Από την παρθενική της συμμετοχή στην Ευρωλίγκα η Μονακό το παλεύει αρκετά, δείχνοντας ότι επιθυμεί να μονιμοποιηθεί στην elite και όχι απλώς να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτό, κάθε χρόνο είναι στα Playoffs της διοργάνωσης, ενώ τη σεζόν 2022/23 το πήγε ένα βήμα… παραπάνω, συμμετέχοντας στο πρώτο Final Four της ιστορίας της.

Κάθε καλοκαίρι βάζει αρκετά χρήματα για την στελέχωση του ρόστερ της (παρά τα όσα ακούγονται για τον ιδιοκτήτη της) και γι’ αυτό καταφέρνει να διατηρεί την ποιότητά της σε πολύ υψηλά στάνταρ. Με φυσικό ηγέτη τον Μάικ Τζέιμς και «λαμπερές» προσθήκες όπως τους δύο Έλληνες διεθνείς, Νικ Καλάθη και Γιώργο Παπαγιάννη, αλλά και τον NBAer, Φουρκάν Κορκμάζ, η Μονακό και φέτος συγκαταλέγεται στις ομάδες που έχουν το πρώτο λόγο για την πρόκριση στα Playoffs τουλάχιστον.

Μονακό: Με «λαμπερές»… πινελιές και μεγάλα όνειρα

Απέκτησε: Νικ Καλάθη (Φενέρμπαχτσε), Ζουάν Μπεγκαρέν (Ναντέρ), Φουρκάν Κορκμάζ (Σίξερς), Βίτο Μπράουν (Καρσίγιακα), Γιώργο Παπαγιάννη (Φενέρμπαχτσε).

Αποχώρησαν: Κέμπα Γουόκερ, Γιακουμπά Ουαταρά (Παρί), Τζόρνταν Λόιντ (Μακάμπι Τελ Αβίβ), Τζον Μπράουν (Ελεύθερος), Ντόντα Χολ (Μπασκόνια).

Μεγάλο ατού: Ίδιος προπονητής και με σχεδόν ίδιο ρόστερ με πολύ καλές και ποιοτικές προσθήκες, όπως οι Έλληνες διεθνείς Νικ Καλάθης και Γιώργος Παπαγιάννης, αλλά και ο μέχρι πρότινος NBAer, Φουρκάν Κορκμάζ.

Μεγάλη αδυναμία: Καλός, χρυσός και… άγιος ο Μάικ Τζέιμς, αλλά καμία φορά μπερδεύει λίγο τα πράγματα. Οπότε, θα πρέπει κάποια στιγμή να βρεθεί μία λύση.

Μονακό: Με «λαμπερές»… πινελιές και μεγάλα όνειρα

Πολυτιμότερος παίκτης: Όποιος και να έρθει στη συγκεκριμένη ομάδα, όσο «λαμπερός» και να είναι, ο Μάικ Τζέιμς θα είναι πάντα το πρώτο… βιολί.

Πιθανή «αποκάλυψη»: Από τις πιο ψαγμένες μεταγραφές της είναι ο Βίτο Μπράουν. Την τελευταία διετία ο Αμερικανός φόργουορντ έκανε το step up με την Καρσίγιακα. Ένας φόργουορντ με πολύ καλό περιφερειακό σουτ.

Μεγαλύτερο ερωτηματικό: Το πόσο γρήγορα θα επιστρέψει σε… ρυθμίσεις Ευρωλίγκας ο Φουρκάν Κορκμάζ, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια στο ΝΒΑ δεν είχε αρκετό χρόνο.

Πρόβλεψη: Έχει χτίσει ένα ρόστερ που μπορεί να την οδηγήσει στο Final Four, αλλά σίγουρα συγκαταλέγεται στα φαβορί για τα Playoffs.

Ρόστερ
0. Έλι Οκόμπο (Γαλλία)-G-1,91μ.-27χρ.
4. Τζάρον Μπλοσομγκέιμ (ΗΠΑ)-F-2,00μ.-31χρ.
9. Γιώργος Παπαγιάννης (Ελλάδα)-C-2,20μ.-27χρ.
10. Φουρκάν Κορκμάζ (Τουρκία) -G-2,02μ.-27χρ.
11. Άλφα Ντιάλο (ΗΠΑ)-F-2,01μ.-27χρ.
12. Πετρ Κορνελί (Γαλλία)-C-2,11μ.-29χρ.
14. Μαμ Ζαϊτέ (Γαλλία)-C-2,08μ.-30χρ.
20. Ντονάτας Μοτιεγιούνας (Λιθουανία)-C-2,13μ.-34χρ.
22. Τέρι Ταρπέ (Γαλλία)-G-1,96μ.-30χρ.
23. Ζουάν Μπεγκαρέν (Γαλλία)-F-1,94μ.-22χρ.
30. Βίτο Μπράουν (ΗΠΑ)-F-2,01μ.-29χρ.
32. Μάθιου Στράζελ (Γαλλία)-G-1,84μ.-21χρ.
33. Νικ Καλάθης (Ελλάδα)-G-1,96μ.-35χρ.
55. Μάικ Τζέιμς (ΗΠΑ)-G-1,85μ.-34χρ.
Προπονητής: Σάσα Ομπράντοβιτς (Σερβία)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x