Γενικά

Όλα για την «Dream Team»

Το πάθημα της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ των ΗΠΑ στις δύο τελευταίες διοργανώσεις, δηλαδή το Παγκόσμιο της Ινδιανάπολης και το Ολυμπιακό Τουρνουά της Αθήνας έγινε για τα καλά μάθημα στην αμερικανική ομοσπονδία μπάσκετ και ήδη ξεκίνησαν οι επιστρατεύσεις για τη στην μελλοντική της παρουσία στις σημαντικές διοργανώσεις. Η ομοσπονδία μπάσκετ των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Πέμπτη τα ονόματα οκτώ προπονητών που έχουν κάτσει στον πάγκο της Ολυμπιακής Ομάδας των ΗΠΑ και δώδεκα αναγνωρισμένης φήμης παίκτες, που καλούνται να ενσωματωθούν στην ομάδα που έχει συγκροτηθεί και έχει σαν στόχο την επίβλεψη και το μέλλον της Εθνικής Ομάδας.

Το πάθημα της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ των ΗΠΑ στις δύο τελευταίες διοργανώσεις, δηλαδή το Παγκόσμιο της Ινδιανάπολης και το Ολυμπιακό Τουρνουά της Αθήνας έγινε για τα καλά μάθημα στην αμερικανική ομοσπονδία μπάσκετ και ήδη ξεκίνησαν οι επιστρατεύσεις για τη στην μελλοντική της παρουσία στις σημαντικές διοργανώσεις. Η ομοσπονδία μπάσκετ των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Πέμπτη τα ονόματα οκτώ προπονητών που έχουν κάτσει στον πάγκο της Ολυμπιακής Ομάδας των ΗΠΑ και δώδεκα αναγνωρισμένης φήμης παίκτες, που καλούνται να ενσωματωθούν στην ομάδα που έχει συγκροτηθεί και έχει σαν στόχο την επίβλεψη και το μέλλον της εθνικής ομάδας.

Οι πρώην ομοσπονδιακοί τεχνικοί που συμφώνησαν να συνεργαστούν για το καλό της Dream Team είναι οι εξής: Πιτ Νιούελ (1960), Ντιν Σμιθ (1976), Μπόμπι Νάιτ (1984), Τζον Τόμπσον (1988), Τσακ Νέιλι (1992), Λένι Ουίλκενς (1996), Ρούντι Τομιάνοβιτς (2000) και Λάρι Μπράουν (2004). Όσο για τους παίκτες που επιστρατεύτηκαν για την ίδια δουλειά μιλάμε για τους Ντέιβιντ Ρόμπινσον (τρεις φορές Ολυμπιονίκης 1988, 1992, 1996), Τσαρλς Μπάρκλεϊ (δύο φορές Ολυμπιονίκης 1992, 1996), Μάικλ Τζόρνταν (δύο φορές Ολυμπιονίκης 1984, 1992), Κρις Μάλιν (δύο φορές Ολυμπιονίκης 1984, 1992), Λάρι Μπερντ (μία φορά Ολυμπιονίκης 1992), Μπιλ Μπράντλεϊ (μία φορά Ολυμπιονίκης 1964), Νταγκ Κόλινς (μία φορά Ολυμπιονίκης 1972), Κλάιντ Ντρέξλερ (μία φορά Ολυμπιονίκης 1992), Μάτζικ Τζόνσον (μία φορά Ολυμπιονίκης 1992), Ντάνι Μάνινγκ (μία φορά Ολυμπιονίκης 1988), Οσκαρ Ρόμπερτσον (μία φορά Ολυμπιονίκης 1960) και Μπιλ Ράσελ (μία φορά Ολυμπιονίκης 1956).

«Είμαι ευγνώμων σε όλους του Ολυμπιονίκες, προπονητές και παίκτες, που δέχθηκαν να βοηθήσουν την Εθνική Ομάδα. Η συμμετοχή τους θα ενεργοποιηθεί και επίσημα όταν συναντηθούμε για να συζητήσουμε τα σχέδια για την ομάδα», είπε χαρακτηριστικά ο Τζέρι Κολάντζελο, ο οποίος έχει αναλάβει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στην εθνική ομάδα μπάσκετ των ΗΠΑ.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x