Ισπανία

Καθάρισε την Αλαβές με «καυτό» Λεβαντόφσκι η Μπαρτσελόνα και παρέμεινε πρώτη!

Με τον Λεβαντόφσκι να κάνει χατ-τρικ σε ένα ημίωρο, η Μπαρτσελόνα πέρασε αέρα απ’ την έδρα της Αλαβές, επικρατώντας 3-0 και διατήρησε το +3 απ’ τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Περίπατος της Μπαρτσελόνα απέναντι στην Αλαβές.

Οι «μπλαουγκράνα» επικράτησαν 3-0 στο «Μεντιθορόθα» και επέστρεψαν στις νίκες στο ισπανικό πρωτάθλημα, στο οποίο προέρχονταν από την ήττα με 4-2 από την Οσασούνα. Με αποτέλεσμα να παραμείνουν στην κορυφή, αλλά και στο +3 από τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία τους έπιασε (προσωρινά όπως αποδείχθηκε) με τη νίκη επί της Βιγιαρεάλ. Χατ-τρικ έκανε ο Λεβαντόφσκι, δύο ασίστ μοίρασε ο Ραφίνια.

Τους ίδιους πρωταγωνιστές είχαν τα δύο πρώτα γκολ της Μπαρτσελόνα. Στο 7ο λεπτό ο Ραφίνια εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Λεβαντόφσκι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πένια. Ένα τέταρτο μετά, ο Βραζιλιάνος «όργωσε» την αριστερή πλευρά σε αντεπίθεση και μοίρασε για τον Πολωνό που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Με διαφορετικό τρόπο ήρθε το 0-3 των «μπλαουγκράνα». Αυτήν τη φορά η ομάδα του Φλικ έπαιξε κάθετα, ο Γκαρθία βρήκε τον «Λέβα» που με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία στο 50’ να μειώσουν και να δώσουν νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Έπειτα από φάση διαρκείας, ο Μαρτίνεθ εκτέλεσε από κοντά και έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Σιβέρα. Η Μπαρτσελόνα έπαιξε στο... ρελαντί στην τελική ευθεία και προστάτεψε άνετα το υπέρ της σκορ.

To πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής

Παρασκευή 4/10
Λεγανές-Βαλένθια 0-0

Σάββατο 5/10

Εσπανιόλ-Μαγιόρκα 2-1
(18' Κούμπουγια, 47' Καρέρας - 68' Ράιγιο)

Χετάφε-Οσασούνα 1-1
(21' Γιλντιρίμ - 60' Μπούντιμιρ)

Βαγιαδολίδ-Ράγιο Βαγεκάνο 1-2
(51' Αμαλά - 51' 80' Ντε Φρούτος)

Λας Πάλμας-Θέλτα 0-1
(28' Ιγκλέσιας)

Ρεάλ Μαδρίτης-Βιγιαρεάλ 2-0
(14’ Βαλβέρδε, 73’ Βινίσιους)

Κυριακή 6/10
Τζιρόνα-Αθλέτικ Μπιλμπάο 15:00

Αλαβές-Μπαρτσελόνα 0-3
(7', 22', 32 Λεβαντόφσκι)

Σεβίλλη-Μπέτις 19:30

Σοσιεδάδ-Ατλέτικο 22:00

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x