sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Νωρίς για μεγάλα λόγια, αλλά αυτός ο Άρης δεν θα βολευτεί με την 5η θέση

Η 2η αγωνιστική σε κάθε πρωτάθλημα δεν προσφέρεται για πολλές εκτιμήσεις. Η εικόνα του Άρη κόντρα στον Πανσερραϊκό, όμως, αφήνει υποσχέσεις ότι κάτι καλό φτιάχνει ο Άκης Μάντζιος τη φετινή σεζόν...

Αν υπάρχει μια ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος που θέλει διαγράψει από τη μνήμη της το διάστημα από την ολοκλήρωση της περσινή σεζόν μέχρι το ξεκίνημα της νέας, τότε αυτή με διαφορά είναι ο Άρης.

Οι λόγοι; Προφανέστατοι: αρχικά η ήττα στον τελικό του Κυπέλλου Betsson από τον Παναθηναϊκό με γκολ στις καθυστερήσεις -η οποία έδωσε συνέχεια στο σερί των 54 χρόνων χωρίς τίτλο- με αποτέλεσμα οι «κίτρινοι» να μείνουν χωρίς ευρωπαϊκό εισιτήριο. Παράλληλα, ο κόσμος έβλεπε μια ομάδα στα playoffs να μην έχει κανένα κίνητρο, ενώ κακά τα ψέματα το να βλέπεις τον συμπολίτη, ΠΑΟΚ, να κατακτά το πρωτάθλημα στην έδρα σου είναι ένα γερό «χτύπημα».

Όλα τα παραπάνω, οδήγησαν τον σύλλογο σε ένα καλοκαίρι αμφισβήτησης και χωρίς περιθώρια για λάθη, με μοναδικό θετικό το γεγονός ότι η 15η θέση της Ελλάδας στην UEFA δίνει πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια για την περίοδο 2024/25 και ο Άρης δεν θα χρειαζόταν να κάνει μια υπέρβαση (τέτοια είναι όταν πρόπερσι τερμάτισε 5ος και στο -16 από τον 4ο, ΠΑΟΚ, ενώ πέρσι πάλι ήταν 5ος στο τέλος και στο -17 από τον 4ο, Παναθηναϊκό) για να μην μείνει και φέτος χωρίς Ευρώπη.

Άρης: Νωρίς για μεγάλα λόγια, αλλά δεν θα βολευτεί με την 5η θέση

Βλέποντας, όμως, τα πρώτα δείγματα γραφής του «νέου Άρη» και την εικόνα του στο -φτωχό με βάση τις ευκαιρίες που έκανε- 1-0 επί του Πανσερραϊκού, ακόμη κι αν είναι νωρίς για προβλέψεις και εκτιμήσεις, δεν δυσκολεύεσαι να βγάλεις το συμπέρασμα ότι το ρόστερ είναι πολύ πιο ποιοτικό από πέρσι, οι επιλογές είναι στοχευμένες και υπάρχει ταλέντο για να μην βολευτεί με την κατάληψη της 5ης θέσης, αλλά με την είσοδό του στην πρώτη τετράδα των playoffs.

Όλη η διαφορά φαίνεται στη μεσαία γραμμή



Το ρητό «ό,τι πληρώνεις, παίρνεις» αποδεικνύεται εν προκειμένω στον απόλυτο βαθμό για την αναβάθμιση που έχει γίνει στο κέντρο του Άρη, με τα αποτελέσματα να είναι ορατά. Η τριάδα στο ματς με τον Πανσερραϊκό αποτελούταν από τους Μανού Γκαρθία-Μόντσου-Σιφουέντες: ο πρώτος αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2022 αντί 3 εκατ. ευρώ και ήταν η πιο ακριβή μεταγραφή του συλλόγου, ο δεύτερος τού πήρε αυτή τη… θέση αυτό το καλοκαίρι μετά τη μετακίνησή του έναντι 3,6 εκατ. ευρώ, ενώ η οψιόν του τρίτου από τη Ρέιντζερς -έχει αποκτηθεί με τη μορφή δανεισμού- θα είναι δεδομένα πάνω από αυτά τα ποσά.

