Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Σπανούλης: «Θα περάσουμε γιατί πραγματικά το αξίζουμε»

Σίγουρος για την πρόκριση της Εθνικής στη νοκ άουτ φάση των Ολυμπιακών Αγώνων, δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης μετά την ήττα από τον Καναδά.

Ευχαριστημένος ήταν ο Βασίλης Σπανούλης από την προσπάθεια της Εθνικής στην ήττα (86-79) από τον Καναδά.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής δήλωσε περήφανος για την ομάδα και μάλιστα έδειξε σίγουρος για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αναφορικά με το ματς κράτησε κυρίως την εικόνα του δεύτερου μέρους, λέγοντας ότι θα πρέπει να αποτελέσει οδηγό για τη συνέχεια του τουρνουά, ενώ παράλληλα εξέφρασε και κάποια παράπονα για την «ασυλία» που είχαν από τους διαιτητές οι Μπρουκς και Ντορτ, στους οποίους δεν χρέωναν τα φάουλ όπως έπρεπε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο ομοσπονδιακός κόουτς:

«Ο Γιάννης είχε μία πολύ καλή βραδιά. Όλη η ομάδα αντέδρασε σωστά στο δεύτερο μέρος. Ο Καναδάς είναι υποψήφιος για μετάλλιο, ακόμα και για χρυσό. Είχαμε χρόνια να παίξουμε με μια τέτοια ομάδα και να δείξουμε τέτοιο χαρακτήρα, τέτοια ταυτότητα. Στα δικά μου χρόνια παίζαμε έτσι, κερδίζαμε πολλά παιχνίδια και μετάλλια. Οπότε είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα. Τα παιδιά έχουν πειστεί ότι με χαρακτήρα, καλή άμυνα και αυτοθυσία μπορούμε να γυρίζουμε διαφορές και να είμαστε μέσα στα παιχνίδια ή να παίρνουμε παιχνίδια.

Προσπαθήσαμε να βρούμε συνεργασίες νωρίς στις επιθέσεις μας για να αποφύγουμε την πίεση και να δώσουμε την μπάλα να την κατεβάζει ο παίκτης που δεν είχε πάνω του τον Ντορτ, γιατί ήταν πολύ καλός στο να ασκεί πίεση. Νομίζω ξεκινήσαμε το ματς όντες στρεσαρισμένοι και μπορώ να καταλάβω το γιατί. Δεν βάλαμε τα κορμιά μας στα drive. Χάσαμε πολλές φορές την μπάλα. Μας πήρε ένα ημίχρονο για να καταλάβουμε ότι πρέπει να παίξουμε το δικό μας μπάσκετ. Αυτό το χαμένο ημίχρονο, ήταν πολύ.

Νομίζω ότι (σ.σ. ο Ντορτ και ο Μπρουκς) μας έκαναν πολλά φάουλ που δεν δόθηκαν. Έπαιζαν με τα δύο χέρια σε πολλές περιπτώσεις και δεν το καταλάβαινα αυτό. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν πιο επιθετικοί, πήγαμε περισσότερες φορές κοντά στο καλάθι και παίξαμε απίστευτη άμυνα. Ήταν άμυνες για να τις κόβουμε και να τις δείχνουμε σε σεμινάριο. Ο τρόπος που πηγαίναμε στην μπάλα, στα ριμπάουντ, που αμυνθήκαμε κόντρα σε μια ομάδα με τόσο ταλέντο. Δεχθήκαμε μόνο 38 πόντους στο δεύτερο μέρος. Αυτό που δεν μου άρεσε μόνο ήταν το ότι δείξαμε δύο πρόσωπα. Πρέπει να πάρουμε το μάθημα μας από το πρώτο μέρος, να κρατήσουμε τα καλά από το δεύτερο και να πάμε παρακάτω.

Είμαι περήφανος. Αισθάνομαι ωραία που εκπροσωπώ τη χώρα μου ως προπονητής στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν υπάρχει πίεση. Όπως έχω πει πολλές φορές πίεση έχουν όσοι δεν έχουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους ή να αγοράσουν γάλα, ψωμί. Την πίεση στο μπάσκετ δεν την καταλαβαίνω. Προετοιμαζόμασταν 45 ημέρες για αυτή τη διοργάνωση. Πρέπει να το απολαύσουμε και να δείξουμε τον χαρακτήρα μας.

Εγώ ήρθα εδώ να φτιάξω μια κουλτούρα και μία νοοτροπία. Δεν είμαστε εδώ να λέμε πάμε για μετάλλιο. Αυτά θα έρθουν αργότερα. Ήρθα για να φτιάξω την νοοτροπία που έχω ζήσει κι εγώ και να την εκσυγχρονίσω, γιατί έχουν περάσει πολλά χρόνια και έχει γίνει πιο μοντέρνο το μπάσκετ. Θα περάσουμε γιατί πραγματικά το αξίζουμε. Πιστεύω ότι τα παιδιά το αξίζουν. Να μην μείνουμε όμως στα λόγια. Να κάνουμε πράξεις και να παίζουμε όπως ακριβώς παίξαμε στο β' ημίχρονο, με την ίδια αυτοθυσία, με την ίδια άγνοια κινδύνου στην επίθεση. Ήταν πρεμιέρα και ήμασταν πιεσμένοι απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Τους σεβαστήκαμε παραπάνω. Μας πήρε ένα ημίχρονο μέχρι να καταλάβουμε ότι παίζουμε μπάσκετ και είμαστε πέντε εναντίον πέντε, ότι πρέπει να παίξουμε το μπάσκετ μας και είμαστε το εξίσου καλοί. Το αποδείξαμε στο β’ μέρος, παρότι δεν πήραμε την νίκη. Αυτό θα μας βοηθήσει στη συνέχεια.

Η Ισπανία είναι μια πολύ καλή ομάδα, μιας παραδοσιακή δύναμη που προσπαθεί να αλλάξει την άμυνά της. Θέλω να την δω καλύτερα. Αυτή τη στιγμή, πρέπει να κοιτάξουμε τον εαυτό μας γιατί αυτό το παιχνίδι είναι πολύ πολύ σημαντικό.

Η ζωή πάντα κάνει κύκλους. Για όλα τα πράγματα. Αυτή τη στιγμή δεν παίζω, αλλά είμαι στον πάγκο και πρέπει να προετοιμάσω την ομάδα. Το ξέρετε καλά κι εσείς ότι δεν υπάρχει ομάδα να έχει πάει αήττητη
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x