Euro

Aγγλία: Θα το φέρει επιτέλους… σπίτι;

Όλα όσα θέλετε και πρέπει να ξέρετε για την εθνική ομάδα της Αγγλίας του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ εν όψει του Euro 2024.

Οι συστάσεις για την εθνική Αγγλίας είναι περιττές! Τα «τρία λιοντάρια» θα βρεθούν για 11η φορά στην ιστορία τους σε ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έχοντας και αυτή τη φορά στόχο να φέρουν το τρόπαιο «σπίτι»!

Η δίψα του λαού για το ποδόσφαιρο είναι δεδομένη, ωστόσο οι τίτλοι δεν έρχονται, αφού από το 1966, όταν και κατέκτησε το ένα και μοναδικό κύπελλο για την τροπαιοθήκη της, το ένα φιάσκο διαδέχεται το άλλο. Μεγάλα λόγια, υποσχέσεις, αλλά στο τέλος οι... σφαλιάρες δίνουν και παίρνουν.

Στα Euro, η Αγγλία διαχρονικά προσπαθεί και φτάνει στην πηγή, χωρίς ωστόσο να... πιεί νερό! Η παρουσία της στον τελικό στη διοργάνωση του 2020, μόνο τυχαία δεν ήταν καθώς η πορεία της ήταν πραγματικά, εξαιρετική.

Με τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στον πάγκο της για τέταρτη χρονικά διοργάνωση και με μια άκρως ταλαντούχα φουρνιά η οποία στο μεγαλύτερο μέρος της αγωνίζεται στο κορυφαία πρωτάθλημα του κόσμου την Premier League, οι προσδοκίες για την κούπα «γιγαντώνονται».

Άλλωστε είναι η πρώτη φορά που και στις στοιχηματικές εταιρείες παρουσιάζεται ως το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου της πρωταθλήτριας Ευρώπης, όμως το ερώτημα είναι ένα: Μπορεί να το διαχειριστεί; Στην προσπάθεια αυτή πάντως, μπορούν να συμβάλλουν αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται με το εθνόσημο, αφού διαθέτουν, περίσσιο ταλέντο, εμπειρία, αλλά και «δίψα» για τον πρώτο διεθνές τρόπαιο μετά από 58 χρόνια.

Με τον Μπέλιγχαμ να βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση και με ανοιχτή «όρεξη» μετά την κατάκτηση του Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Κέιν στον ρόλο του ηγέτη και του αρχηγού, αλλά και με νεαρούς παίκτες όπως οι Γκουεχί, Εζέ, Γκάλαχερ, Μέινου, Τζόουνς η Αγγλία πάει στα γήπεδα της Γερμανίας για να επιβεβαιώσει προγνωστικά, αποδόσεις και ποδοσφαιρόφιλους, οι οποίοι θέλουν, επιτέλους, να τη δουν να πιάνει την κορυφή!

Η αποστολή:
Τερματοφύλακες: Nτιν Χέντερσον (Κρίσταλ Πάλας), Τζόρνταν Πίκφορντ (Έβερτον), Άαρον Ράμσντεϊλ (Άρσεναλ), Τζέιμς Τράφορντ (Μπέρνλι)

Αμυντικοί: Tζάραντ Μπράνθγουεϊτ (Έβερτον), Λιούις Ντανκ (Μπράιτον), Τζο Γκόμες (Λίβερπουλ), Μαρκ Γκουεχί (Κρίσταλ Πάλας), Εζρί Κονσά (Άστον Βίλα), Χάρι Μαγκουάιρ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Τζάρελ Κουανσά (Λίβερπουλ), Λουκ Σο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Τζον Στόουνς (Μάντσεστερ Σίτι), Κίεραν Τρίπιερ (Νιούκαστλ), Κάιλ Γουόκερ (Μάντσεστερ Σίτι)

Μέσοι: Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ (Λίβερπουλ), Τζουντ Μπέλιγχαμ (Ρεάλ Μαδρίτης), Κόνορ Γκάλαχερ (Τσέλσι), Κέρτις Τζόουνς (Λίβερπουλ), Κόμπι Μέινου (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ντέκλαν Ράις (Άρσεναλ), Άνταμ Γουόρτον (Κρίσταλ Πάλας)

