Γενικά

Αποχωρεί ο Γκέιζ

Ο Άντριου Γκέιζ ανακοίνωσε την Πέμπτη την αποχώρησή του από την αγωνιστικήν δράση στα 39 του χρόνια. «Το σκεφτόμουνα πολύ σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, αλλά τελικά το αποφάσισα» δήλωσε ο Αυστραλός άσος, πρώην παίκτης το Απόλλωνα Πατρών.

Ο Άντριου Γκέιζ ανακοίνωσε την Πέμπτη την αποχώρησή του από την ενεργό δράσης στα 39 του χρόνια. «Το σκεφτόμουνα πολύ σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, αλλά τελικά το αποφάσισα» δήλωσε ο Αυστραλός άσος, πρώην παίκτης το Απόλλωνα Πατρών.

Ο ύψους 2,01μ. φόργουορντ υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες μορφές και από τους πλέον δημοφιλείς παίκτες στην ιστορία του αθλητισμού της Αυστραλίας, ενώ ήταν σημαιοφόρος της αποστολής των «καγκουρώ» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000. Στα 22 χρόνια της καριέρας του, ο Γκέιζ («πατάει» τα 40 στις 24 Ιουλίου) αγωνίστηκε σε 612 αναμετρήσεις του πρωταθλήματος Αυστραλίας, στο οποίο είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών με 18.908 πόντους, ενώ έλαβε μέρος σε πέντε διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων και στέφθηκε πρωταθλητής NBA με το Σαν Αντόνιο το 1999.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x