Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Ο Απόστολος Χρήστου στο sport-fm.gr: «Στην τρίτη συμμετοχή μου σε Ολυμπιακούς Αγώνες θέλω να διακριθώ»

Λίγες ημέρες πριν πέσει στην πισίνα των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Απόστολος Χρήστου μίλησε στο sport-fm.gr και έδωσε το σύνθημα για μία μεγάλη επιτυχία στα ελληνικά χρώματα.

Οι μέρες περνούν και το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη πλησιάζει. Οι 33οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν στο Παρίσι και οι 101 Έλληνες αθλητές που θα ταξιδέψουν στην «Πόλη του Φωτός» είναι έτοιμοι να διαπρέψουν με τα γαλανόλευκα.

Ένας από αυτούς είναι ο Απόστολος Χρήστου. Ένα παιδί που στοχεύει… αθόρυβα στο βάθρο. Στις προηγούμενες δύο συμμετοχές του στο Ρίο το 2016 και το Τόκιο το 2021 έζησε το μοναδικό συναίσθημα της συμμετοχής και τώρα ετοιμάζεται για τη μεγάλη «χεριά». Αυτή που θα τον κάνει Ολυμπιονίκη.

Ο Απόστολος Χρήστου στο sport-fm.gr: «Πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες για το καλύτερο!»

Ο 28χρονος αθλητής διανύει μία εξαιρετική σεζόν, αφού στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα και τα 100μ. ύπτιο κατετάγη τρίτος, ενώ πρόσφατα από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου του Βελιγραδίου επέστρεψε με τρία μετάλλια. Δύο χρυσά στα 50μ. και 100 μ. ύπτιο και ένα χάλκινο στη σκυτάλη των Ανδρών στα 4Χ100 ελεύθερο.

Πριν πετάξει για το Παρίσι, ο Απόστολος Χρήστου μίλησε στο sport-fm.gr και τον Θανάση Κρητικό και έστειλε το μήνυμα της επιτυχίας.

Για την τρίτη συμμετοχή στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες:
«Ανυπομονώ να αγωνιστώ γιατί περιμένω αυτή την στιγμή πολύ καιρό, αφού η ευκαιρία για να συμμετάσχεις στους Ολυμπιακούς αγώνες σου δίνεται κάθε 4 χρόνια. Πιστεύω πως θα είναι η πιο όμορφη συμμετοχή μου, αφού έχω ζήσει αρκετές εμπειρίες και θεωρώ πως θα με βοηθήσουν».

Για την προετοιμασία του:
«Δεν κάνω κάτι διαφορετικό στην προετοιμασία μου σε σχέση με τις άλλες δύο φορές που συμμετείχα. Προσπαθώ το ίδιο κάθε μέρα όλα αυτά τα χρόνια για φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ ξεπερνώντας τον εαυτό μου».

Για τους στόχους του και το μετάλλιο:
«Στόχος μου είναι να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και να αγωνιστώ χωρίς λάθη. Αν καταφέρω αυτά τα δύο πιστεύω πως θα έχω ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και θέλω να το καταφέρω».

Ο Απόστολος Χρήστου στο sport-fm.gr: «Πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες για το καλύτερο!»

Για τις προσδοκίες που υπάρχουν από την ελληνική κολύμβηση:
«Φέτος έχουμε κάνει μια πολύ καλή εμφάνιση συνολικά. Θέλω να πιστεύω πως τα 17 μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου θα μας δώσουν την ώθηση να έχουμε μια ανταγωνιστική εμφάνιση και μια καλή εικόνα συνολικά σαν αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού».

Για τις επιδόσεις των Ελλήνων στο Βελιγράδι:
«Ήταν ένας μεγάλος αριθμός μεταλλίων, σίγουρα περιμέναμε να επιστρέψουμε με αρκετά μετάλλια αλλά όχι τόσα πολλά, ξεπέρασε τους εαυτούς σε πολλά αγωνίσματα και γι’ αυτό ήρθε αυτό το αποτέλεσμα».

