! Μετά την τρομερή τους επιτυχία με τη Ρεάλ Μαδρίτης, οι Τσουαμενί και Καμαβινγκά στοχεύουν σε μία ακόμη διάκριση, αυτή τη φορά με την εθνική ομάδα της Γαλλίας.

Ο δε Λεάο, είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος τόσο της Πορτογαλίας, όσο και της Serie A στη λίστα, με τη γεμάτη σεζόν που έκανε με τη Μίλαν (15 γκολ και 14 ασίστ σε 47 αγώνες) να εξηγούν γιατί βρίσκεται στη δωδεκάδα...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x