Κώστας Νικολακόπουλος

Γιατί μπορεί να είναι… tricky το παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Βόλο

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για το πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού στο νέο πρωτάθλημα.

• Ξεκινάει λοιπόν το νέο πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό να μπαίνει στη σεζόν με μεγάλες φιλοδοξίες, καθώς προέρχεται από την κατάκτηση του Κόνφερενς Λιγκ και έχει στόχο να επιστρέψει δυναμικά στη μάχη για το πρωτάθλημα και να το κατακτήσει, όπως δηλώνει επανειλημμένως και όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται ο Μεντιλίμπαρ.

• Η ομάδα του Βάσκου αρχίζει με εκτός έδρας υποχρέωση, παίζοντας στο Βόλο, σε ένα παιχνίδι που στην Αγγλία θα το έλεγαν «tricky», εννοώντας ότι είναι πολύπλοκο. Φαίνεται, εξάλλου, από το τι έχει προηγηθεί στις επισκέψεις του Ολυμπιακού στο Πανθεσσαλικό την προηγούμενη πενταετία, στα έξι παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων-καθώς σε μία σεζόν οι γηπεδούχοι είχαν μπει και στα πλέι οφ.

• Ο Ολυμπιακός έχει υποστεί δύο βαθμολογικές απώλειες, στο πρώτο (0-0) και στο τελευταίο του (2-2) παιχνίδι, στο Βόλο! Ενδιάμεσα, με εξαίρεση τα δύο ματς πρόπερσι (2022-23) στα οποία είχαν πάει χιλιάδες (15.000 και 11.000 αντίστοιχα) Ολυμπιακοί και έληξαν 0-3 και 0-4 έχοντας κλειδώσει τα διπλά από νωρίς, τα άλλα δύο παιχνίδια ήταν κι αυτά θρίλερ, όπως το 0-0 το 2019-20 και το 2-2 το 2023-24. Με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν τη νίκη και τις δύο φορές οριακά, με γκολ στο ίδιο λεπτό, στο 81ο, 2-1 το 2020-21 και 1-0 το 2021-22.

Ολυμπιακός: Γιατί μπορεί να είναι…tricky το παιχνίδι του στον Βόλο

• Στο περσινό 2-2 στο Βόλο κι αν είχαμε θρίλερ! Με τρία συνολικά πέναλτι, δύο υπέρ του Βόλου κι ένα υπέρ του Ολυμπιακού, όπως και δύο αποβολές, από μία εις βάρος κάθε ομάδας! Μάλιστα, συγκυριακά ο Ρέτσος, απών απόψε λόγω τραυματισμού, είχε σύρει τον χορό, κάνοντας πέναλτι και παίρνοντας απευθείας αποβολή στο 19ο κιόλας λεπτό!

• Μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε στο Βόλο όταν δεν σκόραρε και όταν έφαγε πρώτος γκολ. Αντίθετα, στα τέσσερα παιχνίδια στα οποία άνοιξε το σκορ, κέρδισε, εύκολα η, δύσκολα…

Λεπτομέρεια: μοναδικός από τους παίκτες του νυν ρόστερ του Ολυμπιακού που έχει σκοράρει στο Πανθεσσαλικό είναι ο Ελ Κααμπί, ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο περσινό τελικό 2-2.

Και κάτι ακόμη, πολύ σημαντικό-προπονητής του Βόλου είναι Ισπανός. Φαντάζεστε πόσο μεγάλο κίνητρο θα έχει να σταματήσει τον συμπατριώτη του Μεντιλίμπαρ. Και τι διαφήμιση θα είναι για τον ίδιο να έχει καλό αποτέλεσμα κόντρα στην ομάδα ενός άλλου Ισπανού προπονητή, που μόλις έχει κατακτήσει ευρωπαϊκό Κύπελλο. Θα προετοιμάζεται όχι όλη την εβδομάδα, αλλά όλο τον μήνα ο τεχνικός του Βόλου γι΄ αυτό το ματς, που μπορεί να εξελιχθεί σε πολύ επικίνδυνο για τον Ολυμπιακό.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x