Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Μυθικός Γκαβέλας, χρυσός και στο Παρίσι!

Ο απίθανος Νάσος Γκαβέλας, πραγματοποιώντας μία μυθική κούρσα, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού στα 100 μέτρα (Τ11), διατηρώντας τα σκήπτρα του από το Τόκιο!

Το έκανε ο Νάσος Γκαβέλας! Ή μάλλον… το ξανάκανε! Ο 24χρονος Έλληνας δρομέας, με οδηγό τον Γιάννη Νυφαντόπουλο, πραγματοποίησε μία μυθική κούρσα και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού στα 100 μέτρα (Τ11), διατηρώντας τα σκήπτρα του από το Τόκιο!

Ο Γκαβέλας, που αντιμετωπίζει, θυμίζουμε, προβλήματα όρασης, ολοκλήρωσε σε 11.02 την κούρσα και έκανε το back to back. Είναι, πλέον, ο μοναδικός Έλληνας με δύο σερί χρυσά μετάλλια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης κατέχει το παγκόσμιο και το Παραολυμπιακό ρεκόρ του αγωνίσματος με 10.82 από την κορυφαία διοργάνωση, που διεξήχθη στην ιαπωνική πρωτεύουσα πριν από τρία χρόνια.

Η Ελλάδα έφτασε, πλέον, στο Παρίσι τα 10 μετάλλια στο σύνολο με 2 χρυσά, 3 ασημένια και 5 χάλκινα!




Ποιος είναι ο Νάσος Γκαβέλας


Ο Νάσος (Αθανάσιος) Γκαβέλας γεννήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 1999 και αγωνίζεται από την ηλικία των 17 ετών και κατέχει το Παγκόσμιο ρεκόρ της κατηγορίας Τ11 στα 100μ. με χρόνο 10,82 δευτερόλεπτα και στα 60μ. με 7,10 δευτερόλεπτα.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το 1ο Γενικό Λύκειο Νέου Ψυχικού, από το οποίο και πέτυχε στις Πανελλήνιες εξετάσεις και εισήχθη στο Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2017.

Στην ηλικία των 10 ετών, συνειδητοποίησε ότι η όρασή του μειωνόταν -δεν έβλεπε καλά τη δασκάλα, δυσκολευόταν να διαβάσει και συλλάβιζε. Οι δυσκολίες αυτές προέρχονταν από μία γονιδιακή ασθένεια (νόσος Σταργκαρντ), η οποία εμφανίζεται σταδιακά και έχει ως αποτέλεσμα την προοδευτική μείωση της όρασης. Παρ' όλα αυτά, οι δυσκολίες αυτές δεν τον εμπόδισαν από την πορεία του προς τον πρωταθλητισμό.







Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x