Μπορεί η Παρί να είναι ακόμη σε… νηπιακή ηλικία, όμως αυτό δεν την εμπόδισε όχι απλώς να περπατήσει, αλλά να καλπάσει! Με έτος ίδρυσης μόλις το 2018, η ομάδα από τη γαλλική πρωτεύουσα έφτασε στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρωλίγκας με πολύ γοργά βήματα. Μάλιστα, την πρώτη ιστορική συμμετοχή στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση την κέρδισε με το πολύ δύσκολο τρόπο, δηλαδή, την κατάκτηση του Eurocup.

Με μόλις μία ήττα σε όλη τη διοργάνωση και με καταιγιστικό μπάσκετ, η Παρί δεν είχε… αντίπαλο, κατακτώντας σχεδόν διά περιπάτου το τρόπαιο. Ωστόσο, το καλοκαίρι προσγειώθηκε απότομα, καθώς ο «αρχιτέκτονάς» της ο Φινλανδός προπονητής, Τόμας Ιισάλο, την άφησε για το ΝΒΑ. Με τον… μαθητευόμενο κόουτς, Τιάγκο Σπλίτερ, έναν κορμό από πέρυσι, αλλά και προσθήκες με παίκτες που έχουν παίξει Ευρωλίγκα, θέλει να κάνει μία ανταγωνιστική πορεία απέναντι σε… θηρία.

Απέκτησε: Μαόντο Λο (Αρμάνι Μιλάνο), Λεό Καβαλιέρ (Στρασμπούρ), Ντάλτον Χομς (Τρέντο), Κεβάριους Χέιζ (Ζαλγκίρις), Γιακουμπά Ουαταρά (Μονακό).

Αποχώρησαν: Γκοτιέ Ντενίς (Ναντέρ), Μεντί-Σοφιάν Ενγκουαμά (Μπουργκ), Μαξίμ Λογκ (Όρεγκον).

Μεγάλο ατού: Έχει μεγάλο ενθουσιασμό για τη συμμετοχή στην Ευρωλίγκα, οπότε θα παίζει ελεύθερα και χωρίς άγχος, ενώ διαθέτει παίκτες που θέλουν να αποδείξουν ότι αξίζουν να βρίσκονται σ’ αυτό επίπεδο.

Μεγάλη αδυναμία: Στο ρόστερ έχει ορισμένους παίκτες που ξέρουν το επίπεδο της Ευρωλίγκας, αλλά δεν είναι από τα βαριά… χαρτιά και αυτό δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το έργο της.

Παρί: Η «Σταχτοπούτα» της φετινής Ευρωλίγκας

Πολυτιμότερος παίκτης: Τα περισσότερα… φώτα θα πέσουν στον Τι Τζέι Σορτς. Ο βραχύσωμος Αμερικανός γκαρντ με το διαβατήριο της Βόρειας Μακεδονίας έρχεται από εξαιρετική χρονιά, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατάκτηση του περσινού Eurocup.

Πιθανή «αποκάλυψη»: Ο 22χρονος Ναντίρ Ιφί έδειξε τις ικανότητές του στην περσινή ονειρική σεζόν για την Παρί με διψήφιους μέσους όρους και στις δύο διοργανώσεις και έρχεται με… φόρα να αποδείξει ότι αξίζει να βρίσκεται στο ακόμη πιο υψηλό επίπεδο.

Μεγαλύτερο ερωτηματικό: Στην κατηγορία αυτή δεν είναι κάποιος παίκτης, αλλά ο προπονητής. Ο Τιάγκο Σπλίτερ ήταν ένας εξαιρετικός σέντερ πολύ υψηλού επιπέδου, εντούτοις προπονητικά είναι πολύ «άγουρος», αφού αυτή είναι η πρώτη του δουλειά ως head coach.

Πρόβλεψη: Πρώτος της στόχος είναι να αποφύγει τις τελευταίες θέσεις, αλλά ακόμη και για τη συμμετοχή στα Play-In θα πρέπει να κάνει μία τεράστια υπέρβαση.

Ρόστερ
0. Τι Τζέι Σορτς(ΗΠΑ)-G-1,75μ.-27χρ.
1. Κόλιν Μάλκολμ (ΗΠΑ)-F-2,00μ.-27χρ.
2. Ναντίρ Ιφί (Γαλλία)-G-1,85μ.-22χρ.
3. Τάισον Γουόρντ (ΗΠΑ)-F-1,98μ.-27χρ.
4. Λεό Καβαλιέρ (ΗΠΑ)-F-2,01μ.-27χρ.
5. Μπάντζα Σι (Γαλλία)-F-2,05μ.-34χρ.
6. Μίκαελ Κέσενς (Γερμανία)-C-2,06μ.-33χρ.
7. Σεμπάστιαν Ερέρα (Γερμανία)-G-1,93μ.-27χρ.
8. Λέον Κράτσερ (Γερμανία)-C-2,12μ.-27χρ.
12. Μαόντο Λο (Γερμανία)-G-1,91μ.-32χρ.
13. Κεβάριους Χέιζ (Γαλλία)-C-2,06μ.-27χρ.
18. Έντζο Σάρβιν (Γαλλία)-C-2,01μ.-21χρ.
20. Μίκαελ Γιάντουνεν (Φινλανδία)-F-2,04μ.-24χρ.
24. Γιακουμπά Ουαταρά (Γαλλία)-G-1,92μ.-32χρ.
34. Ντάλτον Χομς (ΗΠΑ)-F-2,03μ.-28χρ.
Προπονητής: Τιάγκο Σπλίτερ (Βραζιλία)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x