Ευρώπη

Κομνηνός: «Γι’ αυτό επιλέξαμε την Αθήνα για το Final 8»

Ο ισχυρός άνδρας του BCL μίλησε για την επιλογή της έδρας του ΟΑΚΑ για το Final 8.

Τους λόγους που οδήγησαν την FIBA και το BCL στη λύση του Final 8 και την επιλογή της Αθήνας ανέλυσε ο Πατρίκ Κομνηνός.

«Υπάρχει νέο καθεστώς που επικρατεί στον Αθλητισμό και όλοι εμείς οι φορείς του αθλητισμού συνεργαζόμαστε με τους κρατικούς φορείς. Η επιστροφή στη δράση παραμένει βασική υπόθεση όλων των ομοσπονδιών, αποτελεί σημαντικό γεγονός. Βρισκόμαστε εδώ για να ανακοινώσουμε την επιλογή της Αθήνας ως διοργανώτρια πόλη για τη διεξαγωγή του Final 8 από τις 30 Σεπτεμβρίο έως τις 4 Οκτωβρίου στο ΟΑΚΑ», τόνισε.

«Όταν πήραμε την απόφαση για Final 8 πρώτη αφετηρία ήταν οι συζητήσεις με ομάδες που θα διοργάνωναν το Final 4 τον Μάιο. Κάναμε πολλές συζητήσεις, επισκέψεις, αναλύσεις. Κάποια στιγμή είδαμε ότι η κατάσταση με την πανδημία στο Ισραήλ ήταν ανησυχητική και η κυβέρνηση επικοινώνησε με εμάς, τονίζοντας πως δεν μπορούσε να διασφαλίσει την υγεία των αποστολών. Εκ των πραγμάτων δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε. Ανατρέξαμε στις ομάδες που ήταν υποψήφιες, αλλά και στην ΑΕΚ. Συνειδητοποιήσαμε πως η εμπειρία και η αποφυγή μετακινήσεων μας έδιναν ασφάλεια. Λάβαμε διαβεβαιώσεις από την Κυβέρνηση», συμπλήρωσε.

«Είναι μια επιλογή που δεν ήταν η ιδανική για να ολοκληρωθεί μια σεζόν, αλλά ήταν η καλύτερη από τις χειρότερες εναλλακτικές. Είμαστε χαρούμενοι και βλέποντας τι επικρατεί γύρω μας πήραμε την καλύτερη απόφαση για ολοκλήρωση της σεζόν και απονομή του τροπαίου. Βλέπουμε τις προσπάθειες που γίνονται στον κόσμο για ολοκλήρωση της σεζόν. Οι διοργανώσεις έκαναν τα πάντα για να ολοκληρωθούν. Αυτό θέλουμε κι εμείς, την επιτυχία στο γήπεδο. Δεν είναι εύκολη η απόφαση και η υλοποίησή της», πρόσθεσε και συνέχισε:

«Επιλέξαμε την Αθήνα για δύο λόγους. Η άριστη σχέση με την Κυβέρνηση και η παρουσία των ομάδων. Αυτό ήταν προαπαιτούμενο και έτσι μπορούμε να έχουμε Final 8. Ερχόμαστε σε ένα περιβάλλον που τους τελευταίους μήνες έχει δείξει πολύ καλή αντιμετώπιση της πανδημίας και αυτό μας δίνει τα εχέγγυα υλοποίησης της προσπάθειας. Ο δεύτερος λόγος είναι η εμπειρία της ΚΑΕ ΑΕΚ και του ΟΑΚΑ που επίσης μας δημιουργεί μια ασφάλεια, μας επιτρέπει να μην κάνουμε συνεχή ταξίδια. Είναι ένα γήπεδο που όλοι θυμόμαστε το Final 4 του Μαΐου του 18. Σε ένα περιβάλλον γνώριμο. Ευχαριστώ όλα τα στελέχη της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας για τη στήριξη. Είναι μια μεγάλη προσπάθεια για να προβάλουμε τη χώρα μας και τις επιτυχίες και τη δύσκολη αποστολή που έφερε εις πέρας η χώρα μας. Ευχαριστώ προσωπικά τον Μάκη Αγγελόπουλο και την ΚΑΕ ΑΕΚ. Εμείς είμαστε συνδιοργανωτές και είμαστε πεπεισμένοι ότι είμαστε σε ιδανικό περιβάλλον που έχει επιπρόσθετες δυσκολίες λόγω πανδημίας. Ευχαριστώ τους παρευρισκόμενους».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, είπε με τη σειρά του: «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι ανάμεσά σας. Η προσπάθεια δυναμώνει με το Final 8 του BCL, όπου διοργανωτές είναι η ΑΕΚ και το BCL στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Η διοργάνωση με ομάδες από όλη την Ευρώπη διεξάγονται με την στήριξη της ΓΓΑ αλλά και της Πειρφέρειας. Η ΑΕΚ διοργάνωσε και το Final 4 του 2018. Η επιτυχία εκείνης της διοργάνωσης σε συνδυασμό με την εύστοχη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση άναψαν πράσινο για τη διεξαγωγή του τουρνουά. Με αυτό ως γνώμονα η ΑΕΚ έχει λάβει όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ώστε να διασφαλίσει την άρτια διεξαγωγή των αγώνων. Η συνεργασία της ΑΕΚ με την Πολιτεία είναι άμεση και αποτελεσματική. Η ΑΕΚ πήρε το γήπεδο των Λιοσίων, απέκτησε και επίσημα στέγη. Υπογραμμίζω ότι τέτοιες υψηλού επιπεδου διοργανώσεις ταυτίζονται με το προφίλ μας τονώνοντας και τις τοπικές κοινωνίες».

