Stoiximan Super League

Το πρώτο βίντεο Λανουά με την ανάλυση των αμφισβητούμενων φάσεων: «Αντικανονικό το γκολ Αστέρα, πέναλτι για ΠΑΟΚ»

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Στεφάν Λανούα, επαναφέρει το πρόγραμμα εβδομαδιαίας ανάλυσης επιλεγμένων φάσεων της Stoiximan Super League! Δείτε το βίντεο για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Δημοσιεύτηκε το βράδυ της Τρίτης (20/08), όπως είχε προαναγγείλει από χθες (19/08) ο Μάκης Γκαγκάτσης στη «Δίκη στον ΣΚΑΪ», το πρώτο βίντεο του Στεφάν Λανουά με την ανάλυση των επιλεγμένων αμφισβητούμενων φάσεων από τα παιχνίδια της πρεμιέρας της Stoiximan Super League.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ, θυμίζουμε, επαναφέρει το πρόγραμμα εβδομαδιαίας ανάλυσης επιλεγμένων φάσεων του πρωταθλήματος. Το βίντεο θα κυκλοφορεί μετά το τέλος κάθε αγωνιστικής, Δευτέρα, ή Τρίτη.

Χρειάζεται να αποσαφηνιστεί πως οι φάσεις, όπως τονίζεται από την ΕΠΟ, που αναλύονται, επιλέγονται από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΚΕΔ και τους συνεργάτες του και αυτές είναι όσες θεωρεί πως πρέπει να είναι εις γνώση των ομάδων και του κοινού. Όχι όλες οι φάσεις, που θεωρούνται αμφισβητούμενες. «Σκοπός είναι η γνώση των κανονισμών και όχι η τηλεκριτική», αναφέρεται χαρακτηριστικά από την ομοσπονδία.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το πρώτο του βίντεο, λοιπόν, ο Λανουά εξηγεί αρχικά τον λόγο, που σωστά δόθηκε το πέναλτι με το οποίο ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε τον Πανσερραϊκό, αλλά και τον λόγο, που δεν δόθηκε πέναλτι στο χέρι του παίκτη του Πανσερραϊκού μέσα στη μεγάλη περιοχή. Στη συνέχεια τονίζει ότι η πρώτη κίτρινη κάρτα στον Βιγιαφάνες, στο Βόλος-Ολυμπιακός, έπρεπε να είναι απευθείας κόκκινη, ενώ προσθέτει πως ο VAR έπρεπε να επέμβει και να μεριμνήσει για την αποβολή. Και κλείνει με τη φάση στο ΟΑΚΑ, το γκολ του Asteras AKTOR εναντίον του Παναθηναϊκού, υπογραμμίζοντας ότι είναι αντικανονικό. Ο αρχιδιαιτητής της ΕΠΟ υπενθύμισε πως σε περίπτωση, που υπάρχει παίκτης της επιτιθέμενης ομάδας σε απόσταση μικρότερη του επιτρεπτού από το τείχος των αμυνόμενων, τότε πρέπει να δοθεί έμμεσο. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λανουά, ο διαιτητής στο Παναθηναϊκός-Asteras AKTOR θα έπρεπε να είναι σε εγρήγορση και να είναι πιο ενεργός.

Νωρίτερα, εξάλλου, όπως αποκάλυψε ο Κυριάκος Θωμαΐδης στην εκπομπή του στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6, «Έφεση της Τρίτης», ο κ. Λανουά ανέφερε στη σημερινή (20/08) σύσκεψη με τους διαιτητές ότι ο Τάσος Σιδηρόπουλος έκανε λάθος στη φάση του 0-1 στο Παναθηναϊκός-Asteras AKTOR, αφού ο παίκτης των Αρκάδων παρενοχλεί το τείχος και δεν είναι, φυσικά, στο ένα μέτρο ως οφείλει. Επομένως το τέρμα των φιλοξενούμενων έπρεπε να μη μετρήσει και να καταλογιστεί έμμεσο για τους «πράσινους».

Θυμίζουμε, νωρίτερα, όπως τόνισε ο καλεσμένος της εκπομπής, Παναγιώτης Βαρούχας και υπογράμμισε και ο έτερος καλεσμένος, Γιώργος Σπανέας, που βρέθηκε στο στούντιο της κορυφαίας αθλητικής συχνότητας της χώρας, ο Τάσος Σιδηρόπουλος κακώς επικαλέστηκε τη μη λειτουργία του VAR στη φάση του 0-1 των Αρκάδων, αφού ούτως ή άλλως δεν μπορούσε να παρέμβει!
Δείτε το βίντεο με την ανάλυση των αμφισβητούμενων φάσεων από τον Λανουά:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x