Πορτογαλία

Έγραψε ιστορία η Μορεϊρένσε

Την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της ιστορίας της πανηγυρίζει την Κυριακή η Μορεϊρένσε, νικώντας 1-0 την Μπράγκα στον τελικό του πορτογαλικού Λιγκ Καπ.

Η Μορεϊρένσε νίκησε 1-0 την Μπράγκα στον τελικό του πορτογαλικού Λιγκ Καπ που διεξήχθη στο στάδιο του Αλγκέβρε και κατέκτησε το μοναδικό τίτλο της ιστορίας της, γράφοντας μια «χρυσή σελίδα», χωρίς να έχει πετύχει κάτι σημαντικό προηγουμένως και «βολοδέρνοντας» τόσα χρόνια μεταξύ πρώτης και δεύτερης κατηγορίας του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Παράλληλα, δημιούργησε μια μεγάλη έκπληξη στο θεσμό και κόντρα στη φιναλίστ του Europa League του 2011, που θα ασχοληθεί πλέον μόνο με την προσπάθεια εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού αποκλείστηκε και από το Κύπελλο.

Στο πρώτο ημίχρονο, το ματς ήταν μέτριο και οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τις λιγοστές ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν. Στο 45’ +1’, όμως, ο Κάουε ανατράπηκε από τον Ματέους και ο ίδιος ευστόχησε στο πέναλτι, ανοίγοντας το σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο, η Μπράγκα προσπάθησε, όμως δεν δημιούργησε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να ισοφαρίσει και η Μορεϊρένσε πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου.


ΜΠΡΑΓΚΑ: Ματέους, Παουλίνιο, Βελάσκεζ, Μπαϊάνο, Αρτουρ Ζόρζε (79’ Αλαν), Μπατάλια, Τσέκα (46’ Βούκτσεβιτς), Πέδρο Σάντος, Φόντε, Στοϊλικοβιτς, Ορτα (65’ Πίνιο)

ΜΟΡΕΪΡΕΝΣΕ: Μακαρίτζε, Σένια, Αντρέ Μίκαελ, Ντιέγκο Γκάλο, Ρεμπόσο, Αλεξάντρε, Κάουε, Ποντένσε, Γεράλδες, Ντραμέ (61’ Νίλντο), Ρομπέρτο (61’ Μπόατενγκ)


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x