Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Στην Παναγία των Παρισίων η καμπάνα των Ολυμπιακών Αγώνων

Η καμπάνα των Ολυμπιακών Αγώνων του καλοκαιριού θα πάρει θέση στην Παναγία των Παρισίων.

Η διάσημη καμπάνα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού θα τοποθετηθεί σε ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία του Παρισιού. Συγκεκριμένα, θα εγκατασταθεί σε ένα από τα καμπαναριά του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων (Notre-Dame).

Το εργαστήριο-χυτήριο Cornille Havard, που ιδρύθηκε από τον 19ο αιώνα στη Νορμανδία, δημιούργησε τη χάλκινη καμπάνα των 500 κιλών που παρήγγειλε η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

Εγκατεστημένη στην άκρη της πίστας στο «Stade de France», αντηχούσε με κάθε κατόρθωμα αθλητή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Γάλλος Αντουάν Ντιπόν ήταν ο πρώτος που ξεκίνησε αυτό το αμετάβλητο τελετουργικό, το οποίο προοριζόταν μόνο για χρυσούς Ολυμπιονίκες εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από τους αστέρες αυτών των Αγώνων, όπως ο Αμερικανός Νοά Λάιλς και ο Σουηδός Αρμάντ Ντουπλάντις.

Οι ίδιοι τεχνίτες πίσω από το σχέδιό της επιλέχθηκαν να εργαστούν για τη χύτευση και την αποκατάσταση των οκτώ καμπάνων της Παναγίας των Παρισίων που υπέστησαν ζημιές κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς στις 15 Απριλίου 2019. Η καμπάνα των Αγώνων θα συνδυαστεί με άλλες δύο προτού εγκατασταθεί για την παρουσίασή της που έχει προγραμματιστεί για τις 8 Δεκεμβρίου, την ημέρα της πρώτης λειτουργίας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x