Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

«Πάτησε» τη Γαλλία, προκρίθηκε ως αήττητη και περιμένει την Εθνική μας στα προημιτελικά η Γερμανία

Μια φοβερή και τρομερή Γερμανία, επιβλήθηκε με το εμφατικό 85-71 της οικοδέσποινας Γαλλίας, παίρνοντας την πρόκριση ως πρώτη και αήττητη από τον 2ο όμιλο του τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων!

Έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στους οικοδεσπότες Γάλλους και πάει φορτσάτη στα νοκ-άουτ η Γερμανία!

Η ομάδα του Γκόρντον Χέρμπερτ είχε το προβάδισμα σταθερά και καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, φτάνοντας την υπέρ της διαφορά μέχρι το +23 και καταφέρνοντας τελικά να πανηγυρίσει την άνετη νίκη με 85-71, παίρνοντας την πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων, ως πρώτη και αήττητη από τον 2ο όμιλο!

Έτσι, η Γερμανία θα είναι η αντίπαλος της Εθνικής μας στα προημιτελικά, αν η Σερβία επικρατήσει με διαφορά τουλάχιστον τριών πόντων του Νοτίου Σουδάν, αποτέλεσμα που θα δώσει την πρόκριση στη «γαλανόλευκη», αφού δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την καλύτερη τρίτη, Βραζιλια, με την οποία βρέθηκαν στον ίδιο όμιλο.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Σρέντερ και Φραντζ Βάγκνερ, οι οποίοι πέτυχαν από 26 πόντους, ενώ για τη Γαλλία πρώτος σκόρερ ήταν ο Γουεμπανιάμα με 13 πόντους, ενώ ο σέντερ του Παναθηναϊκού, Ματίας Λεσόρ, είχε 5 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Μετά από ένα αμφίρροπο ξεκίνημα, η Γερμανία βρήκε ρυθμό και ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο ούσα στο +6 (18-24), ενώ στο δεύτερο δεκάλεπτο επέβαλλε πλήρως τον ρυθμό της, ξεφεύγοντας μέχρι και με +23 (26-48) πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Οι Γερμανοί δεν «άφησαν το πόδι από το γκάζι» ούτε με την επιστροφή των δύο ομάδων από τα αποδυτήρια, διατηρώντας την υπέρ τους διαφορά σε πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ οι Γάλλοι προσπάθησαν να αντεπιτεθούν στο τέταρτο δεκάλεπτο, αλλά ήταν πλέον αργά, με τη Γερμανία να πανηγυρίζει τη νίκη με 85-71!

Τα δεκάλεπτα: 18-24, 27-48, 46-69, 71-85

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x