Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Βραδιά όνειρο για την Ελλάδα: Χρυσό για τον Κωνσταντινίδη και χάλκινο για τον Λαζαρίδη!

Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης και ο Λάζαρος Στεφανίδης έκαναν απίστευτα πράγματα στη σφαιροβολία F32, με τον πρώτο να στέφεται χρυσός Παραολυμπιονίκης και τον δεύτερο χάλκινος.

Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης και ο Λάζαρος Στεφανίδης έκαναν το απίθανο «1-3» στη σφαιροβολία F32 των Αγώνων του Παρισιού, με τον πρώτο να στέφεται «χρυσός» Παραολυμπιονίκης και τον δεύτερο «χάλκινος».

Μάλιστα, ο Κωνσταντινίδης ανέβηκε στην κορυφή με νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ και χαρίζοντας στην Ελλάδα το πρώτο της χρυσό στους φετινούς Αγώνες και ένατο μετάλλιο συνολικά (1 χρυσό, 3 ασημένια, 5 χάλκινα).

O 54χρονος ήρθε στο Παρίσι έχοντας ατομικό ρεκόρ 11.60μ και φετινή κορυφαία επίδοση στα 10.56μ. Στον τελικό έριξε κατά σειρά 11.17 - 11.57 - 10.94 - 11.92 και 11.93 μέτρα στην τελευταία του προσπάθεια για να καταρρίψει δύο φορές το ευρωπαϊκό ρεκόρ!

Σπουδαία εμφάνιση έκανε και ο Λάζαρος Στεφανίδης που έριξε 9.84μ και κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο, πίσω από τον Κωνσταντινίδη και τον ανεξάρτητο (Ρώσο) Αλεξέι Τσούπκιν που έριξε 11.39μ.

Ο τρίτος Έλληνας του τελικού, Δημήτρης Ζησίδης έριξε 8.88μ για να ολοκληρώσει ως 6ος Παραρολυμπιονίκης τον τελικό κάνοντας επίσης μεγάλη εμφάνιση.





Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x