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, επισήμανε: «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στο πάνελ αυτό. Το Final 8 είναι ένα σπουδαίο γεγονός για μια διοργάνωση που εξελίσσεται διαρκώς. Δεν είναι τυχαίο ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει καθιερωθεί στην Ελλάδα και σε διεθνές επίπεδο. Η διοργάνωση δίνει τη δυνατότητα να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματά μας αλλά και τον σοβαρό τρόπο που αντιμετώπισε η Πολιτική Προστασία την πανδημία. Είναι η πρώτη παγκόσμια διοργάνωση που ανοίγει τα φτερά της σε παγκόσμιο επίπεδο εν μέσω πανδημίας, όπου είμαστε σίγουροι ότι θα ληφθούν όλα τα μέτρα. Η περιφέρεια Αττικής με σεβασμό στις αξίες του αθλητικού πνεύματος, αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα του γεγονότος, αλλά και τη μεγάλη προσπάθεια του κυρίου Αυγενάκη. Ευχαριστώ τον κύριο Αγγελόπουλο, που έδωσε μεγάλο ενδιαφέρον στο άθλημα».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, είπε: «Λίγα λόγια από καρδιάς. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Θέλω να συγχαρώ και την ΚΑΕ ΑΕΚ και το BCL. Η Ελλάδα είναι μια φιλόξενη χώρα, έμπειρη σε αθλητικά γεγονότα χώρα, αλλά και ασφαλής χώρα. Η προσπάθεια των τελευταίων μηνών θα υλοποιηθεί πάνω σε πάρα πολλά ζητήματα σχετικά με τον αθλητισμό. Όλη αυτή την εμπειρία θα την κεφαλαιοποιήσουμε και με όρους ασφάλεια και υπευθυνότητας θα προχωρήσουμε. Με τεράστια προσπάθεια και επιμονή των Ελλήνων ανοίξαμε δρόμους, έτσι και τώρα η χώρα μας ανοίγει νέους δρόμους με ευθύνη και σοβαρότητα».

Τέλος, ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Τάκης Τσαγκρώνης, δήλωσε: «Είμαστε στην αφετηρία μιας αγωνιστικής περιόδου με αχαρτογράφητα νερά. Δείχνουμε έμπρακτα πως η ζωή συνεχίζεται. Με συντονισμένο προγραμματισμό γίνονται βήματα που θέλουμε όλοι. Το BCL εξελίσσεται διαρκώς. Με την απόφαση αυτή δείχνει πως δεν θέλει να αφήνει δουλειές στη μέση. Η Ελλάδα έχει κάνει με επιτυχία πολλές διοργανώσεις. Εδώ θα ολοκληρωθεί η σεζόν 2019-20 με την ίδια επιτυχία για όσους εμπιστεύτηκαν τη διοργάνωση. Καλωσορίζουμε την διοργάνωση στην Ελλάδα και θα είμαστε δίπλα σε όλους».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x