• Είναι λογικό που έπεσαν τα φώτα της δημοσιότητας σε δύο παίκτες για το 5-0 της Κ19 του Ολυμπιακού στο Γιούθ Λιγκ επί της πρωταθλήτριας Εσθονίας. Διότι ο Παπακανέλλος έβαλε ένα γκολ κι έφτιαξε δύο, και ο Γιουσούφ πέτυχε άλλα δύο.

• Άλλωστε, όντως ο Παπακανέλλος (19 ετών) έδωσε ρεσιτάλ, μπορούσε να έχει κι άλλα γκολ κι άλλες ασίστ (!), ενώ έδειξε ότι κατανοεί καλύτερα τις ανάγκες της θέσης του, καθώς όταν χρειάστηκε γύρισε πίσω κι έκοψε. Ο δε Γιουσούφ (19) μπορεί να μην διακρίνεται για την τεχνική του, αλλά είναι ένας πολύ μαχητικός φορ, μπαίνει στις φάσεις, συνεργάζεται, παίζει με τη μία, κάνει κινήσεις, γενικά είναι πραγματικά επικίνδυνος.

• Να ξέρετε, όμως, ότι η νέα Κ19 του Ολυμπιακού (νέα υπό την έννοια ότι από την περσινή ομάδα έχουν απομείνει ουσιαστικά πέντε παίκτες, οι Παπακανέλλος, Πρεκατές, Λιατσικούρας, Πνευμονίδης, Αλαφάκης) έχει κι άλλους παίκτες που μπορεί να αναδειχθούν αυτή τη σεζόν.

Ολυμπιακός: Ο Πρεκατές, ο Τουφάκης και τα άλλα ταλέντα της «νέας» Κ19

• Για τον πληθωρικό και χθες κεντρικό χαφ Λιατσικούρα (18) και τον εξτρέμ Πνευμονίδη (18,5), ο οποίος αυτή τη φορά δεν ήταν σε καλή ημέρα, έχουμε ήδη αναφερθεί. Αλλά σε αυτό το πρώτο ευρωπαϊκά παιχνίδι του Ολυμπιακού έβγαλε μάτια κι ο καινούργιος αρχηγός Πρεκατές, που από αριστερός στόπερ έχει περάσει ως κεντρικός στην άμυνα των τριών, παίρνοντας τη θέση του Κουτσίδη (και του Τανούλη), αλλά και το περιβραχιόνιο τους.

• Ο Πρεκατές (19) ήταν αψεγάδιαστος ανασταλτικά, με φοβερά τάκλιν, έγκαιρες καλύψεις, γρήγορες επεμβάσεις, ακόμη και καλές βαθιές μπαλιές. Πολύ μεγάλη βελτίωση σε σχέση με πέρυσι, όπου ίσως δεν τον βόλευε κι ότι έπαιζε αριστερό στόπερ, αν και δεξιοπόδαρος

Ολυμπιακός: Ο Πρεκατές, ο Τουφάκης και τα άλλα ταλέντα της «νέας» Κ19

• Ο Τουφάκης (18 ετών) χθες έπαιξε σε ρόλο Νο 8, απόντος του Μπακούλα, επιβεβαιώνοντας ότι έχει αυτό το «κάτι» παραπάνω που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Το γκολ του ήταν όμορφο (σκεφθείτε αυτό που έβαλε ο Τσικίνιο την Κυριακή με τον Λεβαδειακό), απείλησε κι άλλες, πολλές φορές, ερχόμενος σαν τρέιλερ από πίσω και είναι φανερό από τις κινήσεις του ότι έχει ποιότητα κι ότι ήρθε η ώρα να την βγάλει.

• Τον γκολκίπερ Γεωργακόπουλο (17,5) τον είχα δει να τρώει ένα γκολ από τον αντίπαλο γκολκίπερ (!) στο ντέρμπι της Κ19 με τον Παναθηναϊκό και είπα «ωχ». Αλλά φαίνεται ότι απλά ήταν μία κακιά στιγμή. Το παιδί χθες ήταν σούπερ, με σωτήριες επεμβάσεις και σε τετ α τετ και κάτω από την εστία του σε δύσκολη κεφαλιά, ενώ είχε και τη ρέντα του καλού γκολκίπερ, όταν σε ένα άλλο κόρνερ με τον ίδιο εξουδετερωμένο απέκρουσε την μπάλα επί της γραμμής ο αριστερός μπακ Αλαφάκης (18,5 ετών), που πάντα βοηθάει και στις δύο φάσεις του παιχνιδιού-χθες χρειάστηκε κυρίως με ανεβάσματα και σέντρες.

Ολυμπιακός: Ο Πρεκατές, ο Τουφάκης και τα άλλα ταλέντα της «νέας» Κ19

• Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στους δύο ακραίους στόπερ. Δεξιά ο Καρκατσάλης (17,5 ετών) μου μοιάζει καλύτερος από παιχνίδι σε παιχνίδι, με γρήγορες επεμβάσεις, παιχνίδι μέσα από τις γραμμές, καλές 40άρες, αλλά και επικίνδυνες τελικές όταν πάει μπροστά. Αριστερά ο Παναγάκος (18 ετών) έχει πολύ καλό αριστερό πόδι που βοηθάει στην ανάπτυξη, έβαλε κι ένα όμορφο γκολ σε εκτέλεση φάουλ του Αλαφάκη, όμως πρέπει να προσέξει τις πάσες στην πλάτη του, γιατί έτσι χθες θα μπορούσε εύκολα στο 5’ να γίνει το 0-1.

Ολυμπιακός: Ο Πρεκατές, ο Τουφάκης και τα άλλα ταλέντα της «νέας» Κ19

• Εντύπωση μου έκαναν κι οι αλλαγές! Ειδικά οι Λίγδας (18 ετών) και Φίλης (17 ετών), και οι δύο με πολύ καλά αριστερά πόδια. Και οι δύο πέρασαν έξοχες πάσες για γκολ στην πλάτη της άμυνας (τελικά από ασίστ του πρώτου ήρθε το τελευταίο γκολ). Ο πρώτος (έξω δεξιά) μάλλον προορίζεται να πάρει τη θέση του Παπακανέλλου, καθώς έχει κι αυτός το απρόβλεπτο, αλλά πρέπει να φτιάξει τα τελειώματα του. Ο δεύτερος (κεντρικός χαφ) έχει ύψος, πάσα, τάκλιν, μάλλον προορίζεται να πάρει τη θέση του Μουζακίτη.

• Ο δεξιός μπακ Γιωτόπουλος (17,5) πήρε τη θέση του τραυματία Δάμα και βγήκε καλά μπροστά, νικώντας ίσως και το άγχος, αφού τώρα προωθήθηκε στη βασική ενδεκάδα. Τη θέση του κάποια στιγμή πήρε ο πραγματικά πιτσιρικάς (15,5 ετών!) Σιώζος, που πρόλαβε να δείξει πράγματα επιθετικά. Αλλαγή μπήκε κι ο αριστερός μπακ Ρολάκης (18), που μέχρι να προσαρμοστεί τελείωσε το παιχνίδι, ενώ ακόμη λιγότερο έπαιξε ο στόπερ Πλειώνης (18,5).

• Για Μάλμε, αργότερα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x