Γενικά

''Έκλεισε'' το Φάιναλ-Φορ του NCAA

Το Μίσιγκαν Στέιτ, μετά την περιπετειώδη νίκη του εναντίον του Κεντάκυ (94-88 μετά από δύο παρατάσεις) προκρίθηκε στο Φάιναλ-Φορ του NCAA, που θα διεξαχθεί φέτος στο Σεντ Λούις. Εκεί θα παλέψει για το πολυπόθητο κολεγιακό στέμμα με το Νορθ Καρολάινα, το Ιλινόι και το Λούιβιλ που κέρδισαν το εισιτήριο σε εξίσου δραματικούς αγώνες που διεξήχθησαν μέσα στο Σαββατοκύριακο

Το Μίσιγκαν Στέιτ, μετά την περιπετειώδη νίκη του εναντίον του Κεντάκυ (94-88 μετά από δύο παρατάσεις) προκρίθηκε στο Φάιναλ-Φορ του NCAA, που θα διεξαχθεί φέτος στο Σεντ Λούις. Εκεί θα παλέψει για το πολυπόθητο κολεγιακό στέμμα με το Νορθ Καρολάινα, το Ιλινόι και το Λούιβιλ που κέρδισαν το εισιτήριο σε εξίσου δραματικούς αγώνες που διεξήχθησαν μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Οι Μίσιγκαν Στέιτ «Γούλβερινς» του Τομ Ίτζο, προκειμένου να φτάσουν στη «Γη της Επαγγελίας» του κολεγιακού μπάσκετ απέκλεισαν κατά σειρά το Ολντ Ντομίνιον (89-81), το Βερμόντ (72-61), το Ντιούκ (78-68) και, όπως προαναφέραμε το Κεντάκυ.

Οι Νορθ Καρολάινα «Ταρ Χιλς» του Ρόι Γουίλιαμς (5ο φάιναλ φορ στην καριέρα του!), στην πορεία τους προς το Σεντ Λούις αντιμετώπισαν το Όκλαντ (96-68), το Άιοβα Στέιτ (92-65), το Βιλανόβα (67-66) και το Ουισκόνσιν (88-82).

Οι Ιλινόι «Φάιτινγκ Ιλίνι» του Μπρους Γουέμπερ, υπερκέρασαν τα εμπόδια των Φάρλεϊ Ντίκινσον (67-55), Νεβάδα (71-59), Ουισκόνσιν-Μιλγουόκι (77-63) και Αριζόνα (90-89 μετά από παράταση).

Και τέλος οι Λούιβιλ «Κάρντιναλς» οι οποίοι εμφανίζονται σε Φάιναλ-Φορ για πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια! Επιπλέον ο Ρικ Πιτίνο με αυτή την πρόκριση έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος κόουτς στην ιστορία του NCAA που προκρίθηκε σε Φάιναλ-Φορ με τρεις διαφορετικές ομάδες. Για να το πετύχει έπρεπε να κάμψει την αντίσταση των Λουιζιάνα-Λαφαγιέτ (68-62), Τζόρτζια Τεκ (76-54), Ουάσινκγτον (93-79) και Γουέστ Βιρτζίνια (93-85 μετά από παράταση).

Το επόμενο ραντεβού για τις τέσσερεις κατά τεκμήριο κορυφαίες κολεγιακές ομάδες είναι 2-4 Απριλίου στο επιβλητικό ''Έντουαρντ Τζόουνς Ντόουμ'', στο Σεντ Λούις. Εκεί, παρουσία 70.000 θεατών θα διεξαχθεί η μεγαλύτερη μπασκετική γιορτή της χρονιάς και θα αναδειχθεί ο «βασιλιάς» της φετινής περιόδου.


Επιμέλεια:Παναγιώτης Χαμαργιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x