F1

Συγκλονίζει ο Χάμιλτον: ««Εχω παλέψει με την κατάθλιψη από παιδί»

Ο Λιούις Χάμιλτον αποκάλυψε την «μάχη» του με την κατάθλιψη.

Στα μάτια του πολύ κόσμου τα έχει όλα, ωστόσο κανείς ποτέ δεν μπορεί να γνωρίζει τι κρύβει η ψυχή ενός ανθρώπου. Ο Λιούις Χάμιλτον αποκάλυψε στους Times ότι από πολύ μικρή ηλικία έδωσε μάχη με την κατάθλιψη, καθώς αντιμετώπιζε την πίεση της καριέρας του στους αγώνες αυτοκινήτου, αλλά και εκφοβισμό στο σχολείο.

«Νομίζω ότι ήταν η πίεση των αγώνων και στο σχολείο ο εκφοβισμός. Δεν είχα κανέναν να μιλήσω», τόνισε ο Χάμιλτον και συνέχισε: «Έχω παλέψει με την ψυχική υγεία στην ζωή μου και την κατάθλιψη από πολύ νωρίς όταν ήμουν, για παράδειγμα, 13 ετών. Οταν ήμουν στα 20, πέρασα μερικές πολύ δύσκολες φάσεις».

Ο Βρετανός πιλότος έγινε ο πρώτος μαύρος οδηγός στα χρονικά, ενώ κατέκτησε το πρωτάθλημα την επόμενη χρονιά και το 2020 έφθασε στα επτά παγκόσμια πρωταθλήματα. Με την πάροδο των ετών έχει έρθει σε μια καλύτερη ψυχική ισορροπία. «Μαθαίνεις για πράγματα που σου έχουν περάσει από τους γονείς σου, παρατηρώντας αυτά τα μοτίβα, πώς αντιδράς στα πράγματα και πώς μπορείς να τα αλλάξεις. Οπότε ό,τι μπορεί να με εξόργιζε στο παρελθόν, δεν με θυμώνει σήμερα», είπε ο οδηγός της Mercedes, ο οποίος πρόκειται να ενταχθεί στην Ferrari το επόμενο έτος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x