sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Οι διεθνείς του Ολυμπιακού: Οι νέοι έλαμψαν, Μασούρας-Στάμενιτς βρήκαν ρυθμό…

Ο απολογισμός των διεθνών του Ολυμπιακού είχε αρκετά θετικό πρόσημο για διαφορετικούς λόγους στην κάθε περίπτωση.

Το «παράθυρο» του Nations League και των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων παγκοσμίως έκλεισε. Πλέον, επιστρέφουμε στην εν Ελλάδι πραγματικότητα. Ο Ολυμπιακός είναι μεταξύ των ομάδων που έχουν ιδιαίτερα βαρύ πρόγραμμα, αφού θα δώσει 7 παιχνίδια μέσα σε 21 ημέρες. Επί της ουσίας, η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα παίζει ανά τρεις ημέρες και μέχρι το επόμενο… break, θα αγωνιστεί για όλους τους στόχους του.

Έχει τέσσερα παιχνίδια στη Stoiximan Super League, δύο στο Europa League και ένα στο Κύπελλο Ελλάδας Betsson. Όλα για όλα θα έλεγε κανείς, αν και είναι πρόωρο να το πούμε. Θα δείξει, όμως, προς τα πού πάνε οι «ερυθρόλευκοι» και σίγουρα ο Βάσκος τεχνικός θα χρειαστεί να ενεργοποιήσει και να χρησιμοποιήσει το μεγαλύτερο κομμάτι από το ρόστερ του.

Σε αυτό, ενδεχομένως να έχει παίξει σημαντικό ρόλο και το διάστημα της διακοπής. Ναι μεν, κάθε προπονητής θα ευχόταν να είχε άπαντες στο προπονητικό κέντρο και να δούλευε μαζί τους. Από τη στιγμή που δεν γίνεται αυτό, περιμένει άπαντες να επιστρέψουν. Ασφαλώς, ο «Μέντι» βλέπει να γυρίζουν όλοι υγιείς, οπότε πλέον το θέμα της επιβάρυνσης είναι και αυτό που θα κρίνει τις εκάστοτε συμμετοχές. Είτε από τα λεπτά συμμετοχής που είχαν, είτε από τα μακρινά ταξίδια. Στην τελευταία κατηγορία ανήκει τόσο το κανόνι της ομάδας, ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί, όσο και ο Μάρκο Στάμενιτς με ταξίδια σε Αφρική και Νέα Ζηλανδία, αντίστοιχα.

Σημαντικό για τον Ολυμπιακό και το τεχνικό τιμ είναι πως δύο ποδοσφαιριστές που θα χρειαστούν δεδομένα, πήραν χρόνο συμμετοχής και ρυθμό στα πόδια τους. Τόσο ο Γιώργος Μασούρας που έπαιξε 131 λεπτά κόντρα σε Αγγλία, Ιρλανδία, όσο και ο Μάρκο Στάμενιτς που έγραψε 180+ λεπτά με την Εθνική Νέας Ζηλανδίας απέναντι σε Ταϊτή και Μαλαισία.



Πάμε στους… θαυματουργούς μικρούς που λίγο έλειψε να το πάρουν πάνω τους και να στείλουν την Ελπίδων στα τελικά του Euro u21. Πέραν του φιλικού με τη Σλοβακία, οι «ερυθρόλευκοι» διεθνείς αγωνίστηκαν στον εκτός έδρας «τελικό» με την Κροατία. Ναι μεν ο Αποστολόπουλος ήταν… ούτε κρύο ούτε ζέστη, αφού συνολικά η αμυντική γραμμή της ομάδας του Ταουσιάνη δεν πήγε καλά, αλλά αυτοί που έπαιξαν από τη μέση και μπροστά «πετούσαν».

Ο Κωστούλας σκόραρε με κεφαλιά, ενώ είχε προηγηθεί το απίθανο γκολ στο φιλικό με τους Σλοβάκους. Ο Μπακούλας βρήκε επίσης δίχτυα με τους Κροάτες με ωραίο πλασέ και είχε αρκετές σωστές ενέργειες μεσοεπιθετικά. Ο Μουζακίτης δε, ήταν από τους κινητήριους μοχλούς και είχε ασίστ στον Κωστούλα. Δυστυχώς για τα παιδιά δεν πάνε να παίξουν σε μια μεγάλη διοργάνωση, αλλά αν συνεχίσουν έτσι θα αποτελέσουν δεδομένα μέλη της πρώτης ομάδας της Εθνικής.





Στους «μικρούς» μπορούμε να βάλουμε και τον Λορέντσο Πιρόλα, ο οποίος αποτελεί βασικό στέλεχος της u21 της Ιταλίας, ενώ η «Gazzetta dello Sport» σε πρόσφατο άρθρο της, τόνιζε πως βρίσκεται στον προθάλαμο της ανδρικής ομάδας, αφού χαίρει της εκτίμησης των ανθρώπων γύρω από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία και του τεχνικού τιμ. Θεωρείται ένα μεγάλο πρότζεκτ άλλωστε στη γειτονική χώρα και ένας από τους ανερχόμενους στόπερ…

Ένας ακόμη παίκτης που πήρε χρόνο συμμετοχής στο «παράθυρο» ήταν ασφαλώς ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Η εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται τον έχει φέρει στο νούμερο ένα της ιεραρχίας των σέντερ φορ στο Μαρόκο. Μπροστά από Εν-Νεσίρι και άλλα σπουδαία ονόματα. Βασικός στην πεντάρα κόντρα στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, αλλαγή στη ρεβάνς. Χωρίς να σκοράρει, αλλά με τη δική του συμβολή στη δημιουργία.

Οι διεθνείς του Ολυμπιακού: Οι νέοι έλαμψαν, Μασούρας-Στάμενιτς βρήκαν ρυθμό…

Ο Κάρμο ήταν βασικός στο 2-0 της Ανγκόλας κόντρα στον Νίγηρα, αλλά έγινε αλλαγή στο 55’. Είχε κιτρινιστεί και χρειάστηκε να προστατευτεί, ενώ στη ρεβάνς δεν έπαιξε καθώς είχε συμπληρώσει κάρτες. Η εθνική του εξασφάλισε την πρόκριση και επιστρέφει με το ηθικό στα ύψη για ακόμη καλύτερες εμφανίσεις με τους Πειραιώτες.

Ο Ρόμαν Γιάρεμτσουκ ήταν ο τελευταίος διεθνής που αγωνίστηκε. Έπαιξε 15 λεπτά ως αλλαγή και άλλα 10’ κόντρα σε Γεωργία και Τσεχία, αντίστοιχα, με την εθνική ομάδα της Ουκρανίας. Για τον φορ του Ολυμπιακού είναι δύσκολο να έχει τον απαιτούμενο χρόνο συμμετοχής στην εθνική του ελέω της παρουσίας του Ντόβμπικ, ενώ και στους «ερυθρόλεκους» έχει σταθεί άτυχος αφού βρίσκεται στη σκιά του Ελ Κααμπί.

Οι διεθνείς του Ολυμπιακού: Οι νέοι έλαμψαν, Μασούρας-Στάμενιτς βρήκαν ρυθμό…

Τέλος, με την Εθνική Ελλάδος ήταν και οι Κωνσταντής Τζολάκης, Ανδρέας Ντόη και Παναγιώτης Ρέτσος. Δεν αγωνίστηκε κανείς τους και επέστρεψαν στου Ρέντη χωρίς επιβάρυνση, με στόχο να συνεχίσουν πλέον τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του Μεντιλίμπαρ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x