Γενικά

«Έκοψε» τρεις ο Ίβκοβιτς

Τρεις ακόμη παίκτες «έκοψε» ο Ντούσαν Ίβκοβιτς από την εθνική ομάδα μπάσκετ της Σερβίας ενόψει του Μουντομπάσκετ της Τουρκίας. Πρόκειται για τους Ιβάν Ραντένοβιτς (φόργουορντ, Καχασόλ), Μπόμπαν Μαριάνοβιτς (σέντερ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Μπόγιαν Πόποβιτς (γκαρντ, Εφές Πίλσεν).

Τρεις ακόμη παίκτες «έκοψε» ο Ντούσαν Ίβκοβιτς από την εθνική ομάδα μπάσκετ της Σερβίας ενόψει του Μουντομπάσκετ της Τουρκίας. Πρόκειται για τους Ιβάν Ραντένοβιτς (φόργουορντ, Καχασόλ), Μπόμπαν Μαριάνοβιτς (σέντερ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Μπόγιαν Πόποβιτς (γκαρντ, Εφές Πίλσεν).

Ο 67χρονος κόουτς των «πλάβι» ανακοίνωσε την απόφαση του την Τετάρτη, μια μέρα πριν η ομάδα αναχωρήσει με προορισμό την Τουρκία όπου θα λάβει μέρος στο «Istanbul Cup». Πρόκειται για ένα τουρνουά στο οποίο θα συμμετάσχουν ακόμη οι Τουρκία, Νέα Ζηλανδία και Ιράν.

Όσον αφορά στις επιλογές του, ο «Ντούντα», σχολίασε: «Ο Ραντένοβιτς ήταν πολύ καλός με την ομάδα του (Καχασόλ) και είχε εμπειρία από την προετοιμασία που κάνουμε αφού συμμετείχε και στην περυσινή για το Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας. Όμως τελικά προτιμήσαμε να πάρουμε στην θέση του τον Μίλαν Μάτσβαν, κυρίως, λόγω της μεγάλης του εμπειρίας» και πρόσθεσε για τους Μαριάνοβιτς και Πόποβιτς: «Είχαμε τεράστιο δίλλημα όταν ήρθε η ώρα να «κόψουμε» έναν από τους ψηλούς μας. Όμως ο αρχηγός, Νέναντ Κρστιτς, μαζί με τον Πέροβιτς και τον Ραντούλιτσα είχαν το πλεονέκτημα ως προς τον Μαριάνοβιτς. Ο Μπόγιαν (Πόποβιτς), δούλεψε πολύ καλά, αλλά μπορεί ακόμη καλύτερα, αφού υπάρχει πολύς χώρος για εξέλιξη».

Ο Πόποβιτς έχασε τη μάχη για την θέση του πόιντ γκαρντ από τους Μίλος Τεόντοσιτς και Στέφαν Μάρκοβιτς ενώ ο τεχνικός της Σερβίας έχει πολλές ακόμη επιλογές στους γκαρντ (Τέπιτς, Ράσιτς, Πάουνιτς, Μιλοσάβλιεβιτς).

«Όλα είναι θέμα χημείας στην ομάδας μας», ανέφερε ο Ίβκοβιτς και συμπλήρωσε: «Ο Πόποβιτς δεν τα κατάφερε. Η συνεισφορά του στην επιτυχία του 2009 ήταν μεγάλη, ήταν άψογος σε όλη μας την προσπάθεια, όμως κάθε χρόνο ο προπονητής πρέπει να πάρει την σκληρή απόφαση και να καταλήξει σε αυτό που θεωρεί καλύτερο».

Αναλυτικά η αποστολή της εθνικής Σερβίας: Μίλος Τεόντοσιτς (Ολυμπιακός), Μιλένκο Τέπιτς (Παναθηναϊκός), Αλεξάνταρ Ράσιτς (Παρτιζάν), Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς (Ρεάλ Μαδρίτης), Κόστα Πέροβιτς (Μπαρτσελόνα), Νεμάνια Μπιέλιτσα (Κάχα Λαμποράλ), Μάρκο Κέσελι (Ερυθρός Αστέρας), Μίλαν Μάτσβαν, Στέφαν Μάρκοβιτς (Χέμοφαρμ), Νέναντ Κρστιτς (Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ), Μίροσλαβ Ραντούλιτσα (Εφές Πίλσεν), Ντούσκο Σαβάνοβιτς (Βαλένθια), Ντράγκαν Μιλοσάβλιεβιτς (Ραντνίτσκι), Ιβάν Πάουνιτς (Οστάνδη).

Επιμέλεια: Φλώρα Μιχαλοπούλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x