· Να κάνει ένας διαιτητής μία φορά σοβαρό διαιτητικό λάθος εις βάρος μίας ομάδας, είναι ένα θέμα. Το να κάνει ο ίδιος διαιτητής, δεύτερη φορά σοβαρό διαιτητικό λάθος, εις βάρος της ίδιας ομάδας, σε ίδια περίπτωση, δεν είναι απλά θέμα.

· Αναφέρομαι στον Ιωάννη Παπαδόπουλο, τον διεθνή Θεσσαλονικιό διαιτητή, που σφύριξε στην πρεμιέρα το Βόλος-Ολυμπιακός και δεν απέβαλλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Βιγιαφάνιες στο 32ο λεπτό, για το πολύ άσχημο κτύπημα του πάνω στον Ντόη. Άπαντες, ειδικοί και μη, με πρώτο τον Γάλλο αρχιδιαιτητή Λανουά, συμφώνησαν ότι η απόφαση του διαιτητή να βγάλει μόνο κίτρινη κάρτα ήταν λανθασμένη.

· Τυχερός μάλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί ο Παπαδόπουλος, καθότι θα μπορούσε να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα του αγώνα, αλλά ο Βιγιαφάνιες έδωσε, ως γνωστόν, νέα αφορμή, με μαρκάρισμα από πίσω στον αστράγαλο του Έσε και αποβλήθηκε εν τέλει, με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Αν δεν συνέβαινε κι αυτό, θα μιλούσαμε για διαιτητικό έγκλημα-παρεμπιπτόντως ήταν κωμικό να βλέπεις τον Βιγιαφάνιες να διαμαρτύρεται τόση ώρα και να μην βγαίνει αμέσως από τον αγωνιστικό χώρο μετά την αποβολή του.

Ολυμπιακός: Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού για τον Παπαδόπουλο

· Προσέξτε, τώρα: ο ίδιος διαιτητής, ο Παπαδόπουλος, ήταν και πέρυσι στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα! Στο 2-0 επί του Πανσερραϊκού στο Καραϊσκάκη. Και τότε ο Μακεδόνας ρέφερι είχε κάνει το ίδιο πράγμα! Και δη μόλις στο 4ο λεπτό, όταν είχε βγάλει κίτρινη κάρτα και τότε στον αμυντικό των Σερρών Χάγεκ, που είχε ανατρέψει ως τελευταίος παίκτης τον Μπιέλ, που θα έβγαινε φάτσα με τον γκολκίπερ. Τότε, τον διεθνή ρέφερι είχε σώσει ο VAR Παπαπέτρου, που τον κάλεσε να δει τη φάση στο μόνιτορ, με συνέπεια ο Παπαδόπουλος να αποβάλλει απευθείας τον αμυνόμενο, όπως ήταν ηλίου φαεινότερο ότι έπρεπε να γίνει.

· Το θέμα, όμως, είναι το εξής: Είναι δυνατόν ένας έμπειρος και υποτίθεται καλός, για να τον έχουν διεθνή, διαιτητής να παίρνει τέτοιες αποφάσεις σε δύο πρεμιέρες του Ολυμπιακού; Με επιλογές ξεκάθαρα εχθρικές απέναντι στην ίδια ομάδα; Για περιπτώσεις σαφείς και ξεκάθαρες κόκκινων καρτών;

· Είναι προφανές ότι ο Παπαδόπουλος αγνοεί το ρητό, το δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού.

· Παρεμπιπτόντως, διαιτητής στο Ολυμπιακός-Καλλιθέα ορίστηκε ο Αθηναίος Ευαγγέλου, που ήταν VAR στο ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός 3-2 και υπέδειξε στον διαιτητή Φωτιά, λανθασμένα σύμφωνα με όσα είδαμε όλοι, αλλά και με όσα είπε ο Λανουά, το πέναλτι με το οποίο πήρε το τρίποντο ο ΠΑΟΚ...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x