Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Από τον Βέλντε στον Μπιανκόν κι από τον Γιάρεμτσουκ στον Ορτέγκα!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr σημειώσεις που αφορούν εννιά παίκτες του Ολυμπιακού!

ΚΑΠΩΣ έτσι, ο Ολυμπιακός στις 29 Μαίου πήρε στη Φιλαδέλφεια το Κόνφερενς Λιγκ από τη Φιορεντίνα και η ΑΕΚ στις 15 Αυγούστου αποκλείστηκε στη Φιλαδέλφεια στα προκριματικά κιόλας του Κόνφερενς Λιγκ από τη Νόα Αρμενίας.

ΜΕ την ευκαιρία, όμως, της έναρξης του πρωταθλήματος, ας δούμε κάποιες σημειώσεις για εννιά παίκτες του Ολυμπιακού!

Ο ΒΕΛΝΤΕ έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σε τρεις διαφορετικές θέσεις από τον Μεντιλίμπαρ. Κατά βάση αριστερός ακραίος κυνηγός η, πίσω από το σέντερ φορ, αλλά σε ένα διάστημα του αγώνα με τη Νότιγχαμ και δεξιός ακραίος κυνηγός, παίρνοντας μάλιστα δύο φάουλ από τους Άγγλους σε ισάριθμες προσπάθειες του.

Ο ΓΙΑΡΕΜΤΣΟΥΚ έχει ήδη αρχίσει και βρίσκει ένα κώδικα επικοινωνίας με τους άλλους επιθετικογενείς παίκτες του Ολυμπιακού, ειδικά με τον Τσικίνιο, με τον οποίο έχει καλές συνεργασίες, αλλά και με τον Βέλντε, με τον Νορβηγό ήδη να τον βγάζει σε θέσεις για γκολ. Ίσως ήταν κι άτυχος ο Ουκρανός που ακυρώθηκε το γκολ που έβαλε στην Κύπρο, γιατί δεν έκανε ο ίδιος τίποτα αντικανονικό, αλλά ο δημιουργός της φάσης, Ρόντινεϊ.

Ο ΣΤΑΜΕΝΙΤΣ μου έκανε εντύπωση σε μία φάση από το παιχνίδι με τον Άρη Λεμεσού-σε μία σύγκρουση με παίκτη της κυπριακής ομάδας, ο μέσος του Ολυμπιακού έμεινε στο έδαφος, ενώ ο παίκτης της κυπριακής ομάδας παρότι τον πήραν τα αίματα σηκώθηκε κι έδωσε πάσα σε συμπαίκτη του για να ολοκληρώσει την επίθεση. Γενικά ο Νεοζηλανδός άσος μοιάζει για κάποιο λόγο ακόμη να μην πατάει γερά στα πόδια του. Και μία φορά που βρέθηκε σε αρκετά καλή θέση για να σουτάρει, μόνο καλά δεν τελείωσε τη φάση.

Ολυμπιακός: Από τον Βέλντε στον Μπιανκόν κι από τον Γιάρεμτσουκ στον Ορτέγκα!

Ο ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ μου άρεσε σε μία στιγμή του αγώνα με τη Νότιγχαμ γιατί ενώ έκλεψε την μπάλα κι έφαγε κλοτσιά μέσα στην περιοχή, δεν έπεσε για να πάρει πέναλτι, αλλά βλέποντας ότι μπορούσε να μείνει όρθιος, έμεινε και συνέχισε. Δείχνει μία καλή νοοτροπία αυτή η μικρή λεπτομέρεια για ένα παιδί 17,5 ετών που λογικά βρίσκει δυσκολίες απέναντι σε κεντρικούς αμυντικούς πολύ μεγαλύτερους του, τόσο ηλικιακά, όσο και σωματικά.

