Γενικά

Γκασόλ: «Θέλω να παίξω στο Ευρωμπάσκετ του 2011»

Έλειψε από το Ευρωμπάσκετ του 2005 και η Ισπανία τερμάτισε τέταρτη. Απουσίασε από το Μουντομπάσκετ του 2010 και κατετάγη έκτη. Στο μεσοδιάστημα και με εκείνον παρόντα, οι «φούριας ρόχας» κατέκτησαν το Μουντομπάσκετ του 2006, ένα χρυσό (2009) κι ένα αργυρό (2007) μετάλλιο σε Ευρωμπάσκετ, καθώς και μία δεύτερη θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2008). Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι η παρουσία του Πάου Γκασόλ στην εθνική Ισπανίας εγγυάται την επιτυχία.

Έλειψε από το Ευρωμπάσκετ του 2005 και η Ισπανία τερμάτισε τέταρτη. Απουσίασε από το Μουντομπάσκετ του 2010 και κατετάγη έκτη. Στο μεσοδιάστημα και με εκείνον παρόντα, οι «φούριας ρόχας» κατέκτησαν το Μουντομπάσκετ του 2006, ένα χρυσό (2009) κι ένα αργυρό (2007) μετάλλιο σε Ευρωμπάσκετ, καθώς και μία δεύτερη θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2008). Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι η παρουσία του Πάου Γκασόλ στην εθνική Ισπανίας εγγυάται την επιτυχία. Ο σούπερ σταρ των Λέικερς εξέφρασε την επιθυμία να είναι παρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2011.

«Θα ήθελα πολύ να αγωνιστώ στη Λιθουανία, αλλά δεν θέλω να βιάζομαι», τόνισε ο 30χρονος πάουερ φόργουορντ/σέντερ, ενώ ερωτηθείς αν θα αποσυρθεί από την εθνική Ισπανίας αγωνιζόμενος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 ή στο Μουντομπάσκετ του 2014 που θα γίνει στην Ισπανία, απάντησε: «Ειλικρινά δεν ξέρω. Αγωνίζομαι εδώ και πολλά χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο. Είμαι πολύ απαιτητικός από τον εαυτό μου και δεν θα δεχτώ να αποδίδω κατώτερα από ό,τι μπορώ και θέλω. Δεν έχω ορίσει μία ημερομηνία λήξης στην καριέρα μου. Ελπίζω πάντως να παίξω τόσο στο Λονδίνο, όσο και στο επόμενο Μουντομπάσκετ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x