Γενικά

Κακό ξεκίνημα για Ιταλία

Δεν ξεκίνησε καλά την προσπάθεια να προκριθεί στα τελικά του Ευρωμπάσκετ ανδρών του 2011 στη Λιθουανία η Ιταλία. Οι δυο φορές πρωταθλητές Ευρώπης έχασαν στην έδρα τους με 79-71 από το Ισραήλ, στην πρεμιέρα του πρώτου προκριματικού ομίλου της διοργάνωσης και δυσκόλεψαν το έργο τους, ενόψει της συνέχειας. Οι νικητές είχαν το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο, παίρνοντας μια σημαντική διαφορά, την οποία κράτησαν μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης.

Δεν ξεκίνησε καλά την προσπάθεια να προκριθεί στα τελικά του Ευρωμπάσκετ των ανδρών του 2011 στη Λιθουανία η Ιταλία. Οι δυο φορές πρωταθλητές Ευρώπης έχασαν στην έδρα τους με 79-71 από το Ισραήλ, στην πρεμιέρα του πρώτου προκριματικού ομίλου της διοργάνωσης και δυσκόλεψαν το έργο τους, ενόψει της συνέχειας. Οι νικητές είχαν το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο, παίρνοντας μια σημαντική διαφορά, την οποία κράτησαν μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης. Κορυφαίοι των φιλοξενούμενων ήταν ο Γιοτάμ Χαλπερίν με 16 πόντους και οι Ναϊμι και Μπλούθενταλ, που σημείωσαν από δέκα. Από τους "ατζούρι", ξεχώρισαν οι ΝΒΑer, Μπαρνιάνι και Μπελινέλι, που σημείωσαν από 20 πόντους. Δείτε τι έγινε νωρίτερα.


Τα δεκάλεπτα: 19-20, 33-45, 55-67, 71-79

ΙΤΑΛΙΑ: Μπαρνιάνι 20, Μορντέντε 4, Κροσαριόλ 2, Ντα Τόμε 2, Τζίγκλι 5, Βιτάλι 6, Αραντόνι 5, Μπελινέλι 20, Μαεστράντσι 5, Καρραρέτο 2

ΙΣΡΑΗΛ: Οχαγιόν 3, Ναϊμι 10, Μπλούθενταλ 10, Πνίνι 9, Κάσπι 9, Μπερνστάιν 6, Χαλπερίν 16, Γκριν 9, Κόκια 7


Στο άλλο ματς του γκρουπ, το Μαυροβούνιο δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στη Λετονία, επικρατώντας με 96-66 των πρώην Σοβιετικών στην έδρα του, παίρνοντας από την αρχή μια σημαντική διαφορά και αυξάνοντάς τη σταθερά. Κορυφαίοι των πρώην Γιουγκοσλάβων ήταν οι Νίκολα Πέκοβιτς με 26 και Γέρετιν με 13 πόντους. Για τους ηττημένους, ξεχώρισε ο Στρέλνιεκς, που σημείωσε 13 πόντους.

Στον αγώνα που ολοκλήρωσε τον τρίτο όμιλο, η Βουλγαρία έφυγε με το "διπλό" από την έδρα της Πορτογαλίας, επικρατώντας με 67-59 των Ιβήρων. Οι Βαλκάνιοι είχαν το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο, όμως στην επανάληψη τα βρήκαν ζόρικα, μέχρι να επιβάλλουν τον ρυθμό τους στην τέταρτη περίοδο και να επικρατήσουν. Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Βιντένοφ με 17 και Κοστόφ με 12 πόντους, ενώ των γηπεδούχων ο Εβανς με 19 πόντους.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x