Europa League

Θρύλος στο Μάλμε και φουλ για πρόκριση!

Γερές βάσεις πρόκρισης στα νοκ-άουτ του Europa League έβαλε ο Ολυμπιακός, ο οποίος πέρασε με σκορ 1-0 από το Μάλμε και έφτασε τους 6 βαθμούς. Γκολ και χαμένο πέναλτι ο Κααμπί, εκπληκτικός ο Ζέλσον.

Πάγωσε το Μάλμε και επιστρέφει στην Ελλάδα με άλλο ένα «τρίποντο» στις αποσκευές του ο κάτοχος του Conference League! Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και πέρασε από τη Σουηδία με -το φτωχό βάσει ευκαιριών- 1-0, για να φτάσει τους 6 βαθμούς στη League Phase του Europa League.

Γκολ και χαμένο πέναλτι από τον «killer» Ελ Κααμπί, τρομερός ο Ζέλσον, που έκανε σμπαράλια την αντίπαλη άμυνα, σούπερ οι Ρέτσος, Μουζακίτης και Κοστίνια στο ανασταλτικό κομμάτι.

Τη Ρέιντζερς υποδέχεται στην επόμενη ευρωπαϊκή… στροφή η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, η οποία έβγαλε αντίδραση μεγάλης ομάδας μετά το κάζο με τον Λεβαδειακό και σε τρεις μέρες δοκιμάζεται στην Τρίπολη. Στους 3 πόντους έμεινε η Μάλμε, η οποία δεν κατάφερε να βρει λύσεις και απαντήσεις στο εξαιρετικό πρέσινγκ των Πειραιωτών, ολοκληρώνοντας το ματς χωρίς ουσιαστική ευκαιρία.



Στο μυαλό του κόουτς



Με 4-2-3-1 παρέταξε τη Μάλμε ο Χένρικ Ρίντστρεμ, επιλέγοντας να διαφοροποιήσει το κλασικό 4-4-2. Στην εστία ο Ντάλιν και οι Στρίγκερ, Ρέσλερ, Γιάνσον, Μπουζανέλο στην τετράδα της άμυνας. Γιόνσεν, Πένια στα χαφ, με τους Αλί, Λουκιλί, Μπολίν στη μεσοεπιθετική τριπλέτα, ενώ στην κορυφή βρέθηκε ο Μποτχάιμ.

Ίδια διάταξη και από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για τον Ολυμπιακό, επιλέγοντας συνταγή Μπράγκα. Στο τέρμα ο Τζολάκης, έχοντας τους Κοστίνια, Ρέτσο, Κάρμο και Ορτέγκα στην άμυνα. Ο Έσε με τον Μουζακίτη στον άξονα, με τους Ροντινέι, Τσικίνιο και Ζέλσον να κινούνται πίσω από τον προωθημένο Ελ Κααμπί.

Το ματς



Εξαιρετική εκκίνηση από τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι. Μόλις στο 3' ο Μουζακίτης σέντραρε και ο Κοστίνια πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, που πέρασε πάνω από την εστία, ενώ στο 10ο λεπτό ο Ζέλσον άγγιξε το γκολ αλλά η σουτάρα, που εξαπέλυσε από τα 20 και πλέον μέτρα, σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι. Η ατυχία χτύπησε τους «ερυθρόλευκους», με τον Ορτέγκα να αποχωρεί με τραυματισμό και τον Πιρόλα να περνά στη θέση του. Μια αλλαγή που όπως φάνηκε, πάντως, έφτιαξε ανασταλτικά τους Πειραιώτες.





Ο Μπολίν στο 12' με ένα διαγώνιο σουτ, που δεν βρήκε στόχο, απείλησαν για πρώτη και μοναδική φορά στο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό τρία λεπτά μετά να έχει ευκαιρία με το πλασέ του Τσικίνιο που μπλόκαρε ο Ντάλιν. Οι Πειραιώτες συνέχιζαν με πατημένο το γκάζι, είχαν φάση ένας εναντίον ενός στο 19', αλλά Ελ Κααμπί και Ζέλσον δεν την τελείωσαν όπως θα έπρεπε. Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ έπνιγε με το πρέσινγκ τους Σουηδούς, δεν τους επέτρεπε να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα και με άλλο ένα κλέψιμο ήρθε το δίκαιο προβάδισμα.



