Euroleague

Μπαρτζώκας: «Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας και να είστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε»

Οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Ζάλγκιρις για τη 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Την πρώτη του νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα πήρε το βράδυ της Παρασκευής (11/10) ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε δύσκολα στο ΣΕΦ με 74-68 της Ζάλγκιρις για τη 2η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Μιλώντας μετά το τέλος της αναμέτρησης στη συνέντευξη Τύπου, ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», Γιώργος Μπαρτζώκας, στάθηκε στην κακή εικόνα της ομάδας του, τονίζοντας πάντως πως το ζητούμενο τη δεδομένη στιγμή ήταν η νίκη η οποία και ήρθε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο «χτίσιμο» της νέας ομάδας και στο γεγονός πως χρειάζεται χρόνο και πολύ δουλειά για να δέσει σαν σύνολο και να μπορέσει να παίξει το μπάσκετ που μπορεί βάσει της ποιότητάς της.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα:

«Πρώτα απ' όλα όπως είδατε και εσείς δεν ήταν καθόλου εύκολο. Ένα ματς όπως το περιμέναμε να είναι. Η Ζάλγκιρις έδειξε στο προηγούμενο ματς με την Μπαρτσελόνα τι μπάσκετ θα παίξει φέτος μια ομάδα που κυνηγάει τις μπάλες, προσπαθεί για το κλέψιμο και προσπαθεί για όλες τις κατοχές. Πάει σε όλες τις φάσεις πολύ επιθετικά. Εμείς ήμασταν λίγο αφελείς στο συγκεκριμένο σημείο και δεν παίξαμε όπως έπρεπε. Παρόλα αυτά είχαμε συνέχεια το προβάδισμα στο σκορ. Είχαμε την ευκαιρία και τη δυνατότητα να πάμε τη διαφορά στους 20 πόντους αλλά είχαμε περίεργες αποφάσεις, βιαζόμασταν, σουτάραμε χωρίς να δώσουμε μια πάσα, κάναμε λάθη στην επικοινωνία και η Ζάλγκιρις έμεινε στο ματς. Και όταν η ομάδα επιστρέφει στο σκορ και το ματς γίνεται κλειστό, αυτομάτως αποκτά και μομέντουμ. Ευστόχησε σε σπουδαία σουτ αλλά στο τέλος πήραμε τις σωστές αποφάσεις.

Δεν θέλω να είμαι θλιμμένος ή να γκρινιάζω για μια νίκη. Κάθε νίκη στην Euroleague είναι σημαντική. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, κάτι που είναι φυσιολογικό. Και να είστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε. Έχουμε πολλούς παίκτες που δεν είναι στο ίδιο επίπεδο φόρμας και ετοιμότητας. Και αυτό είναι το ζητούμενο. Να τους φέρουμε όλους στο ίδιο επίπεδο φόρμας και ετοιμότητας. Όμως χρειάζεται χρόνος.

Για την στατιστική του Ολυμπιακού θα έλεγα ότι με ενοχλούν όλα. Το παιχνίδι γίνεται αποτελεσματικό όταν όλα όσα συμβαίνουν έχουν σχέση με τον ρυθμό. Όταν μια ομάδα παίζει σε ένα στάνταρ επίπεδο. Στο πως κινείται και στο πώς πασάρει τη μπάλα. Πότε έχει υπομονή. Όλα αυτά εξαλείφονται. Δεν ήταν φυσιολογικά νούμερα για εμάς. Έχουμε παίκτες οι οποίοι μπαίνουν τώρα στην ομάδα και είναι κομβικοί. Με ενοχλούν όλα αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να δουλέψει και να προοδεύσεις. Δεν έχω δει καμία ομάδα να θέλγει με την απόδοση της στην Ευρωλίγκα. Ακόμα και ομάδες με δύο νίκες έχουν κάνει μέτριες εμφανίσεις. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καλό επίπεδο στην απόδοση των ομάδων, το οποίο φυσικά θα φτιάξει στη συνέχεια ανάλογα με τη δουλειά που θα κάνουν οι παίκτες και οι προπονητές όλοι έχουμε φοβερές προσδοκίες για την ομάδα, αλλά οι ομάδες χτίζονται σιγά-σιγά. Και αυτός είναι ο τρόπος που ξέρω και εγώ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x