Για τις αναμνήσεις από το Ρίο και το Τόκιο:
«Μου έχει μείνει ότι παρόλο που οι αθλητές που συμμετέχουν είναι οι ίδιοι με τα παγκόσμια πρωταθλήματα, η κρισιμότητα των αγώνων είναι πολύ μεγάλη και η αίγλη που έχει η συμμετοχή δεν την συναντάς πουθενά αλλού σε αθλητική διοργάνωση».

Για το ιστορικό «1-2» με τον Μακρυγιάννη και τον συναγωνισμό:
«Σίγουρα με βοηθάει θετικά ο συναγωνισμός και αποβάλει ένα μέρος του άγχους όταν έχεις μαζί σου έναν αθλητή από την χώρα σου».

Ο Απόστολος Χρήστου στο sport-fm.gr: «Πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες για το καλύτερο!»

Για το πώς έφτασε στην κορυφή ο ίδιος:
«Η καθημερινή προσπάθεια που κάνω, η συνέπεια και η υπομονή που δείχνω όλα αυτά τα χρόνια πιστεύω πως με έχουν κάνει να φτάσω σε αυτό το επίπεδο και να διατηρηθώ ανταγωνιστικός».

Για το μοναδικό συναίσθημα της παρέλασης στην τελετή έναρξης:
«Είναι ένα πολύ όμορφο συναίσθημα και μεγάλη περηφάνια να μπαίνεις με το εθνόσημο στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, αφού η Ελλάδα έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην ιστορία του θεσμού από τη δημιουργία του μέχρι σήμερα».

Για τις θυσίες που έχει κάνει:
«Έχω θυσιάσει αρκετά πράγματα, αφού η προτεραιότητα μου είναι η κολύμβηση με αποτέλεσμα όλα τα υπόλοιπα πράγματα στην ζωή μου να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Δεν νιώθω ότι μου λείπει κάτι αφού δικαιώνομαι με τα αποτελέσματα που φέρνω και επίσης έχω έναν μήνα το χρόνο που δεν κάνω προπόνηση οπότε μπορώ να κάνω πράγματα που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσα στην χρονιά».

Για τα πρώτα βήματα στην κολύμβηση:
«Ξεκίνησα 7 χρονών την κολύμβηση και ο συνδυασμός της με τις υποχρεώσεις στο σχολείο, ειδικά τα τελευταία χρόνια δεν ήταν εύκολος. Πήγαινα προπόνηση πριν το σχολείο, αλλά και αμέσως μετά».

Ο Απόστολος Χρήστου στο sport-fm.gr: «Πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες για το καλύτερο!»

Για τη στήριξη των ανθρώπων του:
«Οι δικοί μου με στήριξαν σε ότι ανάγκη είχα και μου παρείχαν ότι χρειαζόμουν, γεγονός που διευκόλυνε την προσπάθεια μου και έκανε πιο εφικτούς τους στόχους μου».

Για τη σχέση με τους προπονητές του:
«Η σχέση μου με τους προπονητές μου είναι πολύ καλή, ξέρουν πολύ καλά τι χρειάζεται να δουλέψω. Και εγώ από μόνος μου ξέρω τι πρέπει να κάνω οπότε η επικοινωνία είναι πιο εύκολη και η δουλειά μας γίνεται πιο απλή».

Για το πλάνο μετά την απόσυρση:
«Δεν έχω αποφασίσει τι θα κάνω όταν αποσυρθώ. Σίγουρα θα διαλέξω κάτι που δεν θα έχει πολύ άγχος και πίεση στην καθημερινότητα γιατί η ζωή μου με τον πρωταθλητισμό είναι απαιτητική».

Για τον ελεύθερο χρόνο:
«Ακούω μουσική, πηγαίνω βόλτες με το αυτοκίνητο και τους φίλους μου και παίζω βιντεοπαιχνίδια».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x