Ήταν το 30ό λεπτό με τον Ζέλσον να κλέβει, να αδειάζει με υπέροχη ντρίμπλα δύο αντιπάλους και να κάνει την κούρσα. Έπαιξε την κατάλληλη στιγμή κάθετα και ο Ελ Κααμπί με άψογο τελείωμα εκτέλεσε τον Ντάλιν για το 1-0. Στο 33' ο Τσικίνιο έκανε αδύναμο πλασέ, με τους Πειραιώτες συνολικά να είναι ανώτεροι και να πηγαίνουν στο ημίχρονο με προβάδισμα στο σκορ.



Με καλή στιγμή για τη Μάλμε ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, αλλά το σουτ του Μπουζανέλο μέσα από την περιοχή ήταν κακό στο 51', ενώ τρία λεπτά μετά ο Ζέλσον θα βρισκόταν φάτσα με το τέρμα, αλλά ο ρέφερι είδε μόνο αυτός φάουλ στο κλέψιμο του Τσικίνιο. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχιζαν να ελέγχουν το τέμπο, παρότι οι Σουηδοί προσπαθούσαν να πάρουν μέτρα στο γήπεδο για να απειλήσουν.

Στο 68' ο Ολυμπιακός είχε μεγάλη φάση για να κλειδώσει το τρίποντο όταν ο Ροντινέι έπαιξε κάθετα, αλλά ο Ελ Κααμπί σπατάλησε το τετ-α-τετ πλασάροντας επί της ουσίας πάνω στον Ντάλιν. Οι δύο προπονητές έκαναν τις κινήσεις τους από τον πάγκο για να φρεσκάρουν τις ομάδες τους, ενώ ο Μεντιλίμπαρ είδε και τον Πιρόλα να αποχωρεί με πρόβλημα τραυματισμού! Παρ' όλα αυτά, ο Κοστίνια που «μεταφέρθηκε» αριστερά είχε τρομερή έμπνευση, βγάζοντας τον Ελ Κααμπί στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας στο 82ο λεπτό. Ο Μαροκινός τσίμπησε την μπάλα, ανατράπηκε από τον Ντάλιν και κέρδισε το πέναλτι. Ωστόσο, αστόχησε από την άσπρη βούλα, στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας.



Το εύθραυστο 1-0 παρέμενε και παραλίγο στην αμέσως επόμενη φάση ο Έσε είδε τον Ντάλιν να τον νικά με μεγάλη επέμβαση. Οι Σουηδοί έμειναν ψηλά στο γήπεδο στο φινάλε, κάνοντας μια απέλπιδα προσπάθεια για να ισοφαρίσουν αλλά η εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία έβαλε «φρένο» στους γηπεδούχους. Το τελικό σκορ βρήκε τον Μεντιλίμπαρ και άπαντες να πανηγυρίζουν για το νέο «τρίποντο», αυτήν τη φορά με εξαιρετική εμφάνιση σε ένα αποτέλεσμα, που μπορεί να αποτελέσει μπουστάρισμα για τους «ερυθρόλευκους» ενόψει της συνέχειας.



MVP: Ο Ελ Κααμπί μπορεί να σκόραρε, αλλά ο Ζέλσον ήταν αυτός που έκανε εκπληκτική εμφάνιση και δημιούργησε το μοναδικό γκολ. Τρομερός ο Πορτογάλος, έκανε άνω-κάτω την αντίπαλη άμυνα, δείχνοντας ότι διαθέτει τεράστια ποιότητα.

Η σφυρίχτρα: Σωστή υπόδειξη του πέναλτι από τον Σιμόνε Σότζα, με τον Ιταλό ρέφερι να μην έχει ιδιαίτερα προβλήματα στο ματς. Βέβαια, σφύριζε ορισμένες φορές αρκετά συχνά, ενώ έχει κόψει λανθασμένα τετ-α-τετ του Ζέλσον στο 54' σε καθαρό κλέψιμο του Τσικίνιο.



ΜΑΛΜΕ: Ντάλιν, Στρίγκερ, Ρέσλερ, Γιάνσον, Μπουζανέλο, Γιόνσεν (70' Ρόσεγκρεν), Πένια, Αλί (70' Μπεργκ), Λουκιλί (60' Κρίστιανσεν), Μπολίν, Μποτχάιμ (81' Ρικς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Κοστίνια, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγα (11' Πιρόλα-78' Γκαρθία), Έσε, Μουζακίτης (78' Κωστούλας), Τσικίνιο, Ροντινέι, Ζέλσον (85' Στάμενιτς), Ελ Κααμπί (85' Μασούρας).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x