NBA

Έτσι «κλείδωσαν» οι Σέλτικς τον Γιάννη στο Game 1 (pics)

Δείτε πώς οι Σέλτικς εγκλώβισαν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και έκαναν το 1-0 στους ημιτελικούς της Ανατολής.

Ο περιορισμός της δράσης του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Game 1 ήταν το «κλειδί» για το break των Σέλτικς απέναντι στους Μπακς.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έμεινε στους 22 πόντους με 7/21 σουτ, έχοντας μόλις 4/16 δίποντα και σκοράροντας μόλις 8 πόντους μέσα από το «ζωγραφιστό», ενώ στην κανονική περίοδο είχε 17,5 ανά αγώνα από εκεί.

Ο Μπραντ Στίβενς εφάρμοσε ως επί το πλείστον μια ζώνη 4-1 που έκλεισε τους διαδρόμους προς το καλάθι για τον Greek Freak. Ακόμη και μετά από χαμένη επίθεση, οι Σέλτικς έστηναν ένα τείχος με τουλάχιστον τρεις αλλά ενίοτε και πέντε (!) παίκτες μπροστά του αποτρέποντας κάθε σκέψη του να πλησιάσει το καλάθι.

Ο Giannis πήρε 9 επιθέσεις από τη restricted area ευστοχώντας σε 4 (ενώ είχε 73,7% από εκεί στην κανονική περίοδο και 69,7% στα τρία προηγούμενα ματς με τη Βοστώνη), ενώ είχε 0/6 από το υπόλοιπο «ζωγραφιστό». Επιχείρησε ένα σουτ μέσης απόστασης χωρίς επιτυχία και οι Σέλτικς τού έδωσαν το τρίποντο γνωρίζοντας πως είχε 25,6% στην κανονική περίοδο. Ο Αντετοκούνμπο είχε μεν 3/5, αλλά ακόμη κι αυτό το καλό ποσοστό δεν μπορούσε να κάνει ουσιαστική ζημιά.

Κάπως έτσι, η καλύτερη επίθεση της κανονικής περιόδου έμεινε 28 πόντους κάτω από τον μέσο όρο της (118,1) μετρώντας 34,8% στα σουτ, 33,3% στα τρίποντα και μόνο 19 ασίστ.

Δείτε χαρακτηριστικά screenshots από την άμυνα των Σέλτικς στον Αντετοκούνμπο στο Game 1:
inner
inner
inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x