Επιθετικοί: Τζάραντ Μπόουεν (Γουέστ Χαμ), Ιμπερέτσι Εζέ (Κρίσταλ Πάλας), Φιλ Φόντεν (Μάντσεστερ Σίτι), Άντονι Γκόρντον (Νιούκαστλ), Τζακ Γκρίλις (Μάντσεστερ Σίτι), Χάρι Κέιν (Μπάγερν), Τζέιμς Μάντισον (Τότεναμ), Κόουλ Πάλμερ (Τσέλσι), Μπουκάγιο Σάκα (Άρσεναλ), Ιβάν Τόνι (Μπρέντφορντ), Όλι Γουότκινς (Άστον Βίλα)

Πώς προκρίθηκε:

Πρώτη, καλύτερη και αήττητη, η Αγγλία πήρε μια άνετη πρόκριση στο Euro 2024. Τοποθετημένη στον τρίτο όμιλο, είχε αντιπάλους την Ιταλία, την Ουκρανία, τα Σκόπια και τη Μάλτα. Η συγκομιδή της θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μέχρι και... τρομακτική!

20 βαθμοί με έξι νίκες και δυο μόλις ισοπαλίες, και ρεκόρ στα γκολ 22-4.



Σχηματισμός: Καμία... σταθερά, δεν υπάρχει από τον Σάουθγκεϊτ αναφορικά με άτομα και σχηματισμό. Ωστόσο τον τελευταίο καιρό ο Άγγλος δείχνει να προτιμά ότι πιο... ταχυδυναμικό διαθέτει σε διάταξη 3-4-1-2.

Πίκφορντ - Γουόκερ, Μπράνθγουεϊτ, Μαγκουάιρ- Άρνολντ, Ράις, Στόουνς, Σάκα, Μπέλιγχαμ- Φόντεν, Κέιν

Euro 2024: Η παρουσίαση της Αγγλίας

Το αστέρι: Tζουντ Μπέλιγχαμ. Πιο ώριμος από ποτέ πλέον ο παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης φαντάζει ως ο ηγέτης αυτού του συνόλου και έρχεται με φόρα, έχοντας μια χρονιά γεμάτη με 42 ματς στα οποία πέτυχε 23 τέρματα και μοίρασε 12 ασίστ. Από τα 16 του χρόνια φοράει το εθνόσημο και μετρά σε 29 αναμετρήσει τρία τέρματα.

Euro 2024: Η παρουσίαση της Αγγλίας

Αξίζει να τον δεις: Χάρι Κέιν. Και μόνο που είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Αγγλίας, αξίζει να έχει και αυτός τα βλέμματα στραμμένα επάνω του. O άσος της Μπάγερν, σε 90 ματς με την Αγγλία έχει σκοράρει 63 φορές, ενώ αν συνυπολογίσουμε και τα 44 γκολ του με τους Βαυαρούς, θα μπορούσαμε να μιλάμε και για έναν από τους υποψήφιους πρώτους σκόρερ της διοργάνωσης.

Euro 2024: Η παρουσίαση της Αγγλίας

Προπονητής: Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Ίσως η τελευταία ευκαιρία του 53χρονου τεχνικού να επαναφέρει την εθνική Αγγλίας στα τρόπαια μετά από 58 χρόνια. Από το 2016 στον πάγκο, ο έμπειρος πλέον προπονητής, θα καθοδηγήσει τα «τρία λιοντάρια» σε τέταρτη διοργάνωση.


Πιθανότητες κατάκτησης:

Σύμφωνα με τις αποδόσεις η Αγγλία παρουσιάζεται ως το πρώτο φαβορί για να κατακτήσει το τρόπαιο στο φετινό Euro 2024. Στόχος για την ομάδα του Γκαρεθ Σάουθγκεϊτ είναι να επαναλάβει την πορεία που διέγραψε πριν από τρία χρόνια, αλλά αυτή τη φορά να φτάσει στην πηγή και να... πιεί νερό!



Το πρόγραμμα στον τρίτο όμιλο:

Σερβία-Αγγλία (16/6, 22:00) – Veltins Arena, Γκεζελκίρχεν
Δανία-Αγγλία (20/6, 19:00) – Ντόιτσε Μπανκ Αρίνα, Φρανκφούρτη
Αγγλία-Σλοβενία (25/6, 22:00) – Ράιν Ένερτζι Αρίνα, Σλοβενία

Προηγούμενες συμμετοχές σε Euro:
10 (1968, 1980, 1988, 1992, 1996, 2000, 2004, 2012, 2016, 2021)

Υψηλότερη θέση: 2η (2021)

Θέση στην Ευρωπαϊκή Κατάταξη: 2η (1,796.36 βαθμοί)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x