Ο ΕΣΕ είναι παίκτης-κλειδί για την ομάδα στη μεσαία γραμμή και ως εκ τούτου πρέπει να περιορίσει τα εύκολα λάθη στις πάσες. Διότι όταν οι δύο κεντρικοί χαφ του Ολυμπιακού παίρνουν την μπάλα για να ξεκινήσουν επίθεση, η υπόλοιπη ομάδα βγαίνει μπροστά, όπερ σημαίνει πως άμα χάσουν την μπάλα αυτόματα μένει εκτεθειμένο σε ένα μεγάλο βαθμό το αμυντικό δίδυμο. Ο Αργεντίνος σε μία στιγμή του αγώνα με τη Φόρεστ έχασε μία τέτοια μπάλα και για να σταματήσει την αντίπαλη επίθεση υποχρεώθηκε να κάνει φάουλ, να πάρει κίτρινη, ενώ από την εκτέλεση του φάουλ λίγο έλειψε να φάει γκολ ο Τζολάκης.

Ο ΖΕΛΣΟΝ πρέπει κι αυτός να αποφύγει τέτοια πουλήματα της μπάλας, που δίνουν ευκαιρία αντεπίθεσης στην αντίπαλη ομάδα. Γιατί ο Πορτογάλος εξτρέμ έχει μία αδυναμία σε αυτό το κομμάτι, να του κλέψουν δηλαδή την μπάλα. Το καλό είναι ότι έχει αρχίσει να το παλεύει περισσότερο σε μαρκαρίσματα κι επιστροφές.

Ο ΟΡΤΕΓΚΑ κι αν έχει τέτοιο πρόβλημα! Κι αυτός είναι κι αμυντικός, κάτι που σημαίνει ότι για την ομάδα είναι ακόμη πιο επώδυνο. Το φιλικό με τον Άρη είναι ενδεικτικό της μονιμότητας «κρύο-ζέστη» για τον Αργεντίνο αριστερό μπακ. Από τη μία έβλεπες να κόβει δυναμικά, να καλύπτει, να κάνει καλές και με ταχύτητα άμυνες, να βγαίνει πρώτος στη φάση, να έχει ανακτήσεις μπάλας, να κόβει σέντρες, να περνάει ενίοτε και στην επίθεση κάνοντας συνεργασίες. Κι από την άλλη έβλεπες να του κλέβουν την μπάλα δύο φορές (!) και να απειλούν οι Κύπριοι. Το να φας δύο φορές ντρίμπλες σε ένα παιχνίδι η, να μην σου βγουν δύο σέντρες, όπως συνέβη με τον Άρη, είναι μέσα στο πρόγραμμα. Αλλά να σου κλέβουν την μπάλα μέσα από τα πόδια δύο φορές, δεν είναι.

Ολυμπιακός: Από τον Βέλντε στον Μπιανκόν κι από τον Γιάρεμτσουκ στον Ορτέγκα!

Ο ΑΜΠΙ ήταν κι αυτός στην Κύπρο σε κατάσταση «πάνω-κάτω». Είχε δύο σωτήριες επεμβάσεις, αλλά στο δεύτερο γκολ του Άρη Λεμεσού αποδείχθηκε πολύ εύκολη λεία στο ένας μ΄ ένα, ενώ σε μία άλλη στιγμή πούλησε την μπάλα και οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντεπίθεση και σε μία τρίτη ο ίδιος ο Άγγλος ενώ βγήκε ωραία και πήρε την μπάλα, την έχασε επιπόλαια. Η δε ικανότητα του να παίζει από πίσω μα βαθιές μπάλες ξεκάθαρα ελέγχεται. Γενικά, στην προετοιμασία επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση ότι ακόμη το παιδί δεν είναι έτοιμο να πάρει τη θέση του Κάρμο στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού.

Ο ΜΠΙΑΝΚΟΝ είναι έτοιμος να παίξει βασικός; Με την αστάθεια που τον διακρίνει, ατυχώς ούτε εδώ μπορώ να απαντήσω θετικά. Μου προκάλεσαν δε εντύπωση δύο στιγμές του αγώνα στην Κύπρο που όταν χρειάστηκε ο Γάλλος να κάνει σπριντ για να προλάβει επικίνδυνες καταστάσεις, έμεινε πίσω και τις δύο-στην πρώτη τελικά αναγκάστηκε κι έκανε φάουλ και στη δεύτερη ήταν τυχερός που αστόχησε ο αντίπαλος κυνηγός. Δεν τον είχα για (τόσο) αργό. Εκτός κι αν ήταν τόσο κουρασμένος στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Μακάρι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x