sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Stoiximan Super League: Ένα… άγρια όμορφο πρωτάθλημα

ΠΑΟΚ και Άρης στην κορυφή, συνεχείς γκέλες για τις παραδοσιακές δυνάμεις, εκπλήξεις από τους μικρομεσαίους και φιλοξενούμενοι που κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Λίγους μήνες πριν φτάνοντας στα playoffs με τέσσερις ομάδες να διεκδικούν το πρωτάθλημα, μιλούσαμε όλοι-και δικαίως-για το καλύτερο πρωτάθλημα ίσως και όλων των εποχών στην Ελλάδα. Όμως η φετινή Stoiximan Super League δείχνει ικανή να ξεπεράσει κι αυτόν τον υψηλό πήχη, με όσα τουλάχιστον έχουμε δει σε αυτές τις πρώτες οκτώ αγωνιστικές.

Μπορεί να μοιάζει πρώιμο, αλλά ποιος μπορεί να διαφωνήσει ότι φέτος οι διεκδικητές του τίτλου να μην είναι… μόνο τέσσερις, αλλά πέντε; Ο Άρης που πάτησε κορυφή σε τόσο προχωρημένο σημείο του πρωταθλήματος μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια, έχει κάθε δικαίωμα, βάσει θέσης και εικόνας, να συγκαταλέγεται στις ομάδες που θα παλέψουν για τον τίτλο. Ήταν 22 Νοεμβρίου του 2020, όταν η ολοκλήρωση της ένατης-τότε-αγωνιστικής, είχε βρει τους «κίτρινους» μόνους πρώτους με 22 βαθμούς και στο +1 από τον δεύτερο Ολυμπιακό, ο οποίος μια βδομάδα μετά (28/11) είχε περάσει με 2-1 από το «Βικελίδης» και είχε ρίξει από την κορυφή τον Άρη.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου είναι-παρεμπιπτόντως-η μοναδική φέτος που έχει κάνει τέσσερις διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα, ένα σερί που είναι σε εξέλιξη. Δεν είναι όμως μόνο ο Άρης… Ο Παναιτωλικός του Γιάννη Πετράκη έχει θαμπώσει τους πάντες με τις εμφανίσεις του και φιγουράρει πέμπτος και μόλις στο -3 από την κορυφή δείχνοντας πως το πρωτάθλημα δεν είναι υπόθεση μόνο του Big 4 ή… 5.

Η ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος φαίνεται και από το εξής στοιχείο: από την καθιέρωση του 3-1-0 στο σύστημα βαθμολόγησης στην Σούπερ Λίγκα (τη σεζόν 1992/93), η φετινή περίοδος μετά από οκτώ αγωνιστικές βρίσκει τους πρωτοπόρους με την τρίτη φτωχότερη συγκομιδή βαθμών, καθώς ΠΑΟΚ και Άρης έχουν από 17. Μόνο ο Ολυμπιακός του 2002/03 και ο Ατρόμητος του 2017/18 είχαν λιγότερους βαθμούς μετά από οκτώ αγωνιστικές, μόλις 16.

Ακόμη όμως και η δύναμη της έδρας σε αυτή την Stoiximan Super League έχει πάει… περίπατο. Στους 56 αγώνες που έχουν γίνει στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές, οι φιλοξενούμενοι μετρούν περισσότερες νίκες από τους γηπεδούχους, με 21 έναντι 16, ενώ υπερέχουν και στα γκολ με 66 έναντι 62.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x