Ευρώπη

Βολές Χάποελ Ιερουσαλήμ κατά Μακάμπι

Ξέσπασε «πόλεμος» ανάμεσα στις δύο κορυφαίες ομάδες του Ισραήλ.

Την έντονη αντίδραση της Χάποελ Ιερουσαλήμ προκάλεσε η στάση της Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία αν και αρχικά συμφώνησε στην επανεκκίνηση του πρωταθλήματος Ισραήλ, κατόπιν εορτής γνωστοποίησε πως αν ανάψει πράσινο για την διεξαγωγή της Ευρωλίγκας θα προτιμήσει τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις από τις εγχώριες. Ο Γκι Χαρέλ, διευθύνων σύμβουλος της Χάποελ, τόνισε:

«Η πρώτη φορά που μία ομάδα αποκάλυψε πως έχει πρόβλημα με μία άλλη λίγκα είναι σήμερα, δυο μέρες αφού είχε ήδη αποφασιστεί πως θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Υπήρξε μία μακρά συνάντηση την Παρασκευή και όλοι εξέφρασαν τις θέσεις τους και τις ενδεχόμενες δυσκολίες. Όλοι είχαν το χρόνο να μιλήσουν και παραπάνω από μία φορές. Δεν αναφέρθηκε ποτέ το ενδεχόμενο ότι μπορεί να υπάρξει καλεντάρι παράλληλα με αυτό μιας άλλης λίγκας.

Αν ξέραμε ότι το BCL θα συνεχιζόταν τον Ιούλιο, πιθανότητα θα το αναφέραμε, προσπαθώντας να βρούμε παράλληλα εναλλακτικές λύσεις. Αν δεν υπήρχαν, τότε δεν θα ψηφίζαμε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, αν ξέραμε ότι έχουμε και άλλες υποχρεώσεις ταυτόχρονα. Αλλά, πάνω από όλα, σας διαβεβαιώνω πως θα μιλούσαμε τη στιγμή που πρέπει και θα παίρναμε αποφάσεις όταν έπρεπε.

Πιθανότατα, δεν θα είχαμε την απαίτηση να περιμένει όλη η Λίγκα να παρθεί μία απόφαση από τη διοργάνωση που συμμετέχουμε, αυτό θα επηρέαζε όλες τις ομάδες του Ισραήλ. Και είναι ωραίο που η ίδια ομάδα που απειλεί να μην κατέβει στους αγώνες για χάρη μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ζητάει τη στήριξη της πολιτείας. Τι ειρωνεία
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x