Γενικά

Συμπλοκές Αλβανών και Σέρβων λόγω… Τουρκίας

Επεισόδια σημειώθηκαν μετά τη νίκη της Τουρκίας επί της Σερβίας στον ημιτελικό του Μουντομπάσκετ. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, εκατοντάδες Αλβανοί στο Βόρειο Κόσοβο πανηγύρισαν τη νίκη της Τουρκίας, σε μια περιοχή που ζουν κατά κύριο λόγο σερβικοί πληθυσμοί.

Επεισόδια σημειώθηκαν μετά τη νίκη της Τουρκίας επί της Σερβίας στον ημιτελικό του Μουντομπάσκετ. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, εκατοντάδες Αλβανοί στο Βόρειο Κόσοβο πανηγύρισαν τη νίκη της Τουρκίας, στο τμήμα της πόλης Μιτρόβιτσα που ζουν οι σερβικοί πληθυσμοί.

Σύμφωνα με τον Μπεσίν Χότι, οι Σέρβοι παρακολουθούσαν σε καφετέριες τον αγώνα της ομάδας τους και όταν αντιλήφθηκαν τους Αλβανούς, απάντησαν πετώντας πέτρες. Η αστυνομία απέκλεισε τη γέφυρα του ποταμού Ιμπάρ για να χωρίσει τις δυο πλευρές.

Ο ανταποκριτής του σερβικού πρακτορείου ειδήσεων ''Μπέτα'' από την Μιτρόβιτσα, μετέδωσε, ότι, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ακούγονταν πυροβολισμοί από το νότιο τμήμα της πόλης και πως ένα άτομο φέρει διαμπερές τραύμα στο χέρι, από βλήμα πυροβόλου όπλου και νοσηλεύεται στο σερβικό νοσοκομείο, στο βόρειο τμήμα της πόλης

Σύμφωνα με τις ανεπίσημες πληροφορίες, τις οποίες η αστυνομία δεν επιβεβαιώνει, τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν, ενώ η κατάσταση εξομαλύνθηκε γρήγορα και επικράτησε ηρεμία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x