Οι Θεσσαλονικείς έχουν επενδύσει σε θέσεις που αν δεν έχεις ποιότητα αντιμετωπίζεις μεγάλα προβλήματα και φάνηκε εξάλλου αυτό την περσινή σεζόν, καθώς πέραν των Νταρίντα-Ζουλ (πλέον δεν θα σηκώνουν μόνο αυτοί το κουπί) δεν υπήρχαν αξιόπιστες λύσεις.

Ο Μανού Γκαρθία από την πρεμιέρα στο Περιστέρι έχει ξεκινήσει… αγριεμένος και θέλει να κάνει μια μεγάλη χρονιά, καθώς στη μέση της πρώτης και όταν είχε πάρει τα πάνω του υπέστη ρήξη χιαστών, με αποτέλεσμα όλη αυτή η κατάσταση να τον έχει πάει πίσω.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, ο Μόντσου, κάνει τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα και οι αριθμοί του κόντρα στον Πανσερραϊκό αποτελούν… σύμμαχο: είχε 92% στις μεταβιβάσεις με 45/49 πάσες, 9/10 μακρινές μεταβιβάσεις, 6/9 κερδισμένες μονομαχίες, ενώ κέρδισε και τέσσερα φάουλ σε ένα γεμάτο παιχνίδι από τον Ισπανό, που αγωνίζεται μακριά από τη χώρα του για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Άρης: Νωρίς για μεγάλα λόγια, αλλά δεν θα βολευτεί με την 5η θέση

Από την άλλη, ο Σιφουέντες, είναι ένας box-to-box μέσος που σίγουρα δεν είχε στο ρόστερ του ο Άρης: παίζει κάθετα, «καταπίνει» χιλιόμετρα και ανταποκρίνεται στα ανασταλτικά του καθήκοντα, ενώ με το όμορφο τέρμα που σημείωσε, έδειξε ότι έχει και το γκολ στο ρεπερτόριό του.

Ο Άρης πέτυχε «φλέβα χρυσού» με τον Ντιαντί



Ουσιαστικά, η πρώτη κίνηση των Θεσσαλονικιών το φετινό καλοκαίρι ήταν ο 18χρονος Σενεγαλέζος, ο οποίος φαίνεται ότι είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση παίκτη. Ναι, οι ευκαιρίες που έχασε είναι πολλές και θα μπορούσαν να είχαν στοιχίσει, αλλά η συνολική του παρουσία στις Σέρρες ήταν εντυπωσιακή. Αποτέλεσε μόνιμη πηγή κινδύνων, ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις και δεν σταμάτησε να ταλαιπωρεί την άμυνα του Πανσερραϊκού με τέσσερες πετυχημένες ντρίμπλες.

Άρης: Νωρίς για μεγάλα λόγια, αλλά δεν θα βολευτεί με την 5η θέση

Η ποιότητα του Μορόν είναι αδιαμφισβήτητη, είναι θέμα χρόνου να βρει -ξανά- τη σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα και το καλύτερο για τον ίδιο θα είναι ξεκαθαρίσει το τοπίο για το μέλλον του, αφού ακόμα είναι ανοικτό το ενδεχόμενο πώλησής του.

Ο Σίστο ακόμη δεν έχει προσαρμοστεί στο 100% πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του στις Σέρρες, αλλά υπήρξαν στιγμές στο ματς που παρουσίασε στοιχεία από την ποιότητά του, ενώ φέτος υπάρχει βάθος στο ρόστερ και δη στα πλάγια της επίθεσης με τους Σουλεϊμάνοφ (εκτίει την ποινή του και θα δώσει μάχη με τον Ντιαντί στο δεξί φτερό), Σαβέριο, Ζαμόρα, Φετφατζίδη και Παναγίδη.

Είναι νωρίς για μεγάλα λόγια και εκτιμήσεις. Προφανώς, καμία ομάδα δεν είναι καλή ή κακή από τη 2η αγωνιστική, αλλά μπορείς να παρατηρήσεις σημάδια που να δείχνουν πράγματα και ο Άρης είναι σίγουρα ένα σύνολο που αφήνει υποσχέσεις, έχει έναν προπονητή που ξέρει τον οργανισμό όσο ελάχιστοι, οι μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού τον ανεβάζουν επίπεδο και έχει όλα τα φόντα να αποτελέσει την έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x