Euroleague

Τρινκέρι: «Ο Βεζένκοφ ξεκινάει το παιχνίδι με 10 βολές, κοιτάει τους διαιτητές και τις παίρνει»

Στις πολλές βολές του Ολυμπιακού και ειδικά του Σάσα Βεζένκοφ, στάθηκε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο προπονητής της Ζάλγκιρις, Αντρέα Τρινκέρι.

Τα... εύκολα, δύσκολα έκανε το βράδυ της Παρασκευής (11/10) ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ, με τους «ερυθρόλευκους» να επικρατούν με μπόλικο άγχος στο φινάλε με 74-68 της Ζάλγκιρις για τη 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Με δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής των Λιθουανών, Αντρέα Τρινκέρι, συνεχάρη τους Πειραιώτες για τη δίκαιη νίκη τους, τονίζοντας πως ο ίδιος έμεινε ικανοποιημένος με τη μαχητική εικόνα που έδειξαν οι παίκτες του.

Μεταξύ άλλων, ο Ιταλός τεχνικός στάθηκε και στις πολλές εκτελεσμένες βολές του Ολυμπιακού, αλλά κυρίως του Σάσα Βεζένκοφ, ενώ, τόνισε πως η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι από εκείνες που λόγω της ποιότητάς της, κανείς δεν θέλει να είναι αντίπαλός της.


Οι δηλώσεις του Αντρέα Τρινκέρι:

«Είναι ξεκίνημα Οκτωβρίου και μοιάζει με μέσα Μαΐου. Πολλές επαφές. Πολλές σκληρές φάσεις. Ήμασταν σοκαρισμένοι στο πρώτο δεκάλεπτο. Βασικά, χάσαμε λέι απ, δίναμε τη μπάλα κατευθείαν στα χέρια των παικτών του Ολυμπιακού και τίποτα δεν μπορούσε να δουλέψει. Κάπως ανασυνταχθήκαμε και παίξαμε τρεις εκπληκτικές περιόδους.Ήμασταν πίσω για 18 και πήγαμε το παιχνίδι στους 2 πόντους. Μερικές φορές για έναν προπονητή είναι καλύτερο να βλέπει πολλά μπασκετικά λάθη, αλλά να βλέπει μία ομάδα με θέληση, πάθος και να μην τα παρατάει. Είναι πολύ δύσκολο να παίζεις απέναντι σε αυτόν τον Ολυμπιακό. Μετά την ήττα από τη Φενέρ έριξαν μία προσπάθεια στην άμυνα που ήταν 'ουάου'. Ξεκινήσαμε το παιχνίδι με τρία επιθετικά φάουλ.

Συγχαρητήρια στον Γιώργο Μπαρτζώκα, στους παίκτες του Ολυμπιακού, άξιζαν να κερδίσουν, αλλά πηγαίνω σπίτι σαν περήφανος προπονητής. Η ομάδα μου έδωσε τα πάντα. Θέλω να δω τα θετικά πράγματα. Ήμασταν ανταγωνιστικοί. Σπουδαίο παιχνίδι από τον Ολυμπιακό.

Είναι πολύ σπάνιο ο Φαλ και ο Μιλουτίνοφ να κυριαρχούν το παιχνίδι μαζί. Ή ο ένας ή ο άλλος. Ο Πετρούσεφ και ο Ράιτ δίνουν επιλογές. Πιστεύω ότι ήταν πολύ καλοί στην άμυνα, ειδικά ο Ράιτ. Κανείς δεν θέλει να παίζει με τον Ολυμπιακό. Έχουν ένα σύστημα που τρέχουν για χρόνια.

Ο Βεζένκοφ επέστρεψε. Ο Βεζένκοφ ξεκινάει το παιχνίδι με 10 βολές, δεν ξέρουμε πώς. Κοιτάζει τον διαιτητή, δύο βολές, κοιτάζει από την άλλη πλευρά, άλλες δύο βολές. Τότε είναι πολύ δύσκολο. Ο Ολυμπιακός είναι μία από τις καλύτερες ομάδες μακράν και το ξέρουν και παίζουν όπως η ομάδα που θέλει να κερδίσει. Ακόμα και ο Φουρνιέ που έρχεται από το NBA νομίζεις ότι χρειάζεται προσαρμογή, όχι. Μπορεί να μη σκοράρει, αλλά χρησιμοποιεί το σώμα του πολύ καλά. Είναι καλοί».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x