Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Οι στιγμές των Ζέλσον, Κοστίνια στην άμυνα, που έδειξαν ότι ήταν αποφασισμένος να πουλήσει ακριβά το τομάρι

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr την εικόνα του Ολυμπιακού στη Σουηδία, «πιάνοντας» χαρακτηριστικές στιγμές του παιχνιδιού που λένε πολλά.

• Ο Ολυμπιακός δεν κυρίευσε κανένα κάστρο χθες. Κέρδισε μέσα στη Μάλμε, όπως είχαν κάνει και οι δύο προηγούμενες ομάδες που την επισκέφτηκαν, η Σπάρτα Πράγας (2-0) και η Ρέϊντζερς (επίσης 2-0). Ο Ολυμπιακός, ως κάτοχος του Κόνφερενς Λιγκ και με επιθυμία να τερματίσει οπωσδήποτε στην 24άδα και ει δυνατόν και στην πρώτη 8άδα, έκανε όμως αυτό που έπρεπε-κι αυτό στο ποδόσφαιρο δεν είναι πάντα τόσο εύκολο.

• Και δεν ήταν εύκολη η νίκη μέσα στη Σουηδία, αν σκεφτούμε πρώτον την πολύ κακή παράδοση που είχε ο Ολυμπιακός στις επισκέψεις του τόσο εκεί, όσο και στη Νορβηγία, αλλά και δεύτερον τις αναποδιές που του προέκυψαν κατά τη διάρκεια του αγώνα…

Ένα, την αποχώρηση του Ορτέγκα, που έπαθε θλάση μόλις στο 6’.

Δύο, το δοκάρι στον κεραυνό του Μαρτίνς στο 10’.

Τρία, τις σημαντικές ευκαιρίες που έχασαν οι Τσικίνιο και Ζέλσον στο 15΄ και στο 19’.

Τέσσερα, το χαμένο τετ α τετ του Ελ Κααμπί στο 68’.

Πέντε, την αποχώρηση με τραυματισμό και του Πιρόλα στο 78’.

Έξι, το χαμένο πέναλτι του Ελ Κααμπί στο 83’.

Μάλμε-Ολυμπιακός: Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

• Ξέρετε, στο ποδόσφαιρο σε τέτοιες περιπτώσεις λέμε πάντα πως όταν πετάς τόσες ευκαιρίες θα λειτουργήσει ο άγραφος νόμος και θα το πληρώσεις. Ο Ολυμπιακός διέφυγε χθες αυτό τον κίνδυνο, επειδή είχε πειθαρχία στην τήρηση της τακτικής και, για να είμαστε και ρεαλιστές, και λίγη τύχη στα δύο πεντάλεπτα στο β΄ ημίχρονο στα οποία πιέστηκε πολύ από τη Μάλμε, από το 49’ έως το 54’ κι από το 90’ έως το 95΄. Με τον Τζολάκη να μην χρειάζεται να κάνει καμία καλή επέμβαση, αφού τα τελειώματα των γηπεδούχων ήταν απογοητευτικά.

• Ο αντίπαλος προπονητής είχε το σοβαρό πρόβλημα της απουσίας του ενός εκ των δύο γκολτζήδων της ομάδας του (Κίεσε Θέλιν), αλλά δεν είχε πρόβλημα να αιφνιδιάσει αφήνοντας στον πάγκο τον εσχάτως βασικό Μπεργκ και να δώσει ντεμπούτο σε επίπεδο αρχικής ενδεκάδας στον 18χρονο Λουκίλι. Με Σουηδό δημοσιογράφο να σχολιάζει ότι, «συνήθως λέμε ότι ξεκινάνε πάντα οι καλύτεροι, αλλά χθες τελείωσαν οι καλύτεροι»…

Μάλμε-Ολυμπιακός: Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

•Σίγουρα για τον Μεντιλίμπαρ ήταν μεγάλη υπόθεση που είχε σε τόσο καλή βραδιά τον Ρέτσο, που στα 26 χρόνια του νομίζω ότι είναι ένα από τα τρία μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία του συλλόγου, μαζί με τον Έσε και τον Τζολάκη (δεν βάζω τους μικρούς, καθότι ακόμη…ανήλικοι!). Χάϊ λάϊτ της εμφάνισης του αρχηγού του Ολυμπιακού είναι εκείνη η στιγμή στο α΄ ημίχρονο, που και έκοψε και ντρίμπλαρε και βγήκε μπροστά και έκανε ωραία σέντρα!

Δεν ήταν, όμως, πρωτίστως θέμα ατομικής απόδοσης χθες για τον Ολυμπιακό. Ήταν θέμα αφοσίωσης στον στόχο. Μία άλλη στιγμή πραγματικά μου έμεινε στο μυαλό: έχει αποσυρθεί ο Ορτέγκα και ο Ολυμπιακός παίζει ουσιαστικά για πέντε λεπτά χωρίς αριστερό μπακ. Έχει γυρίσει σε αυτή τη θέση ο Ζέλσον, που μόνο για τα αμυντικά του καθήκοντα δεν φημίζεται. Κι όμως όταν χρειάζεται, σε επίθεση της Μάλμε, και την κόβει την επίθεση ω μπακ και πασάρει και βγαίνει κι ο ίδιος μπροστά να την ξαναδεχθεί ως εξτρέμ.

Μάλμε-Ολυμπιακός: Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

•Όταν βλέπεις τον ύψους 1.81 μ. Κοστίνια να πηδάει με κεφαλιά με τον πανύψηλο (1.96 μ.) Σουηδό στόπερ Γιάνσεν στη μικρή περιοχή και να μη χάνει τη μονομαχία, καταλαβαίνεις ότι ήταν στο γήπεδο ένας Ολυμπιακός αποφασισμένος να πουλήσει ακριβά το τομάρι του.

•Μόνο που αυτό δεν μπορεί να γίνεται μόνο τις Πέμπτες, και τις Κυριακές να μην μπορούν να κρατήσουν το 2-0 στο Καραϊσκάκη με τον Λεβαδειακό. Γιατί εδώ δεν ήταν ζήτημα έλλειψης δημιουργίας. Ήταν ζήτημα έλλειψης απλής αγωνιστικής συνέπειας, επειδή πολύ απλά το μυαλό ήταν ακριβώς στη Μάλμε, όπως είχα προβλέψει από την Δευτέρα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x